Hopp til innhold

general1

Medlem
 • Antall innlegg

  6
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om general1

 • Bursdag 06. des. 1972

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bodø
 • Favorittfiske
  sjøørret
 1. Hallo. Sjekk ut www.beiarelva.no, der vil du finne de fleste tips. Ta ellers kontakt med guidene der, det de ikke vet om fluefiske i beiarn er ikke hvert og vite. Mitt personlig tips. synk synk synk! med bottle tubes. farge Rød/svart.
 2. Har lest igjennom kronikken i adr avisa. Veldig bra og proff skrevet. Men. Hvis vi ser litt fram i tid kunne nok og litt lengre enn min egen nese, kunne kanskje hobby fiskerne i sjøen og vi i elvene levd side om side. I fjor sommer var jeg nesten ikke i elva og fisket fordi jeg har små barn og tiden strekker da ikke til. (som sikkert mange andre også har det) Litt skuffet var jeg nok da slutten av sesongen kom og jeg hadde landet totalt 1 laks på 4.8 kilo. Men skuffelsen av for liten tid i elva ristet jeg fort av meg. Den ene laksen smake noe så inn i h...... godt. Så til poenget: må det fiskes så hardt i 2009 som det alltid har vært gjort. Jeg ser rundt på elvene i norge og når det gjelder kvoter er jeg mildt sagt overrsket. Eksempel, leste på nettet igår ang ei elv i trøndelag(bare et eksempel av mange), der var det kvote på 10 laks i sesongen. Sikkert artig og skryte av så mange laks, og selvfølgelig mye god mat. Men jeg har nå fisket mest i Beiarelva de siste årene og der er kvoten 5 i sesongen, og har vært det siden gjenåpningen for 7-10 år siden. Jeg har ikke hørt noe spesielt med surmuling over det. Folk er fornøyd, det viktigste er at det er laks i elva. For meg som er østlending og tilflyttet til nordnorge for 15 år siden virker det som om kulturen rundt elve også har endret seg enda mer til sosialt felleskap. Hele familien er med ved elva og det blir mye fellesaktiviteter og mindre effektivt fiske. Bare for og få sagt det, er jeg helt imot sjøfiske. Men vi må faktisk alle gi og ta for at villlaksen skal reddes. Oppdrettsanleggene gidder jeg ikke kommentere. Her må det gjøres noe. Alle med en iq over 60 har skjønt det. Spørsmål: Kunne fiske etter andronom fisk i elvene og sjøfiske vært stengt 1 år? ville det gjort noe forskjell? (vil selvfølgelig ikke dette selv, men kan vi spørre oss det) Skrevet av en helt ordinær fisker uten noe hverken politisk eller fagbakgrunn.
 3. Dette var jo spennende lesning. Det som kan kan være et artig diskusjon er jo at gjennomsnittsfangsten er 300 kg, fiskerne oppgir så videre at 45% av fangsten gikk til eget forbruk. Dvs 135 kg. i året, 11.25 kg i mnd, 0.375gram pr dag. Stor middag for 1 person hver dag. Er det noen som spiser så mye laks? Tradisjon hevdes det fra sjølaksefiskere. ??????? lurer på om enkelte av disse fisker vet hvor laksen kommer ifra. Elvene. Vi har vel stor tradisjon med laks i våre elver også. Ifølge siste år har det vært stor nedgang i gytefisk i elvene, ihverfall det jeg har forstått.(kan ta feil men tror ikke det). Ifølge de årets tellinger på de elvene jeg har fått med meg viser det stor fremgang. Dette må vel vise sammenhengen med utsatt sjølaksefiske.
 4. 09 skal tilbringes for det meste i beiarelva. Etter en fantastisk sesong i 08 håper vi 09 skal bli enda bedre. Satser på litt mer regn på sen sommeren enn det som var iår. Ellers blir det nok tur innom saltdalselva og namsen på tur sørover.
 5. Herregud fluehuer og andre ........huer. Er helt ny bruker av dette forum og tror blir en kort karriere. Trodde vi faktisk hadde kommet lenger i dette landet enn at folk skal sitte rundt og drive med ren rasisme. Det får være grenser for hva man skal sitte og lese. Folk må gjerne ha en mening om det som her har skjedd, men tror dere virkelig at det vil bli tatt seriøst? HALLO. Synes faktisk redaksjonen i fluefiske.net burde fjernet denne tråden. Har ingen som verdens ting med fluefiske og gjøre. Alle interesse organisasjoner og statlige innstanser er innom denne og alle andre forum på elve sider, fiske klubber etc. og leser hva som skrives, hva folk ser og hører ang fiske/fangst etc. Tar de dere seriøst? Tror dere virkelig det? Som sportsfisker(i 20 år) i elver, kyst og vann vil jeg ikke på noen måte bli identifisert med en gjeng med knehøner som uttaler seg her. Hilsen østfolding/nordlending.
 6. Personlig har jeg falt for guideline stengene. Jevne og gode i hele stanga, behersker de fleste kaste teknikker. Prisene er heller ikke skremmende. Har selv ei guidline LPXe 9,6 #6. Og er meget fornøyd. øivind.
×
×
 • Legg til ny...