Hopp til innhold

Sam

Medlem
 • Antall innlegg

  309
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Sam

 1. Bruker en dykkerbag med solide glidelås. Låser av glidelåsene med strips - da det på flyplassene er blitt mer, og mer vanlig - å sjekke bagasje. Da slipper de å ødelegge dyre hengelås. Gamle strips - erstattes med nye - av flyplasspersonell. Har stengene i de letteste tubene jeg har. Snellene i solide, men lette plastbokser.
 2. Selvsagt synes vi at det vi har - er mye mer verdt - enn hva andre kan mene. Istedet for å få flere bud på kr 1000,-, for noe jeg ikke kommer til å selge for under kr 3000,-, har jeg valgt å sette pris for varen jeg skal selge. Det som da irriterer meg - og synes er grunn for å bli litt irritert av - er at noen byr kr 1000,-, når pris helt klart kan leses i annonsen. Det er slik jeg oppfatter hva skambud er. Hvis det ikke er oppgitt pris - får selger godta alle prisforslagene.
 3. Skal ikke kjøpes en ting!! Skal heller selge noe av det jeg har.
 4. Feil flue - er det ikke - når laksen tar den:) Skjønner at sjarmen - er noe avvikende. Men er lei av å binde fluer!
 5. I år - skal jeg gjennomføre 100% - det jeg har tenkt i mange år. Har bundet opp Sam`s Devil (gul, orange og noen sølvtråder. Sølv kropp.) i 3 forskjellige størrelser. Den andre fluen - er sort, og en plastkropp - uten farge av noe slag. MEN: For å få litt forskjellige farger - har jeg bundet på forskjellig farger på treble Kamasankroker i str. 6,8 og 10. Fargene er rød, blå, grønn og sort. Med disse kombinasjonene - tror jeg laksen - blir like vanskelig å ha med å gjøre - som den har vært med alle de 100`ede mønstrene jeg har sjonglert med. Rema`s slagord - holder stort sett stikk - i mange sammenhenger.
 6. Den ble til slutt 8,25 m, og 18,5 gram, og balansen i snøret er utmerket. Andre synkeklumper - til andre ènhåndstenger jeg har - er mellom 8 og 8,5 m. Med slike lengder - slipper jeg et "ekstra" kast. Klumpen ble kun kappet fra bakkant.
 7. Takk! Men før jeg kapper til vekten (19 gram), som jeg synes stangen (Hardy Zenith # skal ha - tror jeg at jeg må ut og prøve i morgen. Blir jo bare 4 m med klump, og resten i spiss - når den er 19 gram. Men mulig balansen er der likevel? I verste fall - kan jeg bruke det på en Orvis Helio i #10, som liker 23 gram.
 8. Jeg har fått tak i et Guideline DDC connect Intermediate #8/9 SH - som jeg ønsker skal bli 19 gram, og 9 m. Klumpen er 6,5 m/18 g Spissene er 4,4 m/8 g Både klump og spisser må kappes for å få ønsket lengde/vekt. Hvordan skal jeg kappe - for å beholde balansen på snøret?
 9. Sam

  Stans fisket

  "historieløse Sam" Mulig det - men det som ihvertfall er sikkert, er at ethvert dødt individ ikke vil bidra med noen videre formering. Tror jeg Som alle andre - håper jeg selvsagt at det blir bedre tider, og at historien ender godt
 10. Sam

  Stans fisket

  Med resultater som er med omtrent minus fortegn i trønder/møreelver - bør fisket stanses. Mener jeg!
 11. Sam

  Forra

  Liten nok til at den stopper litt opp på strekningen hvor jeg fisker. Så liten/stor vannmengde - blir nok noe subjektivt oppfattet for min del.
 12. Sam

  Forra

  Ihvertfall - så stopper fisken på de to plassene som jeg nevnte - når vannstanden var som den var på tirsdag. Og blir den mindre - blir de stående enda lengre. Det trenger du ikke å krangle med meg om - for jeg har fisket der noen år (og selv om jeg ikke er medlem av den der Mensa-klubben , har jeg fått med meg litt iløpet av de årene )
 13. Sam

  Forra

  Det er et par plasser på valdet vi leier - hvor den stopper opp når elven blir liten. Stod det fisk der - så ville den ihvertfall ikke ta alle kreativitetene den ble servert :glare:
 14. Sam

  Forra

  Var et par dager der nå - men syntes det virket temmelig tomt for fisk? Ihvertfall i nedre del av den.
 15. Sam

  Flue.no

  " Reinskinn, tobakkspiper og jakt-etuier har ingen ting med fluefiske å gjøre." Det er en sannhet med modifikasjoner - da jeg er piperøyker og fluefisker
 16. Sam

  Forra

  Starter med Forra i år. Hadde et opphold i fjor - og byttet Forra med Gaula. Uten å lykkes noe bedre. Forra er koseligere - og blir der i år. Kan jo tenkes at jeg kjøper et kort i Stjørdalselva - om jeg tror at det er bedre der. Gresset er jo alltid grønnere på andre siden av gjerdet På returen - hopper jeg kanskje i vadebuksen, og tar med Krangnesvaldet i Surna.
 17. Sendte snellen til Bringsèn - som skiftet navet, og tok rundservice på den. De mente at det ville ta endel dager før "kjemikaliebadet" ville løse opp tilsmusningen inne i navet - og det mente de at jeg ikke hadde tid til å vente på. Og jeg er enig i den beslutningen . Det gamle navet fulgte med i retur - så jeg selv evt. kunne rense det/ha i reserve. Snellen ble restaurert på dagen! S.kr 452,- inkl. frakt ble kostnaden. Så livsvarig garanti - følger dette produktet :biggrin:
 18. Da har jeg tatt kopi (samt at jeg fant originalbrosjyren i den ene boksen min ). Jeg hadde den med til Karibien - og vannet var virkelig salt der, så det kan være at fett/olje på riktige steder kan få den på gli igjen.
 19. Har bare tatt av spolen. Men er det mulig å "skru noe ut av retning" - uten å demontere navet?
 20. Merkelige greier!! Min BS - har plutselig fått like hard innsveiving som utdrag. Altså: Lett innsveiving når bremsen er lav, og hard innsveiving når bremsen stilles hardere. Er det noe jeg har kommet borti når jeg "stelte" den sist?
 21. "http://www.cabelas.c...%3Bcat103896180 Kan de være lette å ha i sekken? Jeg tror jeg skal bestille et par slike ved neste bestilling." Det gjorde jeg - og bestilte XL. Men de var litt et halvt nummer for små. Jeg bruker str. 46 i boots/støvler. Så hvis noen bruker 45 - vil de passe utmerket. Selges for kr 470,- inkl. frakt. De er kun prøvd på stuegolvet. Fra Cabelas blir prisen kr 670,- inkl. frakt, moms og tollbehandling.
 22. Jeg har alltid trodd at jeg var et utskudd vedr. vekt på klumper, men ser at mange overstiger mine vekter. Mulig at mine Pesola fjærvekter er riv ruskende forskrudd???? Men rart det også - da jeg har endel av de - og alle viser det samme. Tyngste klumpen jeg har hatt - var på en Sage 15,1 fot`er, og den var 36 gram/11 m. Mulig at min forkjærlighet for korte klumper 15 foter - 11 m 12,6 foter - 10 m 12 -9,5 m Enhånds - 8 m gjør forskjellen? Synke og intermediateklumper - kan være litt lengre, og lettere - da jeg ikke får til underhåndskastet med et forsøk Når jeg sammenligner mine WF helsnører med andres - er jeg alltid en klasse over hva de liker.
 23. Har 12,5 Evolutionstix, og 12`Salmonfighter som mine favoritt-tohånds idag (og skal ihvertfall aldri mer ha noe lengre en max 13` ) Troutfighter i #4 og en Stealth #3 - er jeg også kjempefornøyd med. Trenger ikke å betale 6 lapper for en god stang :wink:
 24. Etter å ha kjøpt en Winston BIIIX #6, og et par Ross-sneller, var jeg hellig overbevist om at jeg hadde alt jeg trengte for 2012 - men pga. værsyken - ble det bestilt tur til Caribien (drar på søndag ), og da måtte jeg ha noe i tillegg: Orvis Helios #10, flatssko med ditto Simms-strømper, gode solbriller, Lamson Litespeed 3,5X, SA Bone-/Tarponsnører (i alle klasser - for å finne ut hvilke som passset best til #8`eren og #10`eren - og til ekstrastangen i #9), fluer, superlette fluebokser m.m. (pluss diverse sommerklær - for det har man jo ikke trengt å kjøpe her hvor jeg bor - på flere år ). Selvsagt stemte ikke avganger/ankomster med fly til hjemplassen - og da ble det i tillegg et par overnattinger på Rica, og to ekstra arbeidsdager som ekstrakostnad. For 4 dager siden - fant kona ut at hun kanskje skulle bli med hun også. Og det er jo greit med selskap - men hvorfor kunne hun ikke si at hun ble med når jeg bestilte Flybilletten hadde jo gått opp en Lamson - iløpet av denne tiden. Og noen mener at et sesongkort i lakseelven - koster flesk ????? :biggrin: :biggrin:
×
×
 • Legg til ny...