Hopp til innhold

Tabaqui

Medlem
 • Antall innlegg

  683
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Tabaqui

 • Bursdag 12. juni 1981

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø/Oslo
 • Interesser
  Fluefiske, Gadgets, Telemark, Padling
 • Favorittfiske
  Ørret
 1. Spot som lars linker til over kan være et godt alternativ. Selve enheten koster snaut 2000, men du må ha abbonement til ca 1000kr/år (hvis jeg husker riktig). Vær obs på dekningskartet. Nettverket til Spot dekker ikke absolutt hele verden. F.eks svalbard har dårlig dekning.
 2. Tabaqui

  Barduelva

  Er ca 2cm sikt i vannet der nå. Alle sideelver og vannet som kommer ut av utslaget er knallbrunt. Har vondt for å tro at det er noe særlig fiskbart på et par uker.
 3. Neida. Ikke skrivefeil,men kanskje litt dårlig forklart. Når jeg skrev roligere enn ZXL mente jeg ikke at den er dypere, men at stangen føles roligere å kaste med. ZXL er en dyp stang som er veldig kjapp i responsen.VT2 er ikke fullt så dyp, men føles roligere å kaste med synes jeg. Litt mer laidback stang om du vil. Begge er kanon uansett.
 4. Forskjellen mellom 486 og 490 klarer jeg ikke huske i farta, men VT2 er dype og rolige stenger. Dypere aksjon enn Launch og Z-axis, men føles roligere enn ZXL. Knallgode fiskestenger.
 5. Kan si kjapt hva JEG er bekymret for etter et treff som dette. Elva er dokumentert i ubalanse(ref bunndyrundersøkelser osv). Fiskepresset er gått kraftig opp de siste årene. Ref "Tanker ved sesongslutt" tråden er det i løpet av sommern blitt kjemisk fritt for pen ørret i større strekninger av elva. Dette er strekninger som krydde av stangfiskere i sommer. Jeg er faktisk oppriktig bekymret for at vi som stangfiskere har klart å ta knekken på tidligere nydelige fiskestrekker uten å kunne skylde på garnfiskere og kraftverkene. Jeg er ikke bekymret for at et treff som dette skal ta opp en eneste fisk, og jeg er veldig for sosiale samlinger. Problemet er bare at dersom det blir enda flere solskinnshistorier fra elva trekker dette fort med seg enda mange flere fiskere. For øyeblikket ser det faktisk ut som deler av elva faktisk ikke tåler mer uttak av fisk og høyere fiskepress. I lys av dette mener jeg faktisk at det er en dårlig ide og lage et treff som fort kan få effekten av å øke fiskepresset i elva ikke bare under selve treffet, men på sikt.
 6. Som Erlend sier. Du finner ingenting i nærheten av H7 når det gjelder lysstyrke/prisforholdet. Bakdelen er at den må behandles pent. Min har overlevd mye bruk i halvannet år, så det er fullt mulig når du er klar over ulempene. Led Lenzer kommer med en lykt som heter H14 etterhvert (et halvt år forsinket allerede). Bittelitt bedrelysstyrke, så mye mer robust ut. Prisen blir nok noe høyere. Skal du ha et alternativ med ca samme lysstyrke men som tåler mer må du fort opp i nesten 3 ganger prisen. Apex er et alternativ, men selv på full guffe lyser den ikke like godt som H7en.
 7. Smakt et par av dem og synes de var helt ok. Tullete små porsjoner. Ikke noe for dem som er ute etter å spare vekt ettersom maten er ferdig og bare skal varmes. Ligger til og med en liten pose vann inni pakka for å fyre igang magnesiumspulveret (eller hva nå det er for magi). Oppvarmingsdingsen blir varm som fy, men dersom du ikke har den stående på lettere isolert underlag forsvinner mye av varmen rett ned i bakken. Hadde med en på en sen høsttur der jeg plasserte boksen på en lettere frossen tue under oppvarming. Resultat, kald middag. Helt ok dersom du er lei all den andre turmaten og ikke så veldig sulten. Ikke et alternativ til REAL hverken med tanke på vekt eller matmengde.
 8. Er da ganske normalt å måtte betale porto den ene veien selv uansett hvaslags produkt det gjelder. Evt stikk innom der du kjøpte det, så sender de helt sikkert inn for deg. Må betale portoen til Helsport også, men er riktignok noe mindre knot iom du ikke skal sende ut av landet.
 9. Skal komme med et par generelle betraktninger her. Mulig det kan hjelpe noe. Telt: Skal du stort sett på tur alene, men av og til ha med en til, gå for et lett tomannstelt. Når du er solo har du masse plass og ganske lav vekt, når dere er to har du ikke så mye plass, men vekten er fremdeles lav. Vet om endel som har gått i fella og kjøpt større telt enn de har bruk for og ender med å dra å en halvkilo-kilo de ikke har bruk for på hver tur. Styr unna billigtelt. Regn med at det koster mellom 3500-5000, så har du mye og velge i og du er sikker på at du får et telt som tåler bruk og dårlig vær. Du er også sikret å få et telt det er mulig å få tak i ekstradeler til... Om du skal bruke det mye på varme sommerdager er det lurt å ta en titt på telt som har innertelt av ren myggnetting (ikke bare netting i en del av døren). Dette gjør luftemulighetene MYE bedre og gir deg ekstra gode timer med søvn. Vi testet noen av disse for en tid tilbake. Testen finner du her: Det finnes dog mange alternativer. Sovepose: Her må du egentlig bestemme deg for hvor mye penger du vil bruke. En god dunpose sparer halve vekten og pakkvolumet i forhold til en tilsvarende kunstfiberpose, men koster fort 3-4000. De billige dunposene ser jeg personlig ikke poenget med. Du sparer ikke vekt og volum (ikke vesentlig i alle fall) i forhold til en GOD kunstfiberpose, så du får ingen av fordelene med dunpose samtidig som du får alle handicappene. Handicappene med dun er at dersom du får posen våt isolerer den null samtidig som den veier et tonn og tørker sakte. I tillegg er den mye mer sensitiv for at du lagerer den riktig, den er mye mer knot å vaske og du må med gjevne mellomrom riste/refordele duna rundt i posen på ny. Ikke at det siste er så mye stress, men du slipper det med kusntfiber. Fordelen er som tidligere nevnt at med en god dunpose sparer du mye vekt og pakkvolum. Liggeunderlag: Her er det grovt sett to typer å velge mellom. Celleplast underlag og forskjellige varianter av oppblåsbare. Celle underlagene er billige, lette og idiotsikre. De tåler alt av bål, unger, bikkjer og uforsiktig bruk uten at det går noe vesentlig utover funksjonen. Handicappet er selvfølgelig at de ikke er spesielt gode å ligge på. Her kommer de oppblåsbare inn i bildet. Prismessig starter de omtrent der celleplast underlagene slutter. Tykkelser fra 2,5-9cm. For god komfort og god isolasjon (her snakker vi isolasjon egnet for kald høst og vinterbruk) bør du opp i 4,5cm tykkelse eller mer. Dersom du passer på å fjerne spisse steiner/pinner før du legger ned underlaget og er forsiktig med bålglør er livet med et oppblåsbart underlag helt knall. Pass dog alltid på å ha noe lappesaker med tilfelle du går på en pungtering. Frynsegode med de oppblåsbare er at det er enkelt å få tak i gode stol-kit til disse. Vidde stress-less er sterkt undervurdert! Håper dette hjalp litt i alle fall.
 10. Ufint pen pris i så fall. Mener den ligger på 5500,- veil. Angrer ikke et sekund på at jeg kjøpte min uansett
 11. Har en Momentum LT (minste utgaven) Brukes på #7 stanga til sjøørret og laksefiske. I mine øyne lekker design og føles solid og god i hånden. Bremsen er vannvittig finjustert fra veldig lett til stoppe-godstog-hard. Fra lettest til hardest må du dreie justeringsskruen tre fulle omderininger. Jeg liker det, men noen vil ha hele justeringsspekteret over en snau omdreining. Utrolig jevn og fin brems, og null problemer med en 40minutters session med en 11kg laks i sommer.
 12. Du burde kunne kaste en 10-15 meter. Det dekker de fleste fiskene du vil fiske på Hvor langt det er mulig å få snøret til å gå beror vel ganske så mye på stang og ikke minst pilot. Har en 7'8" Loop Yellowline #2/3. De fleste som prøver den karakteriserer den som en slaskeraj. Har dog sett folk som holder hele WF lina i luften utenfor toppringen for så å skyte backing i siste fremsleng med den.
 13. Vel, importører og butikker må faktisk betale moms. Blir håpløst å sammenlikne priser i Norge med priser fra utlandet dersom du ikke legger til moms og frakt.
 14. Oppdaget at jeg hadde startet en nesten identisk tråd. Innholdet fra denne er nå flettet inn her
 15. Lyst til å dele en liten bekymring her. Fisket mye i de øvre delene av elva i våres. Det gikk knapt en tur uten at minst en ørret på 2+ ble spottet (få dem er jo en helt annen sak). Dette varte i grunn helt frem til jeg dro på ferie i juli. Etter å ha kommet i gang med fisket igjen er det nå bare masse småfisk i de samme områdene. Det store spørsmålet er naturlig nok, hvor er de store blitt av? Vet av erfaring at dette er fisk som har beveget seg lite i elva. De har stått på samme plassen hver gang (ja, vi kjenner dem igjen). Noen av dem står på akkurat samme plassen som de gjorde i hele fjor. Sånn jeg ser det er det tre muligheter. 1. Fisken har fått nok av minstevannføring og flyttet på seg 2. Fisken er dratt på land og kakket 3. Kombinasjon av de to over Det jeg finner mest skremmende her er alternativ 2. Etter alt arbeidet Thomas og andre legger ned for å få kraftverket til å kjøre en mer fiskevennelig politikk er det faktisk en mulighet for at vi som fiskere har greid å ødelegge storfiskbestanden i et ganske langt strekke elv på en eneste sommer. Det er ikke akkurat noe som gjør Thomas sin jobb lettere... Jeg ser det heller ikke som helt usannsynlig etter å ha sett tettheten av fiskere i området i sommmer. Om frykten er ubegrunnet eller ikke vil neppe vise seg før neste vår når vannstanden er litt saklig igjen. I mellomtiden vil jeg gjerne oppfordre alle som fisker i Bardu til å sette ut igjen stor ørret. Den er ikke en uuttømmelig ressurs, og det er mange om beinet. For at det skal være noe stort poeng å få gjennom alle krav osv mot kraftverket er vi i alle fall nødt til å klare å bevare storfiskbestanden frem til den får bedre villkår.
×
×
 • Legg til ny...