Hopp til innhold

Nils Master

Medlem
 • Antall innlegg

  36
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

6 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Laks ørret
 1. Bjøra ei uke fra 15.Mai. Osenelva i Eikefjord i slutten av Juli. Ut over det, daglige småturer på Hjemmebane, Gaula, Nidelva, Orkla og småelvene rundt her. Får nok fiska timene mine i år også.......
 2. Slik så det ut ved E6 på Støren:
 3. Kom hjem i natt etter å ha vært i Bjøra siden den 16. Det ble en laks på 12kg på harling. Flotte forhold og det ser ut til å være en og annen laks på elva.
 4. De midtre delene av Dee, som nevnt over, er nok noe av det sikreste du kan satse på i mars. Områdene rundt Banchory fisker som regel godt på våren.
 5. Oppfordrer også alle til å sjekke riktigheten av de opplysningene som foreligger for "deres" lokaliteter. Jeg har to lokale smålakselver her. Den ene har fått sin anadrome strekning redusert med ca 2/3, den andre har fått den økt med ca 1/4
 6. Ikke utsatt hunnfisk ser det ut til. Døgnkvoten var vel for øvrig også på 3 laks og sesongkvote var vel ikke noe tema? maalselva.no/mmeg/Generelle_regler.html
 7. Hadde min første erfaring med denne flua under en sommerflom i ei smålakseelv i sommer. Elva gikk så stor at fisken i den hølen jeg fisket hadde trukket inn i ei bakevje mot land. Ingen andre fluer ga kjenning med fisk, men Francesen ga to smålakser og ytterligere tre kontakter. Flua ble fisket som jeg hadde blitt rådet til, med ei flyteline og en fast sink polyleader. Omtrent dead drift innover i bakevja med litt forsiktig jigging med stangtuppen. På det første taket trodde jeg jeg satt i bunn. Bakdelen med å fiske denne flua slik, er at fisken svelger og ikke kan gjenutsettes.
 8. Om det ikke skjer noe snart så vil det være skandaløst å vente til 1.august. Kommer det ikke mere fisk nå så er vi nede på "hver eneste gyter teller"
 9. Det har med en ualminnelig , og alt for stor, fangst på åpningen i fjor å gjøre. I tillegg så er nok innsiget i år mer mot normalen, tidsmessig om man går en del år tilbake i tid. På 80-tallet reiste Gaulafiskerne i flokk og følge til Orkla for å fiske junilaks. Det var sjelden særlig fres i Gaula før StHans.
 10. Om vannet skulle være forholdsvis klart, så funker Sillen bra, Store Sunrays går også, gjerne med en undervinge i kontrastfarge. Fluer i svart og Orange er heller aldri feil. Bruk gjerne så lette fluer at du får fisket dem helt inn på grusbankene uten at de setter seg i bunn. Åpningslaksen tar gjerne på så grunnt vann som 30-40cm
 11. Det blir sesongstart i River Dee på valdet Park i slutten av april. Så blir det noen dager i Bjøra rundt 17. mai, deretter Gaula, Nidelva og noen små elver rundt omkring i Trøndelag resten av sesongen. Når det gjelder forhåpninger for årets fiske i Trøndelag er jeg dessverre meget pessimistisk. Gaula kan, i verste fall, bare ha noen få 4.sjøvintersfisk og noen flergangsgytere å by på. Da vil det bli tatt noen svære griser i juni, men så vil fisket bråstoppe. I verste fall regner jeg med at elva kan bli stengt tidlig i juli om det ikke kommer fisk fra 6-7kg og nedover på elva.
×
×
 • Legg til ny...