Hopp til innhold

toma81

Medlem
 • Antall innlegg

  78
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Laks,Sjørret
 1. toma81

  Beiarn

  Sjefen sjøl for Zpey var i beiarn i slutten av juni og fisket..mener HM og noen til også skulle dit for å kurse litt. ''Sjefen'' vet jeg fikk noe laks,en kjapp titt på børsen for beiarn viser hvor mye han fikk.
 2. Når flua hekter er det fordi flua og fortommen lander for langt ned i forhold til hvor du vil vinkle kastet. Ved å vri kroppen litt mer og løfte stanga litt opp i den siste bevegelsen bak rett før fremkastet,vil fortommen og flua lande lenger opp og kan kaste ut. Ved å se på hvordan fortommen oppfører seg,og hvor den lander når tar innkastet vil du lettere kunne rette opp feil i innkast og samtidig lære på egenhånd. Husk at når du starter innkastet skal stangen kun gå bak og opp. Hvis stangtuppen går ned på dette tidspunktet vil kastet mislykkes og klumpen/fortommen vil stupe ned i elva.
 3. Mange kast er ikke strengt tatt nødvendig å kunne, men er morsomme å øve på. Speykast/Underhåndskast kan være greit å ha i sortimentet :wink:
 4. Ett annet tips til nye kastenisser/fluefiskere vil jo være å holde seg til ett stangmerke,eller en stang..det er store variasjoner på type aksjon og stivhet i stenger av forskjellige merker. Eksempelvis fikk jeg prøve den nye Zpey Instinct en ettermiddags stund i beiarn,og for all del det er en fabelaktig stang å kaste med..MEN jeg følte meg mye mer komfertabel med min gode,gamle HMSvII (3 år) og følte jeg hadde bedre kontroll og ''feeling'' på kastet ettersom dette er stangen jeg har hatt en stund og er vant med. Har denne nå i 11.9, 13 og 14.3 fot kl 7-10 og er rustet for de fleste elver med ett stangmerke som jeg kjenner inn og ut og kan utvikle meg vidre på... Helt feil,eller...?
 5. Alle får fra tid til annen floke på skytelina,tror ikke det finnes den perfekte skytelina som aldri skaper en eller annen form for ''trøbbel''... Men trening gjør mester,og løkke i løkke varianten er den som gir minst trøbbel. Lykke til :wink:
 6. Åpne ett vindu og stikke stengerne inn der...? :)
 7. Beiarn 22 juni,regner med (håper!) det blir bilder å sende inn da :biggrin:
 8. Holder med deg der! Her i nord (vesterålen) er ALLE elvene avhengig av godt med regn for i det hele tatt være åpen,kaldtørke og nordavind har gjort det til dårlige forhold sålangt.... Til hega derimot blir det tur til beiarn,og der skal det være knall nå! Så,reis til en annen landsdel er rådet! :wink:
 9. Den beste bremsen man har er hånden,da slipper du å slite ut bremsen på snella og du har bedre kontroll på utras OG du slipper å drive å justere underveis... Har btw Scierra Xdp og en utgått toppmodell (eda..edp.? something) og er knallfornøyd!
 10. Er vel bare å innse at det vil alltid være to sider av samme sak,og for all del, alle får jo ha sin egen mening om dette. Var vel for noen år siden ett hett tema hvorvidt fisk føler smerte,husker ikke helt om det ble konkludert noe der eller om det bare ebbet ut med meningsutveksling fra begge sider... Men dette er på en måte Norge i ett nøtteskall,enhver ny ting som kommer til landet,blir etterfulgt av en opphetet debatt hvor politikere og andre meningsytere kommer med sitt,også ebber det ut i intet. Hvis hvert elvelag følger opp med klare regler for hvordan de vil ha det i sin elv,vil dette blåse fort over...de fleste elver har allerede kommet med regler på at all laks som er satt tilbake skal registreres. Dette vil jo bidra til å vise om C&R faktisk bringer noe positivt med seg. For min egen del fisker jeg for mat OG for at jeg liker ''jakten'' med fluestang, og prøver alltid mitt beste for at fisken skal lide minst mulig dersom intensjonen er å sette tilbake. Hadde ikke lakse bestanden vært en sårbar bestand, ville nok hver eneste fisk havnet i frysern eller kokt ved elva.
 11. Nei,ser ikke at det er seriøst i det hele tatt Blir bare smålig irritert over all uvitenheten som råder til tider. C&R er noe som er akseptert og brukes hver dag i de fleste lakseførende elver i hele verden,bortsett fra Norge hvor vi skal være spessielle og arrogante for nye ting hele tiden... :wink:
 12. Hva fan er dette for noe tullprat..?! Dette hører absolutt ikke hjemme på dette forumet,men på ett forum for sinnsyke naturvernere som stopper den elektriske bilen sin for å slippe en flue over veien.. C&R utføres bla i verdens beste SØ elv,Rio Grande og her er bestanden bedre enn noensinne TAKKET være utstrakt bruk av C&R. På Island er det vanlig å gjøre dette som ett tiltak for å bevare bestanden, og det funker. Tallet på gytende laks stiger for hvert år takker være CATCH & RELEASE ! En laks som blir riktig gjenutsatt etter en kort kamp blir ikke mer skadet enn den ville blitt etter å ha forsert en laksetrapp eller noen heftige stryk. Fokuset her bør heller rettes til Hvordan utføre C&R på en forsvarlig måte,slik at laksen ikke blir skadet mer enn nødvendig. For det er ingen tvil om at mange ikke bryr seg om laksen,men bare slenger den tilbake på elva etter å ha lekt den altfor lenge. Skal en sette ut en laks igjen,bør man få den inn kjapt,dvs være litt hard med den. Når man får den inn,ikke dra den innover banken men kun inn til bredden,ta forsiktig ut flua. IKKE LØFT LAKSEN ETTER SPORD ELLER GJELLER men ta forsiktig rundt sporden og under fremkroppen og bær den ut til dypere vann. Hold laksen under vann til man kjenner at kreftene kommer tilbake og den vil svømme ut selv! Slik; http://www.granbo-flyfishing.no/movies/rel...WM9_512Kbps.wmv Hvis alle holder seg til dette,vil C&R være en mye mer akseptert metode blant tvilerne. Skjønner at folk blir skeptisk når halvdød laks blir kastet tilbake på elva.....
 13. toma81

  Beiarn

  Noen som skal på åpnongen her i år og eventuellt sitter på ''verdifull'' info ang elva,fluer++? Fikk høre igår at elva er perfekt ang vannstand foreløpig,er bra med snø enda i fjella så det ser bra ut for åpnongsdøgnene. Jeg og to kompiser har kort påfølgende uke etter åpningshelga,en hel uke med fisking og barne/kjerringfritt!! :clapping:
 14. Er litt uenig der,hitch kan brukes i alle elver og selv om det ikke er en ''utpreget'' tørrflue/hitch elv, er det nok fordi ingen har prøvd det no særlig eller at de som har prøvd har gitt det opp fort...dette er laksefiskets ekstrem sport,du får mye action og du ser alt som skjer. Blir ikke bedre enn det Det sagt,så er Sunray Shadow den desidert beste allround flua og bør brukes og krediteres mye mer!
×
×
 • Legg til ny...