Hopp til innhold
svensvik

Sjølaksefisket - oppdatert.

Recommended Posts

Guest Asbj.R.

Forstår ikke hvorfor sjølaksefiskerne får holde på slik. Med ei gjennomsnittlig inntekt på 33.000 kr betyr det lite i et økonomisk perspektiv. 

Jeg lurer på hvordan Norske Lakseelver beregner verdien til 10.000kr pr elvefanget laks? Har noen en link til regnestykket?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Helt klart ulogisk at det er slik spesielt med tanke på at beskatningen i sjøen heller ikke av praktiske årsaker tar hensyn til hvilke bestand som beskattes. Mao. et sjølaksefiskeri som pga. sin geografiske plassering uheldigvis ligger i et område hvor laks med opprinnelse fra fiskestengte elver og truede bestander befinner seg, så finnes ingen beskatningsgrenser mens noen uker senere når denne laksen endelig er ankommet i sin fødeelv så kan den gjerne være fredet pga.lokal bestandsituasjon. Det rimer liksom ikke samt minner ikke mye om å følge "føre var prinsippet".

Tillater meg også å trekke en parallell her når det kommer til SØ og reglene der. I fjordene hvor "mine" elver renner ut kan man fiske SØ hele året så fremt man befinner seg utenfor den definerte munningsgrensen. Her kan man bare fråtse og fiske så meget SØ man bare kan orke å trekke på land eller i båten. Dorgefangster på 8-10 SØ i løpet av ettpar timer er tidvis vanlig og siden det fiskes med wobblere og denslags så lar jo ikke denne fisken seg sette ut med mulig overlevelse i særlig grad. Men flytter man seg oppstrøms munningsgrensen så skal man altså måtte forholde seg til fiskesesong, minstemål, døgnkvote og gjerne selektiv kvotebegrensing basert på kjønn såvel. Ca. en stk SØ kan man fiske i døgnet i elv innforbi lovlighetens grenser og forbryter man seg her så får man bare være mann til å ta sin straff.

 Rimer det noe bedre..?

Endret av Salaren

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på denne tråden...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...