Hopp til innhold

Ally's_shrimp

Medlem
 • Antall innlegg

  402
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

6 Nøytral

Om Ally's_shrimp

 • Bursdag 21. jan. 1984

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hafslo
 • Favorittfiske
  laks

Siste profilvisninger

2 807 profilvisninger
 1. Tidligare var Ally's shrimp fast inventar i flogeboksen, etterkvart har eg hatt gode erfaringar med diverse pot belly's, gjerne på fortynga tuber. Eg kjøpte nokre Sean Stanton tuber i vinter, og fant bindebeskrivelsar på Franc'n snaelda, ein slags hybrid mellom snaelda og frances. Eg har bitta opp i svart, svart&blå, svart&orange og ein variant inspirert av Willi Gun. Flogene ser vitterlig spennande ut, men om dei fanger fisk, gjennstår å sjå. Nokon som har erfaring med desse, og korleis dei bør fiskast? Djupt og sakte, med fokus på inntrekk har gitt resultater med pot belly's, trur kanskje det er vegen og gå med desse også?
 2. I år blir det dei lokale elvane Flekke og Dalselva dersom regngudane er på mitt lag i år. Utover det, blir det andre veka i Juni brukt på upper Namsen, so blir det fire døgn i nedre del av Lærdal, i juli blir det ei veke i øvre delar av Lærdal, samt innom Gaular eit par dager, dit skal eg også i september. Berre det kan regne skikkelig innimellom turane mine, slik at eg får fiska heime også, skal dette bli ein fantastisk sommar :-D
 3. Eg skreiv feil, det var ei xact 12,6#6 ;-) Eg trur det skal være innafor, det gjennstår å prøve ;-)
 4. Ingen? Eg tenker å prøve med 44 gram på evotec og ca 23 gram på xact, verkar det fornuftig?
 5. Kan nokon gje meg eit tips om klumpvekt til evotec 15#10 og xact 13,6#8? På førehand takk.
 6. Ei Speyco skagit med finish i børsta aluminium kom i posten for ei god veke sia. Ei ny er på veg, med snakeroll og finish i bly og messing - fantastisk vakker snelle!Bilete kjem når begge snellene er i hus
 7. Streamstix salmonseeker 14,9#10/11, nokon som veit ca klumpvekt som passar denne?
 8. Signature er markant raskare og har meir toppaksjon en inspire. Meir kresen på timing og teknikk - men du verden som den stanga går når teknikken sitter ;)
 9. Eg opplever dei som litt snillare, men det er ikkje mykje forskjell. Men ein skal vere bevisst på at dette er klumper som er adapted. Klumpane er designa for bruk saman med poly. Det går sjølsagt fint å bruke dei utan, men frontaperinga er kort, og det merkar du dersom du er opptatt av å kaste ''fint'' og du manglar polyleader i front.
 10. 13,1#9 til tohands laksefiske 9,6#7 til laks og sø
 11. Gammal men spennande tråd! Som trådstarter, har eg også undra over kvifor desse flogene har rykte på seg for å enten kroke fisken, eller tømme hølen for fisk på Island. Eg trur måten den blir fiska på er grunnen til resultata på Island, og grunnen til at dei ikkje virkar tilsvarande her heime. Etter å ha sett ein del filmar og lest ein del om laksefiske på Island, har eg eit inntrykk av at det fiskast temmelig lett, med det meinar eg at dei fiskar mest i dei øvre vasslaga. Dei nyttar flyt, sinktip og intermediate mest er mitt intrykk. Og samstundes får eg også eit inntrykk av at flogene er mykje bunde på plast eller alurør, eller krokfloger. Her heime fiskar vi kanskje jevnt over tyngre? tunge synkeliner og fortynga floger som sveiper jevnt forran nasa på laksen. Og det er kanskje litt av årsaken til at ein frances funkar betre på Island, der fiskar dei primært i øvre vasslag, funkar ikkje det brukar dei ei frances bunden på messing og fiskar den slik at den stiger rett forran nasa på laksen.Fisken har slumra på boten av hølen og gløtta opp på sunray's som har passert 2-3 meter over hovudet på den - brått kjem det ei stor raud gullerot rett framfor nasa på han - hadde vorte provosert eller skremt eg også Og brukar vi denne floga her heime, fiskas den som regel slik som vi fiskar alle andre floger.Kast tverrstraums og med sveip over..
 12. Alt for ofte blir fisket rutineprega. Hølen fiskast gjerne med ei f/s line og t.d ein sunray. Funker ikkje det, går eg djupare med ein pot belly. Overflatefiske etter laks er steike artig, men av ymse årsaker blir det ofte nedprioritert. Eg har mest erfaring med hitch, som er ein utruleg artig og effektiv metode. Men i år tenkte eg å suplere med litt tørrflogefiske også, eg har skaffa meg kvite bombers på tube i ulike storleikar og monsterCaddis. Når ein fiskar bombers, er det dead drift - som oftast. Monster caddis har eg lest blir brukt både dead drift og stripande. Er det nokon som har erfaring med tørrflogefiske etter laks, som kan dele litt erfaringar? Brukbart tidlig i sessongen? Farge, storleik osv..
 13. Til dykk som vurderer å mekke skagit til einhands for trange og vanskelige forhold, vurdert å kjøpe ei ambush-line, og setter på ein hurtigsynkande poly? Eg er blitt heilfrelst i desse snøra, litt brutalt - men til praktisk fiske er dei fantastiske!
 14. Nokon som veit meir om framtida til zpey?
×
×
 • Legg til ny...