Hopp til innhold
svensvik

Havabbor

Recommended Posts

Ser at det skrives og sies mye om havabborfiske langs norskekysten for tiden. Har ikke peiling, men antar at det dreier seg om fiske ved kysten til Øst- og Sørlandet.

Hvor langt nord går havabboren nu for tiden, altså i slik mengde at det har noe for seg å lete etter den med fiskestanga? Noen med praktisk peiling i forumet?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Fra Store norske leksikon:

Utbredelse

Havabboren er utbredt hovedsakelig i fra havområdene rundt Storbritannia og sørover ned til Nord-Afrika og Middelhavet. I Norge er den jevnlig observert langs kysten opp til Lofoten; det er også spredte enkeltfunn nord til Finnmark. Bestanden langs norskekysten økt betydelig på 2000-tallet. Nyere studier har vist at dette skyldes en meget sterk årsklasse født i 1999. Denne årsklassen ser ut til å ha dominert alle fangster i årene etterpå. Det er mulig at det finnes en liten gytebestand i Norge, men dette er ikke helt avklart. En annen mulighet er at havabboren som vi finner langs norskekysten kommer fra bestanden som gyter i områdene ved England.

 Og fra youtube:

 

Så ifølge Store norske kan du risikere å fange disse på nordvestlandet, Svensvik. Det blir verre for oss nord for Lofoten, skjønt; med stadig varmere havtemperaturer varer det ikke lenge før de svømmer forbi jevnlig her nord også.

Endret av Asbj.R.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Har også lest dette, men kjenner skepsisen river i skrotten. Tror det skal denges ufattelig lenge og mye i svært så god tru på disse kantene. Inntil noen med egenerfaring forteller meg annet. Får håpe i like så god tru at noen gjør det, før blir det ikke kastet et eneste kast etter slik fisk.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Det er vel tatt større mengder Havabbor i Ørsta og på Nordfjordeid tidligare for ti år sidan. Burde kunne bygge seg opp her også. Har fått på Stord i år...

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Registrer deg eller logg inn for å kommentere

Du må være innlogget for å legge igjen en kommentar

Lag en konto

Registrer deg og få full tilgang til forumet!

Register a new account

Logg inn

Har du allerede konto? Logg inn her.

Logg inn nå

×