Hopp til innhold

hoppihavet

Medlem
 • Antall innlegg

  30
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Om hoppihavet

 • Bursdag 22. des. 1948

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  skypeodd1

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bjerkreim
 • Interesser
  Ørret, sjøørret, laks
 • Favorittfiske
  ørret

Siste profilvisninger

1 253 profilvisninger
 1. Sommeren 2013 kjøpte jeg meg en 15 fots Ultimate Power og dette har definitivt blitt min favorittstang i litt større elver. Bruker mest NextCast sin speyline med klumplengde på ca 20 m med utskiftbare spisser. Skal jeg dypere blir det Nextcast sine SF klumper eller GL sine 3D liner.Ren nytelse å kaste med. De andre 15-foterne mine har endt opp som reservestenger.
 2. Bruker en GL Lpxe #8/9 men det funker også greit på min gamle Ironfeather 12,6´ i samme vektklasse. Litt mer kresen på timinga på denne stanga. Her har du spec. på lina: http://www.carron.uk.com/section.php/13/1/weight-8-9
 3. Kjøpte meg tidligere i sommer ei Carron speyline til min 13-foter. Denne er i intermediate. Har fra tidligere en Next Cast i flyt. Begge disse linene er ren skjær nytelse å kaste med om du liker litt medium lange speyliner.
 4. Hei! Alle de sonene du nevner har fine partier for fluefiske. Og Sunray Shadow funker jo stort sett i de fleste elver, også her.
 5. 1. juni er vi på pass i Surna. Ei uke på Ytre Skjermo.
 6. Jeg bruker hele speyliner til alle mine tohånds stenger. Dvs. Fenwick Ironfeather 12,6 fot , GL LPXe 15 fot og Sage Z-Axis 15 fot. Ironfeatheren er jo en relativt stiv stang, men med jevn aksjon og fungerer kjempefint med Rio Midspey og Snowbee 2D. 15-foterne fisker jeg med Rio Power Spey, Michael Evans Arrowhead og Snowbee 2D. Bruker kun klumper når det skal fiskes dypt.
 7. hoppihavet

  Sage!

  Prøver meg med et skudd fra hofta her; lurer på om det kanskje var du som kjørte storlaks på den stanga i Suldal her tidligere i uka? Da husker du kanskje han med samme modell bare i 15 fot?
 8. Så bra med fisk i forskjellige størrelser på Tengesdal i går; både fisk som tilsynelatende hastet forbi og fisk som stoppet litt i hølene. Uansett, lite bitevillig og dette mener jeg er et august fenomen. Av en eller annen grunn er det en periode, som regel i august, hvor fisken er veldig treg til å ta. I tillegg er jeg stygt redd også laksen har hørt nyss om svineinfluensaen og derfor er svært kritisk til hva den åpner kjeften for. For å vise min omtanke for laksen vurderer jeg derfor å utstyre alle mine fluer med munnbind og dermed klart vise fisken at her er det trygt å bite på.
 9. Bruker alltid løkke ved tradisjonelt våtfluefiske. Hadde tidligere store problemer med å slippe snøret når laksen dro i flua. Fant etterhvert ut at dersom jeg la snøret mellom langfinger og ringfinger så klarte jeg ikke holde igjen snøret og løkka ble dratt fint ut. Dette funker veldig fint for meg.
 10. Sitter med samme inntrykk fra sone 1 (Tengesdal). En slik vannføring etter såpass lang tørke medførte for bare få år siden flak med fisk oppover elva. I dag kommer det tilsynelatende kun en og annen fisk nå og da. Mitt intrykk er vel at det de siste 2-3 årene har blitt stadig færre smålaks på elva. Skikkelig dårlig tegn spør du meg!
 11. Concept Sports skal jo forhandle/importere Triangel Taper. Er selv på jakt etter et femmer snøre, men finner ingen forhandlere. Frustrerende nå midt i sesongen. http://www.streamstix.no/index.php?option=...d=216&id=13
 12. Sjekk også gode ørretvann langs riksvei 504. Dette er bare 10-15 min. kjøretur fra Hareland. http://www.inatur.no/infopages/01/49/36/84...-Bjerkreim.html
 13. Min enkle, banale teori om dette er: Fisken føler smerte/ubehag på de steder på kroppen som den har nytteverdi av å beskytte: Sidelinjen, finner, øyne. Munnen derimot, skal ihvertfall på noen arter, være i stand til å tygge krabber, kråkeboller og gudene vet hva. Tarmsystemet til fisken tåler denne kosten. Altså har den ingen nytteverdi av smertenerver i kjeften. Tviler på om mitt tarmsystem hadde tålt dette dersom kjeften hadde tålt smerten ved å tygge slik kost. Tviholder på min teori til noe annet er dokumentert. Dermed fisker jeg med god samvittighet!
 14. Jeg bruker et Rio MidSpey F. og et Snowbee 2D Sinktip til min Ironfeather 12,6 fot 8/9, og spesielt Snowbee lina er veldig lettkastet. Klumplengden på dette er 18,8 m. Ser ikke ut til at denna lina finnes i 7/8, men det gjør derimot Rio sitt PowerSpey. Klumplengden ser ut til å være rundt 18 meter, vekt ca. 35 gram og det burde jo gå greit. Fordelen med dette kontra Windcutteren er bl.a. at det presenterer bedre på lange kast. Dessuten lengre baktapering så du får mer slingringsmonn på hvor langt inn du vil dra klumpen. Pluss mer "langline-følelse" enn Windcutteren. Har selv kjøpt denna lina til min 15-foter og lurer sterkt på å anskaffe et til 12,6 foteren.
 15. Jeg har samme stanga og bruker flere speysnører; Michael Evans Arowhead(interm.), Snowbee 2D(sinktip) og Rio PowerSpey(versitip). Det siste innkjøpt nå i vinter og kun testet på mine første treningskast etter vinteren. Da virket stanga 2 meter for kort og vektdelen på snøret 5 meter for lang, men det bedret seg heldigvis etter litt trening. Stanga funker veldig greit med disse snørene, helt sikkert også med CND. Dette har jeg ikke fått prøvd; kjøper meg kanskje ett til 12,6 foteren.
×
×
 • Legg til ny...