Hopp til innhold

oyvindpe

Medlem
 • Antall innlegg

  8
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kjøllefjord, Finnmark
 • Interesser
  Jakt, fiske, foto
 • Favorittfiske
  Sjørøye og laks

Siste profilvisninger

Blokken siste besøkende er deaktivert, og vil ikke vises til andre brukere.

 1. Ang. Laksefjordvidda, så stemmer det nok at det til tider kan være noe overbefolket, men da gjelder det å unngå disse områdene. Det finnes mange perler på denne vidda, der det er lite folk, men man må være villig til å gå endel km. Det er spesielt etter 20. juli at det blir folk, for da åpner anleggsveien fra Adamsfjord.
 2. Skal muligens på familietur til Reisadalen i slutten av juli, og skal da være noen dager i øvre del (Sone 19). Skal ikke bare fiske, men når man først er i et slikt eldorado, må man jo prøve stanga..... Er det noen som har noen gode tips til hvor det er bra å fiske? Fisker med enhånds, så forhåpentligvis er det noen smalere partier? Det går vel sjørøye i elva? Er like glad i sjørøyefiske som laksefiske, så det er like interessant selvsagt. Tips mottas med takk
 3. Er på jakt etter bilder og beskrivelse av flua Copper Jeanett. Aller helst en link hvor jeg kan få kjøpt denne flua. Noen som har bilder/link?
 4. Tenkte jeg skulle prøve å fiske etter ørreten like etter at isen er gått. Noen som har peiling på hvilke fluer som klekker her oppe på denne tiden? Steinfluer? Hvilke imitasjoner anbefales? Tørt eller vått? Hva med resten av sesongen? Noen som har en skikkelig "killer" å anbefale på et av våre tusenvis av fantastiske ørret- og røyevann?
 5. For meg har det å bli fraktet til kulpen med helikopter eller 4-hjuling med sikkerhetsvakter på elvebredden, og sannsynligvis forbud for andre fisker å bevege seg i en viss avstand fra Kongen, intet med sportsfisking å gjøre. Har ingenting i mot Kongen og heller ikke at han er fiskeinteressert, det kan godt hende han er det. Det blir helt søkt å sammenligne dette med å dra på en guidet fisketur i Russland. Dette har heller ikke noe å gjøre med at noen lager mat for ham. Jeg kaller meg for en under gjennomsnittlig interresert sportsfisker som fisker relativt konsentret i min favorittelv et par uker i året. I over 20 år har man vandret langs elvebredden. Det er minst 1 time gange til de beste kulpene, og man har lært elva å kjenne, hvor fisken står, hvordan den oppfører seg i ulike værforhold, vannstand etc. Å sitte på elvebredden og kun høre elvesuset og studere laksen som spretter. Det handler ikke om misunnelse. At kongen settes ned ved Altaelvas bredd med hele sikkerhetsstaben på slep er sikket koselig for ham selv de timene han fisker nøyaktig der han får beskjed om fra de lokalkjente roerne. Men det er ikke noe for meg. Jeg sier ikke at man må vandre i timesvis innover elva, men det setter i hvertfall tingene i noe perspektiv. At Gjelsten setter ut en 21 kgs laks for å redde bestanden av atlanterhavslaksen er selvsagt bare sprøyt, og det forstår du også. Hadde det vært så vel, ja da hadde det i hvertfall ikke vært skrevet om i avisa. Men jeg registrer jo at dette åpenbart er et touchy tema, på lik linje med C&R
 6. Jeg blir litt kvalm av slikt. Jeg forstår jo at forvalterne av Altaelva gnir seg i hendene, men dette er så langt unna sportsfiske som du kan få det. Bjørn R. Gjelsten satt visstnok ut en rekordlaks på over 20 kg. Kan man finne noen bedre måte for egenreklame?
 7. Søker dyktige fluebindere som lager kvalitetsfluer. Det skal bindes en flue etter eget mønster. På bakgrunn av en hel del bilder og en ødelagt/lurvete flue skal mønsteret fint kunne rekonstrueres. Det er snakk om laksefluer i størrelser 4 og 6, dobbelkrok, totalt ca. 15-20 fluer. Pris skal ikke bli noe problem. Jeg betaler for god kvalitet. Ta kontakt på PM for nærmere kontaktinformasjon hvis det er aktuelt.
 8. Ser at skittfiske.no kjører en, mildt sagt, enorm høstkampanje på utstyr. bl.a. på sneller og stenger. Eksempler; Fluesnelle, Vision XLA, førpris kr. 3599,-, nå 1299,- Stang, Scierra MPA Travel enhånds 5-delt, førpris 4299, nå 1599 Det er en drøss av sneller og stenger som har samme vanvittige rabatter. Spørsmålet mitt blir da om dette er til å stole på. Altså veiledende priser. En stang som har normalpris på over 4000,- må vel anses for å være en meget god stang for en som meg, altså ikke akkurat ekspert, men normalt interessert i fluefiske...
×
×
 • Legg til ny...