Pjakkur 0 Rapporter innlegg Skrevet august 24, 2012 Noen som kan anbefale et "kompetent" røykeri i Vestfold? Terje Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
MortenH 2 Rapporter innlegg Skrevet august 25, 2012 Levér fisken din til Jan Erik på Spar i Svarstad! Bruker ham selv, og har flere venner som foretrekker ham framfor f.eks. Bergren i Sandefjord. Rett og slett strålende resultat. Mvh Morten Harangen Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Nobody 95 Rapporter innlegg Skrevet august 25, 2012 Etter å ha mottatt "skamsaltet" laks ved flere anledninger hos de mer kjendte i Vestfold, har jeg de siste år tatt de ekstra kilometerne og levert mitt sølv i Telemark. Tommy Rune Hansen i Porsgrunn (sør for Skjelsvika) driver et lite firma Tommy Hansens Viltslakteri, som bearbeider fisk og vilt. Tommy treffer du på telefon 932 63708 Bedre resultat har jeg aldri opplevd å få, kommer også i år til å la ham røke et par sølvtorpedoer fra Orkla. Flere av mine fiskervenner har samme smak og benytter Tommy. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
moby 8 Rapporter innlegg Skrevet august 25, 2012 Salting er en ting, røyksmak en annen. I år sprer jeg risikoen og leverer til to ulike røykeri; en med utpreget røyksmak og en mer nøytral. Saltingen føler jeg at begge har kontroll på Har lenge spekulert på å røyke selv, men man skal jo ha tid. Tining,salting,røking,tørking. Leverte to rundfrosne fisker i går, så da blir det røkelaks til neste helg :-) Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Deetuben 17 Rapporter innlegg Skrevet august 25, 2012 Jeg har også meget god erfaring med Spar på Svarstad. Den desidert beste blant de jeg har prøvd. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Pjakkur 0 Rapporter innlegg Skrevet august 26, 2012 Takk til alle for gode forslag! Er av de som gleder meg til halestykket og liker laksen hakket mer "speket" enn det en ofte får på butikken. Har to-tre fisker som skal behandles, så å spre risikoen og teste ut forskjellige var en god idé. Går ut fra at de fleste vakuumpakker i passe stykker. Noen som vet om det er en maksstørrelse på laksen/tykkelse på filet´ene for røyking? vh Terje Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Nobody 95 Rapporter innlegg Skrevet august 26, 2012 (endret) Takk til alle for gode forslag! Er av de som gleder meg til halestykket og liker laksen hakket mer "speket" enn det en ofte får på butikken. Har to-tre fisker som skal behandles, så å spre risikoen og teste ut forskjellige var en god idé. Går ut fra at de fleste vakuumpakker i passe stykker. Noen som vet om det er en maksstørrelse på laksen/tykkelse på filet´ene for røyking? vh Terje Der jeg har fått laksen godt speket er hos Georg Marius Larsen fiskemat og delikatesser i Larvik. Røkeri og butikk ligger i Dronningens gt 43 Larvik. Telefon 33 18 23 71. Denne var ikke blandt "skamsalterne", men syntes denne var vel speket for min smak, kaskje også en tanke salt, men meget god røyksmak. De vakumpakker i ønsket størrelse på stykkene. Fisk på størrelse 12-14 kg har aldri vært noe problem, derimot mager "småfisk" 4-5 kg kan lett bli vanskelig. En erfaren fiskehandler / salter takler vel de fleste størrelser godt. Har du fått en skikkelig "hølsjef" som skal røykes? Endret august 26, 2012 av Nobody Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Pjakkur 0 Rapporter innlegg Skrevet august 27, 2012 (endret) Der jeg har fått laksen godt speket er hos Georg Marius Larsen fiskemat og delikatesser i Larvik. Røkeri og butikk ligger i Dronningens gt 43 Larvik. Telefon 33 18 23 71. Denne var ikke blandt "skamsalterne", men syntes denne var vel speket for min smak, kaskje også en tanke salt, men meget god røyksmak. De vakumpakker i ønsket størrelse på stykkene. Fisk på størrelse 12-14 kg har aldri vært noe problem, derimot mager "småfisk" 4-5 kg kan lett bli vanskelig. En erfaren fiskehandler / salter takler vel de fleste størrelser godt. Har du fått en skikkelig "hølsjef" som skal røykes? He he, tok nok ikke sjefen sjøl, men ny pers ble det i hvertfall. 10,6 kg på en dobbel åtter på Bommestad. Er blitt få turer i Lågen i sommer så det var en hyggelig bonus. Ser at det ligger an til rundt 18 tonn i år, så kanskje blir det fiske ut august neste år??? Takk for tips mht røyking - tenker å prøve forskjellige og se hvordan det blir. Endret august 27, 2012 av Pjakkur Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder
Nobody 95 Rapporter innlegg Skrevet desember 1, 2013 Gammel tråd vekkse til live Da har også jeg smakt laks røkt hos Spar Svarstad. Dette syntes jeg var skikkelig nedtur, en 9 kilos juni laks bortimot rett i dass. Fisken bar tydelig preg av noe høy temperatur i røykkammeret, samt ekstrem røyksmak. Dette var ikke spesielt godt og til prisen kr 75,- / kg er ca 50% mer enn hva jeg betalte for å få røkt annetsteds. Godt at jeg tok den lange reisen og leverte den andre i Telemark. Siter Del dette innlegget Lenke til innlegg Del på sosiale medier/andre steder