Hopp til innhold
ORonningen

Fluevalg til ørret i Nidelva øvre

Recommended Posts

Har fiska en del tørt etter ørret i Nidelva (Svean) i sommer, men sliter ofte litt med valg av tørrfluer, spesielt døgnfluer.
Det har riktig nok vært en kald sommer med mye stor vannføring, og i farten kan jeg bare komme på to ganger av 10-15 turer der jeg har truffet blink med en march brown og superpuppe.
Nå skal det nevnes at jeg ikke er veldig erfaren på å vurdere hva den beiter på...

Noen som har tips til spesifikke forhold eller klekkinger (gjerne med bilde)?

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Hei 

Nå skal det sies, jeg tror aldri jeg har fisket i Nidelva. Men skal prøve å komme med litt tips uansett. Og det har vært en spesiell sommer for ørretfiske, egentlig nesten en perfekt sommer i områdene jeg har vært. Sesongen har jo vart så lenge, fin temperatur i vannet, fin vannstand stort sett hele tiden etc. Den kom seint i gang, men syns den har holdt seg veldig lenge .) Jeg ønsker flere slike sesonger. 

Førsten av sommeren er det døgnfluer som er aktuelle, de er veldig enkle å kjenne igjen. Har ikke noe bilde av de rett fremfor meg, men du finner de om du søker på nett. Ser ut som små seilbåter på overflaten. Man trenger ikke hundre forskjellig fargevarianter av disse, holder bra med brun og oliven i diverse størrelser om du ønsker å fiske mest mulig med imitasjoner. Hvis ikke vil klassikere som March brown, verre enn minken etc fungere meget godt men skal du ut å jakte nye fluer i flueboksen,  så ville jeg brukt fluer som disse: http://www.quillflies.com/index.php?main_page=index&cPath=16_34 da Blue Winged olive i str 14 og 16, og Lepto Parachute 14 og 16. Det er iallfall en god start. 

Så kommer vårfluene, de ser ut som møll som ofte ploger utover overflaten. Disse dukker ofte opp på kveldstid. Finnes i enorme mengder varianter, men fluer som streaking caddis, elk hair caddis etc fungerer ypperlig. Du finner litt foskjellige her inne  http://www.quillflies.com/index.php?main_page=index&cPath=16_28, elk hair caddis var lenge mitt favorittmønster for ørretfiske med vårfluer. 

Ellers er det lurt å ha litt mygg i forksjellige varianter, http://www.quillflies.com/index.php?main_page=index&cPath=16_32 finner du palmermygg som ofte fungerer strålende sånn i starten, og litt maurimitasjoner er alltid kjekt å ha tilgjengelig. http://www.quillflies.com/index.php?main_page=index&cPath=16_26. Selvom det ikke er flygemaur så drysser det ofte greit med maur, spesielt om det er mye vind/regn. 

Har du noen av disse fluene i boksen din, så bør du stort sett treffe rimelig greit under de fleste forhold. Men det skal sies etterhvert som du får mer erfaring så vil man ofte utøke antall mønster. Det er forskjell på hvordan et fluemønster oppfører seg og det kan være avgjørende for om fisken tar eller ikke. Men det er heldigvis ikke noe du bør tenke på i starten, og om du ikke vil kan du stort sett drite i det resten av ditt liv :) Mulig du ikke får en sær fisk engang i mellom, men det gjør vi alle uansett. Heldigvis kan man gjøre fluefiske så enkelt man måtte ønske eller hvor avansert man måtte ønske. 

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på denne tråden...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...