Hopp til innhold

leifa

Medlem
 • Antall innlegg

  107
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om leifa

 • Bursdag 18. juni 1969

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  ørret på tørt i elv
 1. Ignita spent spinner #20 ørret 1,4 kg ; )
 2. Jeg har ett godt tips til deg, gå et kurs da lærer du grunnprinsippene riktig og kan trene deg opp derfra.
 3. De siste 4 dagene er det meldt inn ca 100 laks i Numedalslågen av disse er 13 fanget på stang, resten på diverse kulturfiske, mest lyst til å gi f... i hele elva!!
 4. leifa

  slett

  for 4000 har du massevis å velge i 9" #5 er nok riktig til ditt bruk. Du kan også se på til salgs på forumet her du får de fleste toppstenger som er så gode med snelle til den prisen.
 5. Ja det var ett godt spørsmål Men Lars P er nok inne på det rette sporet for deg, men du må jo begynne å binde selv det er halve morroa ; ) selv har jeg med meg 700- 800 hundre fluer i vesten fra mygg str 22 til øretkyte streemere str 6, men bruker skjelden mer en 5-6 fluer på en tur ; men jeg binder dessidert mest 12- 16 og bruker nok av disse mest 14
 6. Du kan også kjøpe ferdige løkker til å lime på i enden av fluelinen og så er det greit å kjøpe fortommer med ferdig løkke
 7. 1 cm? det går vel fort nærmere 3-5 cm ved fluebytte, men det er greit en fortomsspiss er forbruk den blir skjørere etter litt tid, flua slår inni og man er borti steiner og lingenende spissen bør byttes regelmessig synes jeg. jeg skifter skjelden hele taperte fortommen men binder på 1- 1,5 meter fluorkarbon på tuppen. Varierer litt mellom vanlig slukknute og løkkeknute litt etter hvordan jeg vil flua skal bevege seg i vannet.
 8. Ja så var denne diskusjonen her igjen Som flere før meg har sagt så er det ingen fasit men en smaksak. Jeg byttet fra høyre til venstre for 2-3 år siden, grunnen til at jeg tok denne beslutningen og all jobben med å sveie om 8 sneller var at jeg ved enkelte anledninger opplevde at det ble kluss med løslina før jeg fikk den på snella og jeg mistet også ett par fisk pga det. Jeg sveier nok bedre med høyre, men jeg foretrekker å sveie med venstre i steden for å drive å bytte hånd frem og tilbake når man skal ta inn løslina. Høyre på håndtaket venstre jobber!! :msn-wink:
 9. Det er tatt 19 fisk i Mai og Juni på Bommestad
 10. Mye smålaks 1- 3 kg i Numedalslågen også :biggrin:
 11. leifa

  Brufoss

  Nå har de jaggu fått pyntet ytterligere på fangststatestikken med 5 Laks på 6,5 - 8 kg tatt i tegne i Kjerra :mad2:
 12. Sitter og kikker på laksebørsen for Numedalslågen for å skape inspirasjon til å ta en tur ned til Brufoss i løp av helgen, men når jeg ser at 10 av de siste 20 laksene tatt de 2 siste dagene enten er tatt på flåte eller drivgarn i elven så får jeg lyst til å gi f... i hele elva! Men det vil jo bere gå ut over Brufossfisket og ikke "kulturfiskerne" som fylkesmannen er så redd for at de kan herje som de vil!!
 13. http://www.nfisk.no/Default.aspx?tabid=113&CategoryID=386&Category2ID=432&List=1&Level=2&productid=6784 Her har du ett godt utganspunkt, de selger også material sett til forskjellige typer fluer. Dette er ett saltvannssett men det er nok det som er mest egnet til Gjeddefluer. Du kan sikkert også få dem til å lage ett sett mes spesifikt for gjeddefluer, send dem ett mail og be om forslag. Lykke til som fluebinder, blir du bitt av basillen vil du få ett bredt sortiment etterhvert for det er altid noe du trenger :biggrin:
 14. Dette er jo ett stort skritt i riktig retning, ikke tvil om at arbeidet deres er medvirkende Thomas Gleder meg til en uke i elva om 14 dager :biggrin:
 15. Ja det er den dagen du kan føle deg gjenfødt Jeg frykter de periodene om sommern da jeg får blackout og jeg drar frem #7 stanga, noen store fluer i heslige farger og bytter bort dagesvis med flott ørret fiske mot å stå å dælje fluer ut i en elv etter store blanke fisker som provoserende hopper uten å vise antydning til interesse for mine fluer ; )
×
×
 • Legg til ny...