Hopp til innhold

Kobbertuben

Medlem
 • Antall innlegg

  83
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Fluefiske etter laks/Sjø-ørret
 1. Veldig bra det er en egen tråd om røyking av laks, jeg bruker samme metode som guru 33 men med tradisjonell røykeovn og older (Or) ved. Viktig at veden er tørr etter min erfaring, filetene får henge ihvertfall 1 døgn etter salting og opptil 2 døgn etter røyking (laksen er jo foredlet med salt/røyking så er det bare og la godsakene fordele seg) Her kan en mikse med older og tilsette einer på slutten hvis en vil, røyking med older gir en mildere røyksmak enn feks einer, mengde salt og saltlengde er opptil hver og en, noen pensler på cognac etter røyking. Jeg for min del vil ha en mildere røyksmak (derfor older) ikke for salt (det er subjektivt) og cognacen tar jeg i annen sammenheng. Smaken er som baken og det er bare og prøve seg fram til hva en liker. Husker første gang jeg skulle røyke laks, 20 kg fileter havnet i søpla jeg hadde brukt rå olderved noe som gir en brun overflate og er jæ... beiskt på smak, men jeg lærte av det. Jeg syns det er en givende del av det og fiske laks, først har vi forberedelser til fiskesesongen, fluebinding, utstyrsjekk, planlegging av sesongen før selve fiskesesongen begynner og med alt denne fantastiske perioden inneholder for så og røyke og nyte noe av det man har fått, men så kommer den rolige perioden. Da skal en også legge merke til hvilke bilder kona har fått på veggen, hvilke farge hu har malt huset, frisyren hennes og helst kommentere dette i positive ordelag:)
 2. Takk for svar Svensvik, her skal det prøves
 3. Hvor lang fortom bruker dere til rifling hitch fiske etter laks
 4. Helt enig de selger hundeposer på europris billige og de kan vel brukes av oss også........og bikkja
 5. " heller ikke feil å uansett fiske på flotiden selv langt opp i elven. -månen har innvirkning på fisken også her." Det har jeg praktisert i mange år nå og jeg har samme erfaring på sjøvendingene langt oppi elven, rart egentlig at en ikke kan lese om dette i alle bøkene som blir skrevet. Jeg har registrert at det er alltid (så godt som) en form for økt aktivitet i de periodene, enten du ser nykommet laks vise seg, du får et drag i flua eller den tar.
 6. Kansje du finner noe her:http://puristen.blogspot.no/
 7. Til dere som ikke får kort kan jo kansje Suldalslågen være en fattig trøst :clapping:
 8. Ta deg en tur på Specsavers der har de flere løsninger som du klipser av og på dine vanlige briller (polarisert).
 9. Har du glemt fluesnella di på siste turen iår ? Send pm så får du den tilbake
 10. At enkelte samer tviholder på sin "rett" til å stenge elva en gitt periode skal faen ikke jeg beskyldes for.. Beklager at du tok deg nær av det. Jæ.......søringa sier jo dere om alle sør for norland fylke Når den elva står/sto for hovedmengden av oppvandrende laks i norge, til tider over 250 t og ein hjulbeint gjøk av ein garnfisker ikke sjønner bæret av hvor det er blitt av laksen i elva så er jo gjengen rimelig innkompetente og mangel på faglig dyktighet som kreves for og forvalte norges største lakseelv så er tydeligvis ikke samene rette til den oppgaven.
 11. Godt eksempel på hvorfor samene/finnmarkingene ikke skulle hatt råderett over noe som helst
 12. Jeg har et par forskjellige gamle Hørgårdsneller Den ene er 4 1/4" mørk grå hammerslag lakk/maling sikkert fra -70 tallet, bremsejustering av plast Den andre muligens 3" blå/grønn farge, messing snellefeste og knarrjustering navnet på den er "BRAND" Denne snella skulle jeg gjerne vite mer om, er det noen som har peiling????
 13. 40 pk nuddler og 40 pk potetmos
 14. Det resterende 90% tror jeg rett og slett gir fullstendig faen og konsentrerer seg om sitt eget fiske og har sin egen fluefilosofi. Var mye fjas og usakligheter å lese angående dette her, men er nok enig med baurhunden og eg er definitivt med de 90% som gir blanke STAO NO PAO
×
×
 • Legg til ny...