Hopp til innhold
BillyJoe

Trenger hjelp - Gave til konfirmant

Recommended Posts

Hei, 

Har litt dårlig tid, og litt for liten kunnskap om utstyr. 

Tenker å gi fluefiskeutstyr til en konfirmant, og håper noen kan hjelpe med et råd. Gutten er veldig ivrig på fisking, men har aldri fisket med fluestang. Har fisket mye med flue med dupp,  sluk, mark osv osv. Stor sett ørret, men også vært med på laksefiske noen ganger. 

Ser for meg en enhånds ørretstang (hvis man kan kalle det for det:-). Tror dette vil være ok, da han fisker mest ørret, og en lettere stang vil være lettere å lære med. 

Har tenkt at det kanskje er lurt med en lett stang som er grei for nybegynnere, kanskje 3-er eller noe slikt med tilsvarende snøre, men en fluesnelle som kan vare lenge. Dvs legge litt penger i snellen, og anse stang og snøre som litt midlertidig utstyr som kan oppgraderes når ferdighet blir bedre.  Kanskje en litt kortere stang til å begynne med, jeg vet ikke. 

Kan noen hjelpe med en anbefaling om en stang/snøre til en nybegynner på 15 år/168cm, men med en snelle som holder "livet ut" og som også kanskje kan brukes til laks på 2-3-4 kg på sikt? Gjerne med hint om hvor det kan kjøpes.

Budsjett opp til 5000, pluss minus. 

Takk for svar:-)

B

 

Endret av BillyJoe
Glemte budsjett

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder
Guest Asbj.R.

Ei stang i #3 blir kanskje litt lett i møte med laks på 3-4  kg, spesielt for uerfarne fiskere. Sats på ei stang i # 5 eller 6. De tåler større fisk, og er likevel håndterbar for en konfirmant.

Du finner mange alternativer innenfor ditt budsjett. Kontakt lokal sportsforretning som har ei rimelig brukbar fiskeavdeling. Styr unna de billigste startpakkene, og be heller butikken om råd for stang og snelle. Be om å få ferdig oppsatt snelle med backing og snøre. Sats på et WF flyt snøre, det dekker de fleste bruksområder. Da trengs bare fortom og fluer, så er utstyret klart til bruk.

Endret av Asbj.R.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Dette er noe for ørret-/enhåndsfiskerne. Kanskje en eller flere melder seg på utover kvelden da jeg bruker lite/ikke enhånds til et slikt fiske som du skisserer.

Snelle først: En seiglivet snelle og tilnærmet vedlikeholdsfri kan være denne. http://shop.danielsson-flyreels.se/en/fly-fishing/fly-reels/f3w-fly-reel/flyfishing-reel-f3w-4seven.html, eller denne: http://shop.danielsson-flyreels.se/en/fly-fishing/fly-reels/l5w-fly-reel/

Disse snellene fås vel enda kjøpt i Norge, fx her: http://www.sportsbutikken.no/Danielsson_fluesneller_222.html

Stang er mer innfløkt iom den også skal brukes i elv. Dette krever en lengde på rundt 9 fot, ikke særlig kortere, det syns i alle fall jeg. Tenker også at det da blir det vanskelig å kjøpe lavere klasse enn 4/5. Av Nordiske produsenter leverer http://www.eikre-fly.no/no/stenger/facile, http://www.guideline.no/9SVTFlI56n_d2Z-0ow_j1X9i_lF14lVBt6705hRvKZ5.ips?template=norWebshop;pagesize=12, http://www.looptackle.no/xact2.html alle gode begynnerstenger i priser fra ca 900 til 1800 kr.

Det finnes ellers et lite hav av produsenter fra ulike land.

De fleste fluefiskebutikker har ellers ulike sett/komboer med stang, snelle og line ferdige, i varierende kvalitet og prisklasser.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Snakk med Frode på Salarsport. Hyggelig kar med god kunnskap og super service!

F.eks Guideline Exceed 9' #5 sammen med ei Danielsson L5W 4seven og et SA Aircel, samt noen ferdigtaperte fortommer kommer på under 5000kr.

Fordelen med L5W kontra F3W er at ramma passer spolen til 6nine slik at han senere kan kjøpe en ekstraspole og ha to sneller i en.

http://salarsport.no/produkt/fluefiske/fluestenger-enhands/guideline-exceed-9-5

http://salarsport.no/produkt/fluefiske/fluesneller/danielsson/danielsson-l5w-4seven

http://salarsport.no/produkt/fluefiske/fluesnorer-wf/scientific-anglers-air-cel

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Tusen takk for gode råd:-)

Skal sjekke tilgjengelighet på Danielsson i morgen, kan ikke skjønne annet enn at det må være en flott ting å få, og som han kan ha glede av i mange år.  Guideline stang virker også som et godt valg, men får se hva de har der jeg får tak i snella. 

B

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Synes ikke en L5W 4seven passer særlig godt på en #5, da snella er veldig bred, den heter jo også L5W 4seven W (wide). Har mange Daniellson sneller og sverger til dem, men når det gjelder lett enhånds så er det enten F3W 4seven/2six eller den gamle LW 4seven som er tingen:) L5W 4seven W passer godt til kraftigere enhpndsstenger 10" #7-9 eller små switch stenger. Det er nå min mening, ellers så er Exceed god value for prisen og støtter opp om forslaget.

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Takk for hjelpen.

Hadde en kort, men produktiv, samtale med Frode på Salarsport i formiddag, og ble fort enige om den pakka ford prefect anbefalte. Med litt fargerik backing osv så blir det bra. Var inne på samme tanker som Egil, at som nybegynner og stort sett småørret i elva så trenger man ikke noen stor/kraftig snelle. Men så vidt jeg skjønner så er Danielsson-snella av en slik kvalitet og allsidighet (kan ta neste størrelse spole) at den kan brukes til mye gjennom mange år. Hvis interessen tar av, så tipper jeg konfirmanten på sikt fyller ut fiskeveska med noe nytt bling. Blir vel ikke den første fluefiskeren som går på en smell, i så fall;-)

Blir bra dette:-)

 

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder
Guest Asbj.R.

Du får oppfordre konfirmanten til å registrere seg her i forumet, så får vi følge med utviklinga av en ny fluefisker. :))

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på denne tråden...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...