Hopp til innhold

Åddvard

Medlem
 • Antall innlegg

  188
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Bosted
  Hedemarken
 1. Ca 5,5 på flue. 10,4 på sluk, og en del mellom 5 og 8 på sluk og wobbler. Alle tatt fra land. OleM, jeg tipper den er mellom 7 og 8 kg. Kanskje nærmere 8 enn 7. Er det noen som har tenkt å fiske gjedde i høst? Det er nå den er smellfeit Har aldri prøvd denne årstida, men det hadde vært moro. Hva slags teknikker er det som brukes da? Og evt dybder?
 2. Dette var jo en knalltur! 3 pene gjedder med en samlet vekt på over 20kg . Syns faktisk den store ser mer ut som 12 enn rett under 10 . Og nå fikk jeg inspirasjon til å ta kanoen nedi Åkersvika på Hamar for å denge poppere og streamere mot sivet for å se hva som skjer . Har pers på 5,5 så den kan jo fort ryke. Har fra før ei på 10,4 men det var på sluk (fra land, og jeg var 13-14 år gammel) Flotte bilder! BTW, hvor får man tak i ei sånn håv?
 3. Høres ut som en fin tur ja . Elva har jeg knapt vært i, men som du sier så tas det endel der. Minstemål osv for en campingplassfisker er kanskje ikke et 100% vanntett begrep . Men samtidig så holder de seg stort sett til elva, eller de vann som man kan kjøre til. Heldigvis! For som alle andre steder, hvis man tar på seg marsjstøvlene og går litt etter kartet et par tre timer så kan man virkelig treffe på fine vann og elver helt for seg selv Og det er DER jeg er å finne når jeg er oppover. Kraftselskaper er seg selv lik. Det eneste som betyr noe er cashflow og riverflow. Her må det nok et strengere regelverk til for å få styring med problematikken. Det blir gjort endel forvaltning i form av utsetting av fisk i noen vann med noen års mellomrom. Kanskje derfor er det ikke baglimit heller? Jeg håper inderlig at det ikke blir innført baglimit pga at folk ikke klarer å begrense seg litt når de treffer på god-bettet. Men kanskje vi ses der oppe en gang i framtida? Jeg prøver å få til minst en tur til i sommer :clapping:
 4. Nå skal jeg være forsiktig å påstå noe om denne elva siden jeg aldri har vært der.... men det er ei elv som renner ikke langt unna E-6 mellom Alta og Lakselv som ser veldig fin ut fra lufta. Og det er mange vann i alle retninger som helt sikkert kan gi kanon fiske! Ellers er jo Lakselva ei bra elv, og den øvre delen av elva (sør for Porsangmoen) visstnok ei bra elv for tørrfluefiske. Rett ved E-6 denne også. Men som sagt er dette noe jeg har sett fra lufta når jeg er ute og flyr, så du må ta det med forbehold . Men kom gjerne tilbake med turrapport :thumbup:
 5. Skal du på fjellet må du regne med litt vind. I tillegg er det greit med litt mere distanse med 7er snøret Så stor fisk er det nok ikke, men kilosen burde være mulig å oppnå. Men Arnstein er storfiskerguruen, så han vet nok best.
 6. Det er noen vann på Kvikneskogen som kan være interessante, men jeg vet ikke hva som klekker der. Ellers er det snaufjellet som er tingen. Og 7er stang så klart :msn-wink:
 7. MORO!!!! Får håpe på en fin varmeperiode til ca 10 dager fram i tid slik at vi kanskje kan oppleve bibo-sverming igjen. Har fått noen dager til rådighet, så jeg tror jeg tar 2 netter ved det vannet vi snakket om og 1 natt på det andre man må gå litt for å finne . Fikk skikkelig trua etter sist tur. 1,4 og 1,2 som de største, og et par fine steikefisk på 400g gjorde turen komplett
 8. Gjelder å være tidlig ute etter at isen har gått. Da er ørreten på sitt aller dummeste og tar så å si hva som helst. Men det høres ut som det var en fin tur allikevel! Skal oppover idag og kommer til å campe ved Tharaldtjønna etter all sannsynlighet. Spådd veldig bra vær, så det kan fort bli sent, og imorgen skal det fortsatt være varmt med noen skyer. Dette har jeg trua på kan bli bra! Kjøper kort på pluscampen i ettermiddag.
 9. Gjorde meg plutselig noen tanker rundt trivselstemperatur.... Kan det ha å gjøre med hva fisken lever med av temperatur vinterstid? F.eks. er islagte vann noe kaldere enn åpne elver. Og høyde over havet burde derfor også være en faktor, i tillegg til tilgang på oksygenrikt vann når sommersola steiker. Kanskje det finnes en aldri så liten fasit allikevel, et visst antall økning i temperatur uansett hvor fisken befinner seg? Man tar da utgangspunkt i vannets vintertemperatur og plusser på et visst/gitt antall grader? Altså kan trivselstemperaturen for fisk i rennende vann på lavlandet være noe høyere enn fisk som svømmer rundt i høyereliggende fjellvann. Eller er jeg på blåbærtur litt for tidlig igjen? :msn-wink:
 10. Arnstein, vet du om man kan kjøre helt opp på vestsida nå? Tharaldtjønna har navnet mitt skrevet over seg om ca 10 dager :thumbup:
 11. Nå vet jeg ikke helt trivselstemperaturen for røya, men jeg mener bestemt at den er mer "kaldblodig" enn ørreten. Kanskje et par grader kaldere. Men av min lille erfaring, og mye leseing, har jeg mer eller mindre funnet en sannhet i at man kan få bra fiske i timen før sola begynner å ta tak (les; rett før man kjenner varmen kommer) og utpå kvelden fra ca 20.00. Fisker man i vann som har både ørret og røye så overlapper gjerne bettet hverandre og man kan prøve å merke seg hva som skjer. En liten termostat kan være lurt å ha med seg - noe som kan gi en pekepinn ved senere anledninger Og hvis jeg ikke nevnte det; marfo, marflo og marflo! Gjerne i grelle Miami Vice farger :scared:
 12. Ett tips er å ha med et par tre emergent sparkle pupa Har tatt noen røyer på denne, og mistet sikkert 3 ganger det antallet, men den funker som bare rakkern! En annen ting som er litt spesielt er røyevaket. Den kan virke ytterst forsiktig når den er oppe og tar insekter. Og ifølge de som gjør tilslag som ved ørretfiske så stemmer det nok ganske bra. Det er en litt spesiell teknikk ved tilslaget, og alt handler om timing. En...to.... treeeee med en rolig tilslag så er sjansen god for at du har rødingen på kroken Ellers er jeg helt enig i alt som er skrevet her. Men ikke tenk for mye og gjør det til en mystisk og sær fisk. Dete r tross alt en slektning av våre kjære ørret, og den spiser de samme insektene.
 13. Hvis du vil slippe å treffe så altfor mange fiskere så kjører du opp Rendalen til du kommer til Åkrestrømmen (lite tettsted/veikryss/pølsestasjon). Da er du rett ved Mistra . Elva er i en canyon så du må nok klatre litt, men ørreten der er stoooooor. Fisket er vannavhengig, så 2 dager etter en regnværsdag skulle gjøre trikset. Streamer gjelder her. Og bra sterk fortom. Ca 50km videre østover treffer du på Femundselva, Galtsjøen, Isterfossen, Isteren, Gløta og Femunden. Kan ikke skamrose det stedet nok. Tufsingdalen retning Røros og ta en avstikker i Håelva . Gudbrandsdalen er fin for tørrflue fra Lesjaskogsvannet helt ned til Otta. Bra deretter også, men hvis du vil vade og ha mulighet til å kaste (nesten) over elva så er det best lengst nord. Einunndalen (fjellheim) er til tider bra, men temperatur og vannavhengig. Skåbu er også bra hvis du liker innsjøer og små elver med små kulper. Håper dette gir deg noen ideer, men gromplassene må du lete opp selv De er i nevnte områder :msn-wink:
 14. Det ble på sluk. Han er nemlig ikke fluefisker (teller ikke fluer og dupp som fluefiske he rpå forumet eller ) En lillauren 12gr med grønn/svart rygg gjorde susen. Ble tatt fra kano da han satt og kasta i 10-tida på kvelden. Var endel båter utpå, men det var ikke plagsomt. Traff flere hyggelige folk som vi kom i snakk med på sjøen. De hadde trollet i 3 dager uten å kjenne noe som helst . Jeg har nettopp begynt med padling, men har allerede vært ute i finnskogen og mjøsa i tillegg til nevnte tur. Sambo er ikke like ivrig hos meg, men har sgat at hun skal gi det et forsøk. Ikke verst bare det . Har sett litt på kart over Halden-området på de sjøene du nevner. Ser veldig bra ut. Kunne godt tenkt meg å padle hele vassdraget fra nord til sør. Og gjeddefiske er utrolig moro Skal se hva det blir til. Men til helga tror jeg at det blir lengre nord i Hedmark, og kanskje hilse på Arnstein hvis han er i lendet. Mange fine små fjellvann som jeg etterhvert har blitt brukbart kjent med. Ikke langt mellom de heller, og med en ally er det ingen problem å bære. Synes også jeg fikk dreisen på solopadling etter et par timer , og nå går det rett fram når jeg padler fra 1 side Skal se om jeg kan få lastet opp et par bilder snart.
×
×
 • Legg til ny...