Hopp til innhold

Spørsmål

Hei!

Jeg har fått meg en guideline 9,6' 7# med påfølgende reel og line. Ettersom jeg har forstått er denne noe stor til formålet, men jeg fisker mest etter ørret på rundt 500g.

Det jeg lurer på, er hva slags fortom jeg burde bruke. Jeg fisker med tørrfluer i str. 12 - 16 (tror jeg). Og har noen en oppskrift på hvordan jeg kan tapere slike fortomer selv?

 

Mvh

Bø i Telemark

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

7 svar på dette spørsmålet

Recommended Posts

  • 0

Æ , stresset ? Ikke noen grunn til mase etter 4 timer på forumet her. 

Kort fortalt, siden du må spørre om ett sånt spørsmål skal du ikke knyte dem sjøl. Kjøp billige 12 fots(4x) fortommer på ebay, mikroringer 1,6mm og 0,15 mm sene.  Tren kasting før du skal fiske til du ikke får knuter hele tiden. Kjøp så ferske fortommer her i Norge og fersk spole 0,15 sene og kom deg ut i skogen :smile:

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder
  • 0

Så jeg trenger overhode ikke tenke på vektklassen på lina når jeg skal velge fortom? Kun hva jeg skal fiske med og etter?

Ikke stresset, bare ivrig etter å lære. Det er mye å sette seg inn i!

Endret av oe-gustavsen

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder
  • 0

Alt spiller inn selvsagt, men til Ørret i marka og elv opptil 5-600 gram med tørrfluer 12-16 er 0,15 ett godt utgangspunkt. skulle du fulgt stanga hadde fortommer på 0,25 vært mere naturlig, men da blir krokøyet litt smått på en krok 16 :tongue:

Skulle jeg sjøl valgt stang til samme fiske hadde jeg valgt en klasse tre stang rolige dager og en klasse 5 når det er litt mere vind. Jeg bruker også en 15 fots fortom som jeg forlenger med opptil 2-3 meter spiss også under sære forhold.

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder
  • 0
Guest Asbj.R.

støtter Lars' betraktninger. Hvis du opplever at fortommen ikke ruller godt ut, kan de være et triks å korte litt ned på lengda av spissen (f.eks.0.15-0.17) og heller sette på en flettet fortom mellom fluelina og spissen. Dette kan du evt vurdere etter hvert. De gangene jeg brukte flettet fortom (flyt) pleide jeg gjerne å korte ned den lengda som er i posen ti max 1,5 m - gjerne kortere. det ga et fint overslag og strekk av fortom. nå har jeg stort sett gått bort fra ette unødvendige vedhenget,men kan bruke det på små tørrfluer og tynn fortom.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på dette spørsmålet…

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...