Hopp til innhold

vinter

Medlem
 • Antall innlegg

  36
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Siste profilvisninger

927 profilvisninger
 1. Er det sånn at det bare er å trakse innover å finne seg et potensielt vann eller er det noen områder som peker seg ut som særlig spennende for dette fiske?
 2. Jeg så på NRK1 igår fra Hardanger. Fikk et lite hakeslepp da de viste vårfiske på vidda. Er det noen av dere andre fluefiskere som har vært i området og forsøkt dette? Dette må vel være noen uten om det vanlige både når det gjelder mengde og størrelse! Nå bor jeg riktignok nord for polarsirkelen men jeg er ikke fremmed for å reise sørover for å fiske.
 3. Er det noen som vet hvor Hardy produserer sine stenger for tiden? Mener å ha lest at det meste er produsert i sørøst Asia. Går med planer om å kjøpe meg ei Hardy Angel stang, men er litt opptatt av at ting produseres i "hjemlandet". Å kjøpe ei Hardy stang produsert i asia blir litt feil i mine øyne. På den andre siden kan jeg ikke komme på noe som produseres i England som er av nevneverdig kvalitet (les Range Rover og andre engelske bil merker), så kanskje man skal la være å kjøpe ei Hardy stang også?
 4. Her er link for fangststatistikk for Finnmark pluss endel andre elver rundt om i Norge. http://212.125.211.23/FR/?type=0&lang=1
 5. "Tenker du kanskje på at lakken på selve stangemnet eller surringene får sår,merker,eller slitasje da lina blir dratt igjernnom ringene ved trekket? Og tenker du da at kanskje enbente forhøyede ringer ville forhindre dette?" Det var dette som var i tankene. Men som jeg ikke helt klarte å kommunisere. Kan jeg forstå svaret ditt at enbente forhøyede ringer slett ikke er så dumt, selvom det øker vekten på stangen. Det skal evt på en Sage TCX #6 9,6 ft, om det vil ha noen betydning.
 6. Jeg skal få bygd en ny stang, så er jeg kommet så langt at jeg må bestemme hvilken type stangringer/snake guides jeg skal bruke. Valget er da mellom singel eller dobbelt fot på nevte ringer. Grunnen til at jeg har kommet på ideen om å bruke en singel fot er at jeg har oppdaget slitasje på stangemnet ved bruk av tofots "snake giudes" ved mye kasting/bruk. Dette er vel kanskje ikke noe stor problem men kan jeg unngå det så gjør jeg gjerne det. Er det noen stangbyggere eller andre med meninger om dette setter jeg pris på tilbakemelding.
 7. Skal en gjøre noe med beskatningen i Tana elva er det ikke Finske sportsfiskere som er de første som må begrenses. Enn må stoppe alt garn og stengselsfiske NÅ. Det tas så mye fisk som ikke rapporteres at det er en gru! Problemet er at det ikke er noen som tørr å ta denne besluttingen i dag. Pyser!!!
 8. Dette ble en lengre tråd en jeg hadde trodd var mulig om dette emne. Men jeg har fulgt den med interesse!!!!! Har kjøpt koker med nedoverbøyd krokøye.
 9. Skal starte med å binde ørret og røyefluer selv. I den forbindelse har jeg følgende spørsmål til dere som vet. Hvilken vei bør øye på tørrfluekroken vende, ser at det er opptil flere alternativer opp, ned eller rett frem. Hva er "best" og evt hvorfor?
 10. 1. Når det gjelder problemet med forsøpling langs, elva viser vel all erfaring at dette er noe enkelte ikke bryr seg om. Noe som kan hjelpe, er som du selv nevner søppelkasser som er satt ut langs elva. Min erfaring fra den elva jeg fisker i, er at disse søppelkassene blir brukt. For å forebygge at tilreisende ikke sviner til naturen kan en jo innføre at det ikke er tillatt å campe ved elva bortsett fra på et område som er tiltenkt dette formålet. De som camper må oppgi navn og nummer, har de ikke ryddet opp etter seg, blir dette gjort på demmes vegne og fakturert. Går du en mil oppover så er det klart du skal få telte i fred! 3. Jeg mener at det må være enten døgnkvote eller sesongkvote. Hvis en går for sesongkvote hvor mye laks skal en kunne ta? Synes selv ett sted mellom 10 og 15 vil vært nok. Da kan en jo velge å ta noen storinger tidlig i sesongen, men at en kan også få fisket på smålaksen når den kommer i august hvis du har vist litt måtehold.En kan jo fiske mye selvom en ikke dreper alt en får på land. Fra 1 august bør all hunlaks, uansett størrelse være fredet eller min mening. Mvh Lars
 11. Jeg vil ha 1 eksemplar av boka, som jeg mer en gjerne betaler for!!!!
 12. Jeg mistet flere en jeg fikk på land. Totalt 5 stykk ble tatt på land, den største på 5 kg ble returnert pga mørk og ho fisk. Fiska i Finnmark og litt i troms området. Er faktisk fornøyd med det. Men hadde håpet på flere!!!
 13. Ja du har vel helt rett i det!!! Da gjør jeg det. :thumbup:
 14. Nei det kan jeg ikke si. Sitter er med med en rest 20 ib. Så spekulerte jeg om jeg skulle våge å bruke dette på laksesnella mi.
 15. Har et spørsmål til dere og det er bruddstyrken på bakline til min # 8, skal da brukes til laksefiske. Lurer litt på om det faktisk er tilsterekkelig med 20 ib eller bør en gå for 35 ib. En kan jo stryke på en fisk over 10 kg hvis en er heldig.
×
×
 • Legg til ny...