Hopp til innhold

Karsk & fluefiske

Medlem
 • Antall innlegg

  53
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Trondheim
 • Favorittfiske
  Ørret
 1. TyaFlyfishings julekonkuranse! TyaFlyfishings julenisse har i år bestemt seg for å gi en av dere frelste fluehuer der ute en liten julegave.... Fra og med lørdag 5 desember kan du delta i vår julekonkuranse og få muligheten til å vinne 2 dager gratis fiske med 1 dag guiding i en hemmelig liten perle.... Gå inn på vår hjemmeside Tya.no og se vår Flyfishing blogg for mere innformasjon Etter å ha fått tips om at ikke alle får til å legge inn sitt navn og adresse til "dagens konkurranse" er dette nå ordnet opp i!! Logg inn på Tya.no se FlyFishing blogg og se "dagens bilde" for mere info!! Mvh Hans Erik Moe
 2. Den har nok bare hatt gode oppvekstvilkår. Kanskje den fikk sutte på den beste patten som nymfe. hehe...
 3. Spurte jo i utgangspunktet ikke deg, men du følte uansett for å si "noe"? Jeg sa jo ikke at du skulle svare, men kanskje noen kunne svare. Men det var vel greit for deg å si ifra at OM vi spør deg, så skal du ihvertfall ikke svare.... Håper ikke jeg ødelegger søndagen for deg også... Du trenger ikke respondere på dette heller. Helst ikke egentlig...
 4. Absolutt, det er jo ofte slik, og det er heller ikke noe galt i det. Nei, jeg har jo også D3...så det er ikke misunnelse. Takker for et meget godt svar som belyser godt hvorfor du velger D3. Det var jo egentlig det jeg var ute etter, og kanskje slik at andre fotointeresserte kunne se hvorfor man skal kjøpe et slikt kamera framfor andre alternativer. Det har mye med sport og actionfotografering at du havner på D3, sånn rent praktisk. Japanphoto har forresten D700 til 15 000kr. Ellers var det en fin artikkel om Lars Lenth du lagde... Kan dere ikke legge ut litt flere bilder på hovedsiden da? En slags dagens bilde ordning eller noe? Så må jeg nok en gang beklage til F. Lucky Fly som fortsatt virker litt hårsår... :badgrin:
 5. Det var ikke meningen at du skulle føle deg truffet og/eller ærekrenket av mitt innlegg. Det er litt synd at jeg hadde regnet med et infantilt og useriøst svar fra deg. Det burde kunne forventes av en moderator at du kanskje kan svare for deg. Om du har problemer med dette, så kanskje du skulle la være å svare? Jeg ville bare vite hvorfor dere har behov for D3 framfor et annet "litt" billigere kamera som feks D700? Hva mener du er så viktige egenskaper i D3 framfor D700 som du har bruk for? Ved å spare disse 10 000 kronene, så hadde du kunnet kjøpe deg en nikkor 14-24 f2.8, eller 17-35mm f2.8, eller 24-70mm f2.8. Om du klarer å utnytte det tekniske spekteret, samt de mange egenskapene til dette kamera, så er du utrolig dyktig, og jeg vil da trekke mitt innlegg....om du mener det har truffet deg på negativt vis. Jeg prøver absolutt ikke å være sarkastisk eller respektløs. Det dreier seg heller om at du kan oppnå et like bra eller bedre billedlig resultat med et mye billigere kamera. Det kommer mer an på fotografen.
 6. Selv er jeg Nikonbruker og har sikkert mer utstyr enn de fleste, men det blir liksom i en helt annen skala bruksmessig. Hvorfor skal du ha det beste når du sjeldent eller aldri får utnyttet potensialet til verktøyet? Men som du sier, så er det en stor hobby, så vil man gjerne ha noe som er litt gromt. DX må du ikke rakke ned på. Jeg bruker omtrent like ofte D300 som D3 eller D3X og bildekvaliteten og kameraegenskapene er utrolig gode. Man bør heller være mer opptatt av hva som er et godt bilde, eller hvordan bli en god fotograf. Ellers synes jeg A Brun tar fine bilder, men han hadde garantert oppnådd et like godt resultat med D300 som verktøy. Dette pga at han ser hva et godt bilde er. Det kommer forøvig mye fullformatkameraer hvor også oppløsning osv blir bedre. Det er bare å sitte litt på gjerdet, så skjer det mye innen pris. D3 koster nå 25 000kr(startet på 45 000kr) og D700 koster 15 000kr(startet på 25 000kr). Jeg vil kanskje spørre de som har D3 om de mener det er høyst nødvendig til sitt bruk? Eventuelt hvorfor de valgte det og ikke D700? Det er ikke meningen å kritisere noen, men kanskje få det til å skapes en tanke rundt betydningen av HighEnd utstyr. Det blir noe av den samme tankegangen som temaet til Tørrfluelandet 3. 8)
 7. Jeg er imponert - eller rettere sagt sjokkert over utstyrsbehovet for en vanlig dødelig hobbyfotograf D3 liksom?!! Skjønner absolutt behovet, eller fordelen med ISO-egenskapene som dette kamerahuset har, men det er jo tross alt de samme egenskapene i den 10 000kroner billigere D700. Eneste forskjellen er vel seriebilderaten på 5 mot 9. Men har dere behov for dette da? Nå har jo også Canon kommet med 5D Mk II, som har over 20 mgp og i tillegg enestående ISO-egenskaper. Dette i en kombinasjon med muligheten for full HD filmopptak. Dette må jo kunne være noe for dere som flakker fra høl til høl i gaupeterrenget langs Forras bredder? Man må passe seg for å skryte for mye av utstyrsbehovet. Tror de fleste her hadde kommet like godt ut med en D80 kontra D3....sånn rent prestasjonsmessig. Det kommer mer an på Fotografen enn utstyret. Nå kommer det jo en fullformat fra Nikon med samme ISO som D3 og D700, men med over 20 mgp oppløsning. Når vet jeg ikke, men det kommer. Ellers kan Nevnes D3X(allerede ute, men med dårligere iso-egenskaper enn D3 og D700), D4, D5 og Til slutt D6. Ellers er jo Photoshop CS3 eller liknende program viktige verktøy som de fleste med slikt utstyr bør kunne bruke. Vet ikke hvor jeg ville med dette, det er jo knapt sammenheng i det jeg skriver, men det er vel et beskjedent forsøk på å dempe den høye trynefaktoren blandt hobby(amatør)fotografer. Ellers godt nytt år :msn-wink:
 8. Hei, Vi bruker stort sett stenger i klasse 2 og 3 gjennom hele sesongen, og av de bedre vi har testet er det en amerikaner og en svenske som kommer best ut. Om du skal ha en stang i klasse 2, så anbefaler jeg T&T LPS702 framfor noen andre. Alt blir moro med en slik stang. Lange stenger i klasse 2 blir mer som en stang i klasse 3. Om man vil ha en litt mer kontrollerbar stang, kan også Loop Opti Creek #2 være et veldig bra valg. Den er da 8 fot framfor LPS som er 7 fot. Begge stengene passer veldig bra med GL Presentation og Loop opti stream i WF2. Creeken kan også brukes med WF3. Lykke til.
 9. kanskje konkurransen burde legges ut på hovedsiden?
 10. Synes siden oppdaters for dårlig. Man forventer mer krydder og bilder fra de som driver siden. Det er viktig og bra med vitenskaplige innslag, men man må også vite hva som selger. Det blir litt sånn Se og Hør-mentalitet i dette, men spreke bilder og artikler vil garantert løfte siden i riktig retning. Jeg ser bort i fra foruminnlegg, da disse som regel lever sitt eget liv. Jeg vil si til Anne, Jokke og philip(?) at dere burde selge siden deres på en bedre måte! Jeg prøver ikke å være stygg mot dere, men jeg håper dere tar det til etterretning. Lykke til!
 11. Dette er mitt bidrag. Beklager mangel av opptaksinformasjon, men nå er det her. Kamera: Nikon D300 Linse: Nikon AFS 17-35 f/2.8 ED-IF ISO: 200 f/ 5.6 Lukker: 1/250 FL: 35mm Fisken ble forøvrig fanget i en knøtt liten fjellelv i Tydal. Om du ser i øyet til fisken, ser du siluetten av elva, grantrær og en fisker.
×
×
 • Legg til ny...