Hopp til innhold
Simen Kabbe

Guideline XTS 14,4

Recommended Posts

Hei,

 

Jeg har fått meg "ny" tohånds. Med snøre Loop adapted  #9-10. Har lest at stanga er stiv og kanskje kan være vanskelig å loade. Får pene nok kast, men ikke noe særlig lengde.

For lett snøre? Belly 7,6m 25,5g

Regular front 3,7m  9,5g.

 

Noen erfaringer med stanga? Evt. snører som funker?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Hei

De Loop bellyene og tippene kan du bare legge i en skuff og heller ta frem igjen om du skulle komme til å få deg en 7/8 stang en gang i fremtiden. Eksperimenterte forøvrig selv mye med de Loop adapted greiene til tilsvarende stenger for noen år siden men de ble aldri i nærheten av suksess og har heller aldri truffet noen som har noe positivt å fortelle om konseptet dessverre.

Men fortvil ikke. Stanga er en kjepp ja, men finner du riktig vekt og klump slik at du får ladet stanga så vil du oppleve at den kaster veldig godt. GL XTS 9/10 er nært beslektet med GL LPX 14' 9/10 som er ei stang jeg både eier og kjenner godt. Gamle tredelte LPX 14' ble endelig ei stang det gikk an å kaste med når den ble påsatt en GL powertaper 10/11 F/S3 kappet ned til 12,3 meter og den veide da 41 gram husker jeg godt. Husker godt hvilket opplevelse det var å kunne kaste enkelt og godt når jeg endelig fant ut at stanga trengte tunge klumper og det ble ei stang jeg fisket med i flere år helt til den ble erstattet med den nyere LPXe 14' 9/10. Den nyere 4-delte LPXe 14' krever noe lettere klumper, helst rundt 38-39 gram ved vanlige scandiklumper.

Så XTS stanga di er kraftig underklassifisert og det var heller ikke uvanlig vedr. Guideline i de tider. Det burde nok heller stått AFTMA#11 på den klingen selv om ikke det heller sånn sett stemmer med det man normalt asosierer med AFTMA klassifisering. Uansett, få deg en en typisk tradisjonell profilert scandiklump på 12,5 meter og 42 grams vekt så blir det andre boller skal du se. 

Lykke til

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Tusen takk for kjempegodt utfyllende svar!

Fisker mye i regulert elv, så vannstand og strøm går litt opp og ned. Kan dette versitip (nevnt over) fungere?

Evt. andre med utskiftbare tupper?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Har flere Rio Scandi, har selv stor glede av denne linen. Ser at også at noen flere opplever det på samme måte. Hvorvidt det er en suksess på den nevnte stanga har jeg ingen anelse om. Merk ellers at Rio scandi short versitip  har 10 fots tip'er, mens Rio scandi versitip har 15 fots tip'er. Har litt med synkeeffekt å gjøre. Tip'ene kan forøvrig brukes om hverandre.

Ellers er det blitt veldig mange alternativer i konseptet utskiftbare tip'er, mange produsenter og alternativer med flytende og synkende "belly'er" sammen med høyt antall utskiftbare tip'er.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Nå kan ikke Rio Scandi Versitip konseptet sammenlignes med disse Loop adapted linene ,for det er to ulike verdener.

Rio Scandi Versitip settet med 4 forskjellige densiteter er noe av det beste jeg har prøvd i hverfall og jeg har nå fisket med flue i 50 år

Den i 42,2 gram kl 10 tror jeg vil matche stanga di meget bra.  http://www.fishline.se/rio-scandi-versitip/product_details.php/products_id/2866/

Her er en video av Rio Short Versitip  https://www.youtube.com/watch?v=VLhD5Kxeg18

 

 

 

Endret av guru33

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Du kan kanskje også vurdere disse Nextcast linene som har fått mye skryt og fikk en sekser i en snøretest ,i alt om fiske tror jeg det var. https://www.facebook.com/Nextcast-Products-239386099534256/

Det er Nordisk Fiskeutstyr og Campelen i Bergen som selger disse linene.

Jeg har kjøpt meg og bestilt fler av de for å teste i sommer.

http://nfisk.no/fluesnorer/tohands-klump/nextcast

 

 

 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på denne tråden...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...