Hopp til innhold
Anne

Speytrening i mørketid

Recommended Posts

Fokus på jul og ski – eller speykasting? Tellis’ instruksjonsfilm Från Roll till Spey kan inspirere deg til det siste.

Flere steder i Norge – og våre granneland – er det fortsatt mulig å drive med trening av vannkast. Søndag var Tellis Katsogiannos ute med tohåndsen.

I fjor produserte Tellis Katsogiannos – etternavnet burde ha snudd om bokstavene til Kast… – instruksjonsfilmen Från Roll till Spey. Fordi om filmen kom tidligere i år, er dette en film som vil være aktuell lenge. Tellis har i en del år vært tilknyttet Loop Tackle Design i Sverige, men ikke nå mer. Han og hans gjørende står på egne bein.

Tellis har laget en god instruksjonsfilm. Så mye bedre enn så mange av de mange som er produsert og gitt ut? Ja, faktisk så synes jeg denne er godt over midten og spisser seg til i pyramiden. Filmen er instruktiv, den er oversiktelig inndelt, den er ikke langdryg og kameravinklene gjør det meget lett å se hvordan kastet skal utføres. Detaljene man må få med seg, kommer fram på filmen. Han viser helt fra grunnen av hvordan man utfører fluekastet – vannkastet, tydelig inspirert av Göran Andersson. I filmen fisker han også i Örekilsälven og i Mörrumsån og viser fram noen hans teknikker for laksefiske. Dette er lite nytt under solen, men gode avbrekk i filmen.

Tellis er selv en dyktig, mer enn middels interessert i fluekasting. Søndag var han ute for litt trening igjen, for å teste sine nye flueliner – T-Spey. Hans nye line har vanlig kjerne – dacron og flettet nylonfiber. Coatingen er selvsagt av PVC. Denne lina har en lang tapering og er designet for lange kast, for å fiske der det er nødvendig å få flua et godt stykke ut. Kapningstabell er under arbeid.

Det er mange år siden Tellis bestemte seg for å satse på et yrke innen fluefiskebransjen. Siden da har han vært guide og instruktør hos brødrene Syrstad i Orkla, og hatt mange egne kastekurs. I 2010 var han med og dro i gang fluekasting som sport i Sverige sammen med blant andre Stefan Siikavaara og Castingförbundet. I fjor representerte han også Sverige på VM i fluekasting – som var det første offisielle i nabolandet. Denne sesongen skal han også delta på landslaget. For øyeblikket innehar Tellis den svenske rekorden i speykasting.

Från Roll till Spey

– Tekniker för tvåhands

Med Tellis Katsogiannos

Lengde: 102min

Språk: Svensk tale

Tellis på YouTube

Klikk her for at se den integrerte videoen.

Les mer

Del dette innlegget


Lenke til innlegg
Del på sosiale medier/andre steder

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Gjest
Svar på denne tråden...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Laster...

×
×
  • Legg til ny...