Hopp til innhold

GeirM

Medlem
 • Antall innlegg

  17
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://www.turentusiasten.wordpress.com

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Kristiansand
 • Interesser
  min fagre fru,den lille poopmachinen av ei datter og selvsagt fluefiske etter ørreten... :)
 • Favorittfiske
  Ørreten som sipvaker bak steinen i elva ;)
 1. Hehehehe for det første,fett nick :D Her i Kræsjanby er det plasser for SØ hvorenn vi snur og vender oss.... Hamresanden er fin nå om du tar med dæ vaderan.. Du må vade nesten 100 meter hehe,men da kommer du å te en kant hvor ørreten jager nå.. Hamresanden ligger rett ved flyplassen her... Umulig å bomme om du kjører mot den..(Kjevik) Om du befinner deg på andre sia a byen (Vågsbygd) ville æ kanskje tatt en tur til Møvik å kikka.. Ytterst på Andøya og Bredalsholmen er det fin bunn.. Stikk inn på 1881.no/map å ta på foto istedenfor kart er det bare å velge å vrake egentlig.. Masse godbunn rundt her Nå stikker æ å pakker te Sjøørretkonkurransen i Tønsberg :D:D Skitt fiske :D
 2. GeirM

  Vårfluer

  hehehehe Når det gjelder kjøp av fluer så ville jeg (snakker jo bare for meg selv) gått på den lokale fiskesjappa å sett hva de har der.. Da er det lettere å gå inn å klage om de faller fra hverandre urimelig raskt.. De skal jo ikke tåle alt,men et par fisk burde de hvertfall holde Noen småtips siden jeg ikke vet hvor mye nybegynner du er: Ørreten som vaker nå på våren tar for det meste mygg som klekker.. Det er sabla greit å ha ei rad med "Palmermygg" i forskjellige størrelser i boksen din.. Døgnfluene kommer noe senere har jeg erfart.(igjen;snakker for meg selv) Ei rad med forskjellige nymfer er bra.. To av hver er en tommelfingerregel i min boks.. Få tak i noen med kulehode på.. "Montana".... Funker like bra som en sluk.. Litt juks men det er faktisk ei latterlig god nymfe.. Svart og gul og fortynget er min favoritt.. "Streaking Caddis" er ei flue som etterligner vårflua når den fiser avgårde i overflaten.. Den kan se litt stor ut,men når du drar den i overflata ser den ut som en liten båt og ørreten er imot båter på vannet.. Kjempegøy når de tar den.. Mye plask og hopping Disse er alle allroundere.. Døgnfluene du er hypp på kan være litt vanskeligere.. Det kommer ofte ann på hva slags døgnfluer som finnes i området du skal fiske.. Her nede i Sør f.eks er de relativt små og da kan det være umulig å få dem til å ta ei stor Oslomarka døgnis... (de kan være enorme) Det er lurest da å snakke med de på sjappa.. De vet garantert noe om dette.. Håper jeg hjelper til litt hvertfall og ikke ser ut som en besserwisser :blush:
 3. GeirM

  Vårfluer

  Heisann... Ser over her at en anbefaler www.flue.no.... Bare så det er sagt høyt her inne: Flue.no har de jævligste fluene jeg har sett på årevis.. De løsner i knuter,brekker i krokbøyen når fisken tar(ørreten veide da for faen 100 gram) og ser bedre ut enn de smaker.. Du kan likegjerne kjøpe fra Phjung Van Plott i Thailand.. Og han er full når han binder... Sorry te dere som liker F.no,men snakker av erfaring.
 4. Har hatt hytte i Åvik ikke lange biten fra Spangereid i 14 år nå og har fiska SØ der siden den ble bygget... Njervesanden som ligger i Spangereid er jo kjent og kjær blandt lokale ørret og havabborfiskere.. Sjekk den om vinden ikke tar med seg bilen din.. Du trenger ikke kjøre lange biten i Spangereid før øya triller ut av huet ditt.. Er så mange fine plasser der at du finner dem helt på egenhånd.. Om du stikker ut i "blåtimen" på enten Njerve..eller den andre som ligger rett ved så kan æ nesten garantere SØ.. Sjekk kartet på gule sider..Gå på hybrid (om du ikke allerede har gjort det da)... Søk bare opp Spangereid... Skitt fiske og ikke glem familien din ;)
 5. Hehe Det vakke mye respons å få der nei,men du ekke alene i byen her hvertfall:) Vi er en gjeng som er ute hele tiden og vi er alltid åpne for nye sjeler.
 6. Ja...Da har jeg å gått i samlivsfella jeg å... Gått til anskaffelse av bindestikke med tilbehør.. For å unngå at dama flytter ut pga for mange bannstrofer fra fiskerommet lurer jeg på om noen kan guide meg til en nettside som er bra med sånn typisk binding for dummies? Er helt blank når det kommer til dette. Vet det er kurs om dette på den lokale fiskesjappa her i byen,men det er sjeldent jeg har tia til å komme meg dit.. Alle tips mottas med takk 8)
 7. Takker for svara folkens.. Svaret ble ca en time.. Med EL-motor Rågeloni kan anbefales til alle.. Hvertfall om dere er opptatt av fin natur i tillegg til fisken.. Var ikke de største vi fikk da,men gjennomsnitts vekta lå på 250 gram,så de er nok der de store å,de er bare litt mer enn de mindre.. Snakka med noen andre fluehuer vi padla forbi (vi brukte bare motoren på hjemveien hehe) og de sa det var ikke uvanlig å ta kilos ørret der.. Våknet til frost overalt på søndagen da,så kanskje best å vente til våren før neste tur Får ikke lasta inn no bilder pga den cp 1000K grensa,men det var sabla fint der oppe.
 8. hehehe det er Ova ja Legg merke til den bluehangen på høyre øye...Ova og trapper er en elendig kombo...
 9. Heisann igjen fluefolk... Vi er en gjeng som skal på kanotur neste helg.. Turen er på rett under ei mil,og det jeg lurer på er hvor lang tid vil det ta? Om vi sier værgudene er med oss da.. Noen som har noen ide? Vi hadde håpt det ikke tok evig med tid siden vi ikke får begynt padlingen før klokken fem,og lite fristende å padle etter sola stikker til sengs..(eller Kina)
 10. Greia er at det blir fort en prinsippsak å finne ut av det Mitt bet var å at det var en brunørret og jeg vil vinne hehehehe Kanskje spesielt siden den største jeg har fått i den elva er en brun på 190 gram, og kompisen min med SØ bettet fikk en laks på 1,5 kg og en på 1,0.. Leeeim :blush:
 11. Hehe så langt kom jeg å Men hvordan er det med denne famøse gytedrakta kompisen min snakker om? Har de det i det hele tatt eller?
 12. http://www.fluefiske.net/forum/uploads/monthly_09_2008/post-9400-1221220921.jpgHei hopp pips.... To av kompisene mine var i ei lita sexy elv idag morges å dyppa nymfer(eller hva de nå fiska med) Tingen er; 1kgs ørret ,men "noen" mener det er en SØ i gytedrakt.. Blir de så brune og med så markerte prikker når de kler seg for party? Har lite peiling egentlig på dette siden det ikke er så ofte jeg fisker i elv.. Er som regel i hav eller vann og da er det jo ganske enkelt...Blank eller ikke... (jada vet de kan være blanke i ferskvann å da din flisespikker men dere skjønner greia ) Bildet er saken..
 13. Å fytti helvete... Den stanga der har jeg nå fisket med i elver og småvann de siste fire mnd og bøyer meg i støvet for Guideline!! Min LPXe er 7,6 fot da...Ikke hørt om den i 8,men så saumfarer jeg heller ikke kataloger... Men den der er fæbjuløs,god og kaste langt med faktisk til å være 3# Ikke uvanlig at du toucher både korken og stangtuppen samtidig når en kgs ørret (eller lyr hehe) finner ut den ikke vil på land allikevel Løp å kjøp :biggrin:
×
×
 • Legg til ny...