Hopp til innhold

tme

Medlem
 • Antall innlegg

  17
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om tme

 • Bursdag 06. okt. 1976

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  tme

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Troms
 • Favorittfiske
  Laks, ørret og røye
 1. Ja det ser unektelig enkelt ut, men nå har jeg prøvd metoden på flere mønstre. Må bare innse at metoden ikke funker i det hele tatt. Har prøvd på både tuber og nymfer med samme resultat. De ulike delene henger liksom ikke helt sammen. Noen som kan forklare hva jeg gjør feil? :unsure:
 2. Du har selvfølgelig rett i det. Tenkte faktisk ikke på at noen bare satte opp et eller to ønsker... Trodde de fleste gjorde slik som meg... prøver å karre til meg flest mulig døgn i begynnelsen av sesongen for å få ut litt steam etter en lang vinter.
 3. Fikk kveldskort 19. og 20. Virker litt underlig at noen av oss får to kort dersom andre ikke får noen. Trekningen er vell ikke helt rettferdig da. Synes alle påmeldte burde fått ett kort før de begynner å dele ut kort nummer to til oss andre.
 4. Hun var vell litt over middels god . Pen var hun også. Skulle ønske mine fluefiskevenner var slik :msn-wink:
 5. God idé! Vi får arrangere fest hver tirsdag for alle fiskere på Nord-Senja i sommer. Får begynne å sette sats slik at vi har nok å by på. Antar at de bare drikker HB. :clapping:
 6. Det er ingen tvil om at oppdrettsnæringen er et stort problem for en del vassdarag i Troms. Et annet hinder for laksen på vei tilbake til elva er et ikke helt ubetydelig sjølaksefiske i fjordene på Senja. Det er mange aktive sjølaksefiskere i området, min svigerfar en en av disse så jeg har sett hvilke mengder laks han drar på land. Husker en gang for et par-tre år siden da han fikk 174 laks på et døgn!!! Selv om dette ikke er daglidagse fangster så sier det litt om hvilke hindre laksen må passere på vei tilbake til elva.
 7. Tror ikke lokalpolitikerne har noen negative holdninger i forhold til oppdrettsnæringa. Til det er skatteinntektene alt for store. De sitter stort sett passive og ser på det som skjer. Videoprosjektet har kommet igang etter initiativ fra andelslaget som forvalter elva. De siste årene har fangstene vært markant dårligere enn i de "gode gamle dager". Tror ikke at andelslaget hadde forventet dette resultatet. De hadde nok håpet på å tilbakevise fiskernes påstandene om en svak gytebestand. Har ved flere anledninger hørt andelseiere påstå at det er nok med fisk på elva, det er bare forholdene som er for dårlige (les: varm elv og lite vann). De har tidligere vist liten vilje til å sette inn tiltak som begrensninger i fisket osv. Da får de jo ikke fiske selv... Det blir spennende å se hvilke tiltak som kommer i etterkant av denne rapporten.
 8. Nei det er nok begrenset hva som kan gjøres når skaden først er skjedd,men noe må man kunne gjøre for å unngå at slikt skjer gang etter gang. Det er tross alt valg til høsten...
 9. Til slutt ble det bekreftet! Laksestammen i Laukhellevassdraget har praktisk talt fått dødsdommen. Vi som fisker i elva har sett det lenge, men det er alltid trasig når antakelsene blir bekreftet. Les denne: http://www.folkebladet.no/meninger/leder/article242674.ece
 10. Ble mange døgn i Målselva men bare en laks. Den veide 8,9 kg. Lyselva var mer gavmild, fikk en del smålaks og sjøørret. Ellers Gammelseterelva og Barduelva.
 11. Jeg har et kjempetips til deg, men du må love å holde kjeft. Ingen må noen gang få høre om dette stedet. I fjor var det en som fikk en brunørret på over 2 kg der! Jeg er ikke så kjent på østlandet, men har en rimelig bra beskrivelse av stedet så jeg regner med at det skal være greit å finne fram. Hørte dette av ei blondine som igjen hadde hørt det av vennina si. Stedet ligger 3-4 timers kjøring fra Oslo og heter Åremål. :clapping:
 12. Kommer litt ann på ... Hadde ikke tenkt å bruke avsindig mye penger dersom jeg ikke må. Har i dag en laptop (HP) med Intel core2duo 2,0 GHz og 2 Gb RAM. Denne har fungert fint til redigering av vanlig DV-film, men regner med den blir i veikeste laget til HD-filmer. roli, ser du mener Pinnacle ver. 11 og 12 er mer stabile en 10 (som jeg bruker). Har du samme erfaring med versjon 10 som jeg, eller er det bare på min maskin den funker dårlig? Har lasta ned en trialversjon av Adobe Premier. Den ser OK ut men jeg finner ikke alle funksjonene jeg er vant med fra Pinnacle. Mulig de er der hvis jeg bruker litt tid på programmet. Synes Sony vegas høres spennende ut. Skal sjekke ut denne også.
 13. Har kjøpt HD-kamera i julegave til meg selv (Sony HDSR10E). Har etterhvert skjønt at dette medfører oppgardering av datautstyr for å redigere filmen, men hva trenger jeg? Til nå har jeg brukt Pinnacle studio 10 til redigering av film fra mitt gamle DV-kamera. Synes programmet er greit å bruke, men det er i overkant ustabilt. Hvilke program er egnet til redigering av HD-film, og hvilke krav stiller dette til PC'en min?
 14. Har lest en del tråder her på forumet hvor det har vært diskutert hva gjeldfisk er, og hvorfor den ikke gyter. Ifølge NINA og ALI viser det seg nå at gjeldfisken i Altaelva er umoden laks som derfor venter et helt år på elva før den gyter... http://www.altaposten.no/lokalt/nyheter/article190707.ece Noen som vet om gjeldfisken tar til seg næring i denne perioden? Den er jo i bra kondisjon når den fanges på våren.
 15. Faen ikke rart at villaksen er dødsdømt. "Miljønasjonen over alle" støvsuger havet for hver jævla tobis for å male dem til pellets for vår kjære fjøsfisk. :angry:
×
×
 • Legg til ny...