Hopp til innhold

thsolbe

Medlem
 • Antall innlegg

  9
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Innlegg skrevet av thsolbe


 1. Hei, Tor Helge!

  Har fisket mye i Bruhølen. Skal fiske der en uke i år og. Fin plass, men er nok dessverre en del forandret til det dårligere de siste årene. Har lagt seg en god del grusmasse nederst på valdet de siste årene slik at dette "fluestrekket" er blitt grunnere og med mer plan bunn. Dette har gjort at fisken ikke stopper der i den grad den gjorde tidligere. Nå går den mye mer rett gjennom dette korte valdet og det gjelder å vere i elva når det passerer fisk.

  Hadde ikke følt meg komfortabel kun med ren flyteklump. Skaff deg et par polyleadere i forskjellig synkegrad i tillegg. Kan og vere greit med en synkeklump i tilfelle stor og tung elv. "Normalt" sett har du elv på 30-60 kub. når du er der, men jeg har selv opplevd regnflommer der elva passerer 200 kub. i juli.

  På normal/lav vannføring er det ikke blitt lett å ta fisken med flua på dagen og klarver i Bruhølen etter forandringene i elva. Sats da heller på nattfiske, har hatt mange gode opplevelser på nattestid på dette valdet. Har en mistanke om at dere kanskje er mange fiskere som skal fiske valdet...? Da kan det og vere lurt å gå noen runder på natta etter at de fleste andre av dine medfiskere har funnet senga etter å ha brent kruttet med hardfisking på dag og kveldstid... :msn-wink:

  Ang. fluer, så er det nok ikke noen spesiell flue du MÅ ha. Gangbare mønstre inneholder ofte fargene gull, oransje, svart, men på mindre og klarere elv fungerer også duser fluer utmerket. Får du "normal" vannføring så kan du med fordel bruke ganske små fluer på dagtid, men gå opp på fluestørrelsen på nattestid. Den flua jeg har fått mest fisk på her på natta er en Red Butt tube med sølv cone.

  Lykke til i Bruhølen!

  Takk for godt forklart svar baurhunden! :)

  Vi er 6 stk som skal fiske, blant andre S. Espe som du sikkert veit kven er..? Er 6 stk i meste laget på dette valdet? :s

  Tor Helge


 2. Skal fiske i Orkla for første gang i sommer. Fisket skal foregå i Bruhølen fra 5. - 8. Juli.

  Noen som har noen tips om hva slags fluer jeg bare "må" ha? :)

  Har flytesnøre på tohåndsen, er dette greitt, eller bør jeg kjøpe synk snøre?

  Mvh.

  Tor Helge


 3. Skal kjøpe enhåndsstang 9" #5, men lurer på hvilke type jeg bør kjøpe? Står mellom LTS X1 packlite, loop opti stream eller loop stillwater. Stanga må være firedelt. Skal brukes i div fjellvann og andre turer jeg skulle finne på å ta.. Har en todelt loomis #5, men skulle hatt en firedelt også, da dette er enklere å pakke med seg:) Hvilken stang kan dere anbefale med tanke på hva den skal brukes til? Grunnen til att jeg vil ha en av de stengene er att jeg har hørt mangen som sier det er bra stenger, og i tillegg er det ganske bra tilbud på de nå:)

  Håper noen kan hjelpe meg litt med dette:)

  Mvh. Tor H.


 4. Tusen takk for gode tips om fiskeplassar Olav A. Har prøvd eit par av plassane du nevner, men kun fått ein liten sjøaure på ca. 300g.

  Har etterkvart skjønt att det Baurhunden seier om sjøaurebestanden i Sognefjorden desverre stemmer:(

  Men, ein kan ikkje gi opp for det! Skal prøva vidare, og han selvfølgeleg skrive om fangsten her dersom det er ønskjeleg(sjøl om det mest sannsynleg ikkje blir noko..) Må også sei att eg slepp ut att fisken eg eventuelt måtte få i fjorden, så eg er ikkje noko trussel for bestanden.

  Tek i mot fleire tips med stor takk! :)

  Tor Helge


 5. Heihei!:)

  Kan noen hjelpe meg litt med valg av fiskeplasser neste år? Alle snakker om Orkla og Gaula, men er det ikke sviiindyrt å fiske der? Mulig det er billig på div campingplasser, men da er det vel snakk om køfiske? Har ikke fiska så mye med fluestang, så hadde vært ok og funnet en plass der det ikke er fullt med folk, og kanskje ikke kun speykast som gjelder!

  Stor takk til alle som gidder å tipse meg med gode lakseelver(som helst ligger sør for Tr.heim), og der prisen ikke er skyhøy:)


 6. Har kjøpt meg en G.Loomis GL3 9'9" #5 og trenger en snelle og snøre til denne.

  Er det noen her som kan komme med tips om hva jeg bør kjøpe?

  Noen som vet om nettbutikker med tilbud på Loop eller G.Loomis?

  Bør jeg kjøpe #4-5 eller #5-6? Hva med Vision XLA? noen med erfaring med denne?

  Har fisket hele sensongen etter ørret med en fenwick nighthawk #8, så det skal bli spennende å teste nye stanga til våren:)

  Er som dere sikkert skjønner ganske fersk i dette med flueutstyr, så jeg takker til alle som gidder å hjelpe meg:)

×
×
 • Legg til ny...