Hopp til innhold

Salaren

Medlem
 • Antall innlegg

  1 645
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Salaren

 1. Salaren

  Gjenoppstått?

  I alle dage. Håper ikke det er noe muffens
 2. Takk skal du ha så masse for flott bilde. Ja det er slik også jeg husker de som var ferdigbygde og her i Sør var det flere som hadde Kingfisherstenger i den tiden der i siste halvdel av 80 åra. Husker ikke helt hvorfor jeg valgte å bygge selv men sansynligvis hadde det vel med pris å gjøre. Men så var dert også disse stengene som trigget interessen for å bygge/surre flere stenger etterhvert.
 3. Ja, trådtitteleen sier vel sitt. Ser på muligheten til litt vintersysler og er igang med å se på hva som kan være aktuelt. Lysten til å eksperimentere tar aldri slutt så siden jeg aner en mulighet i å kunne få til en ultralett tohandsstang så ser jeg en mulighet i å anskaffe en blank som er 12 fot i klasse 4 og da antar jeg dette må være AFTMA#4 da dette jo skal være en blank beregnet for såkalt enhånds nymfestang. Mitt spørsmål er jo da om hva grain vindu en stang ferdigbygget som tohands ville få med nevnte blank..? Noen som aner noe her...?
 4. Husker du mere om de Kingfisherstengene..? Jeg kjøpte nemlig 2 byggesett men husker ikke hvem som var postordreselger her. Stengene har jeg ennå og bruker dem selvsagt i ny og ne. Den ene stangen er 11' 3-delt #8 og den andre er 10' #6 todelt. Mener å huske jeg kjøpte disse i ca 1986-88 eller deromkring. Her prater man aksjon nedi håndtaket. Utrolig gode til å speye med og eter omtrent alt av lineklasser. Har du bilde av stanga du kan legge ut hvis du gidder..?
 5. Ikke uenig der og i tidligere tider så var det fast ivertfall ut hele 90 tallet at fisket gikk til 15 september her i agderelvene men det var jo i tiden mens SØ fisket enda var godt og før laksen igjen overtok elvene på orntlig etter 30 års fravær. SØ fisket helt frem til sesongslutt den gang ble bare bedre og bedre og siden jeg stort sett fisket på elvenes nedre halvdel så var SØ sjelden direkte gytesjuk men med stor blankhet i ytre utseende selv i september da mesteperten av fisken man fikk kom rett fra fjorden. SØ fisket fra disse dager har jeg beskrevet mange ganger her på forumet og er en tid jeg aldri vil glemme og som jeg virkelig håper jeg får oppleve igjen, det var tider det.. Som tidligere nevnt her i tråden ble jeg velsignet med noen riktig flotte rognfruer men uheldigvis for den ene så var det lite annet å gjøre enn å kakke da krokfestet satt i en gjellegitterstav og fisken blødde såpass godt og var så slapp selv etter en lang tid hvor jeg prøvde å holde den på rett kjøl at jeg ikke fant det tilrådelig å gjennutsette. Og jeg fisket sågar med hannlaksfluer men rognfrua må ha tatt fryktelig feil eller må ha hatt dårlig syn. Forferdelig synd og vondt å kakke slik fisk men sånn er det altså. Det som man aldri ser på film skjedde altså meg og det er heller ikke første gang. Man får heller diskutere om det egentlig er tilrådelig å fiske så sent på en annen tråd. Og så får man heller nyte den kulinariske opplevelsen det er og steike lakserogn når det først ble så galt. Vannvittig kraftig kost det der og bare den ene av de to rognsekkene var mer enn nok for å mette en voksen mann. Så helt til spille gikk da rogna ikke selv om jeg heller hadde sett at lakserogna som ble mitt proteininntak den dagen heller hadde kunne ligget i befruktet tilstand i elvegrusen om ettpar måneder vel vitende om at dette kunne representert et verdifullt tilskudd av ungfisk til våren i ei elv som godt kunne trenge det.
 6. Vel, må bare få innrømme i dag etter å ha kommet med tildels grove utstyrsbeskyldninger og hevnpåstander for noen uker siden at ting tross alt forandret seg i siste liten. Siden noen elver her i sør fikk forlenget sesongen så ble det gitt tillatelse fra kone og barn at far kunne få fiske litt til men bare hvis ungjentene fikk være med minst en tur daglig i elva. Bare koselig det og når man klarte å lande ikke mindre enn 2stykker 5 kilos gytemodene mørke hunner i fullt åsyn og stormende jubel fra jentene så ble det jo ekstra stas. Og når far på sine aleneturer morgen og senkveld i tillegg fikk 4 andre hannlakser i 3-4 kilos klassen så ble det allikevel litt matfisk til en fiskesulten familie. Så det ble mao. full revansj siste uken her men nå er det over, endelig. Og stengene skal nå få tørke godt før de poleres og legges i vinterdvale i sine gode myke futeral. Og snellene de skal få sitt stell de også da jeg merker at enveislagrene kjipper litt da fettet sikkert har blitt hardt og må erstattes. Så da blir det vinterkos av det og utover de stadig mørkere kvelder. Merkelig sesong er det ivertfall for egen del da man sikkert har vært borti 40-50 lakser og noen henger også lenge før de slipper men ingen kommer altså på land. Men så i løpet av ei lita bonusuke så bare renner de inn omtrent uten tap. Men elvefanget SØ ble det ikke i år og det har aldri skjedd siden jeg begynte å fiske med flue i 13 års alderen og det kjennes vel så tøft for jeg har virkelig prøvd å fiske selektivt etter SØ på samme måte som i alle år. Man får heller trøste seg med at det har blitt endel SØ i fjordene på flua. Så da er elvesesongen oppsummert og det ble ikke fullstendig galt allikevel, bare galt. :-)
 7. Hu ungjenta der i mdg er ivertfall ikke redd for å vise tenna sine men spørs vel om ikke nebbet kanskje holdes noe mere lukket akkurat i dag slik at valgresultatet virkelig kan få synke inn. Uansett, jeg er faktisk glad for at mdg eksisterer da de åpenbart har noen poeng og har satt viktige ting på dagsorden, og mer vil nok komme fra den kanten spår jeg men om man liker det er jo en annen sak. Uansett tror jeg dette kan bli tungt fremover for Erna og hun vil nå virkelig få bruk for sine balansekunstner nå som han spirrevippknokkelfyren som vanlig allerede har vært ute og yppet seg med smella. Det værste er at han kan ha rett.. Stangkjøp, joda, I had a dream sa MLK, og det var at Salaren en dag skal få oppleve å speye ut sine små fluer med ei DH #4 stang. Mon tro om drømmen kan bli sann..
 8. Guideline 4-cast i respektive snøreklasse har jeg veldig god erfaring med responderer meget godt på GL stenger. Hadde begynt der jeg, men som allerede nevnt, det er meget å velge i og alle har sine favoritter. Lykke til
 9. Jeg blir så glad og lykkelig inni meg når jeg ser hu dama der Svensvik at man helt glemmer den elendige laksesesongen. Og at Norge i tillegg er overlegen verdensmester i EU-tilpasning endatil vi ikke engang er medlem gjør meg enda mere stolt.
 10. Forderdelig men bare vær forberedt, dette er bare begynnelsen, nå er til og med kabler til England konsesjonsgodkjent. Dette blir stas dere
 11. Ganning, ja da må i så tilfelle alle mine fluestenger som andvendes til sølvfisker være sterkt angrepet. Ellers, joda jeg var godt inne på tanken om å skaffe meg ei superlett tohånds tidligere i sommer men nå er den tanken ganske så fortrengt. Og mine ellers så ypperlige fluestenger som i tidligere år har bukket så pent vel og lenge men som i år kun har gitt uhøflige korte nikk har jeg bare hengt opp under garasjetaket så kan de bare henge der til spott og spe. De fortjener fanden ikke å få overvintre i sine silkeforede futeral i vinter nei.
 12. Ser ut til å virke det der. Noen ganger er ting så enkelt å finne opp at det faktisk er vanskelig.
 13. Ja det er bare å hive seg på og vet sannelig ikke om man skal le eller gråte men samme her, makan til elvesesong har heller ikke jeg opplevd. Ikke at det ikke finnes sølvfisker der jeg slenger mine fluer men jeg klarer ikke å få dem på land, kun korte tak, et og annet sprell og så sier fisken takk for seg. Det har heller ikke i år manglet på hverken innsats eller timer men det virker altså som at det ikke blir røkelaks til Jul av selvfisket laks i år. At dette har påvirket psyken er det aldri tvil om og nå går jeg i elva og fisker rett og slett med et slags fandenivolsk humør og uttrykker ikke en mine lenger når jeg mister mine fisk, men bare fisker videre helt uttrykksløs som om intet har hent. Det er rett og slett blitt en regel snarere enn et unntak at man mister sine sølvfisker. Men heldigvis har heiene gitt meg mange gode panner med aurer når jeg har ferdes på mine turer i sommer og jeg ser ennå muligheten til å sikrer noe matfisk fra hei og fjell før høsten setter inn for alvor. Det hviler en forbannelse over mine laksefluer og stenger, hva gjør en mann i beste alder da.?
 14. Jeg må si meg enig her. Har i årevis sverget til Rio slickshoter i diverse dimesjoner som også er flat men siden jeg i vår bestemte meg for å "tvinge" meg selv til å anvende Sunset Amnesia på ettpar stenger så har dette i løpet av sommeren falt så godt i smak at nå er mange flere stenger rigget opp meg Sunset. Jeg føler den har riktig friksjon, er god å trekke og holder seg stiv når man har strukket den litt og fisket med den noen dager. Så jeg har rett og slett falt for Sunset Amnsia jeg :-)
 15. Det er jammen fint med Schengen
 16. Synes sannelig det er antydning til en aldri så liten bulb på diktatorpjokken. Skulle ikke forundre meg om det er det som skrives ned av hærskaren rundt valpen. http://e24.no/utenriks/nord-korea/kinas-handel-med-nord-korea-har-vokst-over-10-prosent-saa-langt-i-aar/24095642
 17. Enten jeg misforstår eller ikke men er det slik å forstå at det er forskjell i styrken på polariseringseffekten..? Er noen briller mere polariserende enn andre eller er det kun to alternativ, altså polarisert eller ikke polarisert..?
 18. Vet sannelig ikke helt. Det er jo det med å liksom ta noen steg tilbake i tid som muligens fenger med denne lidenskapen som jo fluefiske er. Og kastingen er jo en viktig del av utfordringen, det er sikkert. Utstyr, liner og kasteteknikk har jo også endret seg, spesielt i løpet av de siste 25 år og nå tenker jeg spesielt på fluefisket i lakselvene. La meg nå utfordre spørsmålet ditt med å videre spørre, hva om det i morgen kommer en ny fullstendig revolusjonerende fluefiske kastemetode som rett og slett går ut på å kaste flua ut inkluderende snøret på samme måte som man gjør med ei spinnstang og sluk, altså i en kasteoperasjon..? Ville oss innbarkede fluefiskere akseptere dette og nærmest storme til butikken for å erverve oss slikt utstyr..? Eller passer det seg ikke en som kaller seg fluefisker å anvende denslags utstyr om det måtte komme engang i fremtiden..? Det blir vel litt som å høre en som fisker med sluksang flue og søkke og som får en laks registrerer den på inatur som fluefanget! Skurrer det ikke littegranne eller er det bare meg som ikke følger med i tiden her.
 19. Det er skummelt for det kapitalistiske system når oss forbrukere innser at det ikke lengre finnes produkter som frister eller som er bedre enn det man allerede har. Med dette utsagn så hever jeg herved min pekefinger og minner om at vi alle er nødt til å bidra med å kjøpe ellers så bryter all utvikling og vekst i sammen.
 20. Hvordan gikk det egentlig med den stangserien som hadde hult plasthåndtak slik at klingens rotdel fikk bevege seg inni håndtaket..? Noen som vet..
 21. Snella er ivertfall en Pflueger medalist
 22. Som allerede nevnt og som Bjørnstjerne sa så blir det ganske umulig å ikke være enig i det med April. Bare se her http://www.anglingiceland.is/news/nr/2611
 23. Og her i sør har flere aurer siste uken snafset mine fluer. Deilig å kjenne at kastearmen fungerer også selv om pollenjævelskapen plager for tiden. Dette er den årstid jeg nok helt klart setter mest pris på nå som naturen våkner. Min nærmeste nabo kattugla er i full gang meg ruging og i dag i duskregn så skrues mine vinterdekk av for denne sesong og skiene settes pent på plass. På kveldene trekker igjen rugdene over huset med sin karakteristriske pistring og murring og humla suste forbi for 2 dager siden og da skal jo laksen i følge gamle tegn være på plass i elven. Det er bare herlig her i sør for tiden og håper dere andre som leser dette snart får oppleve det samme. "Jeg velger mig April" sa Bjørnstjerne Bjørnson. Så sant så sant
×
×
 • Legg til ny...