Hopp til innhold

fig

Medlem
 • Antall innlegg

  331
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

17 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Kebab Central, Oslo
 • Favorittfiske
  suter, abbor og hyse

Siste profilvisninger

1 679 profilvisninger
 1. synd men sant... Fint skrevet, man kan føle harmen til Helle gjennom skjermen.
 2. Jeg har dessverre ingen tips, unge mann, så jeg får heller tilby en refleksjon: Det gjør litt mindre vondt i sjelen ikke å få laks når man fisker med flue. :-)
 3. Interessant. Har selv fundert på lignende resonnement flere ganger, og det er jo blitt mer og mer fokus på å få valuta-for-pengene enn at prisen nødvendigvis må være lav. I tillegg tror jeg på at opplevd nytteverdi hos fiskere trolig følger fangsten i et mønster fast nok til å generalisere. Og det sier seg selv at nytteverdi har tett korrelasjon med betalingsvilje. Hvis det også var slik at det ikke er betydelig forskjell i fiskergleden på C&R og C&K, så får regnestykket helt andre proporsjoner på nytteverdi utfra bestandsuttak. Det er natt og dag om en laks gir glede til en fisker og hans fryser, eller om samme laks kunne gjenutsettes og så matematisk gi glede til 19 andre fiskere, med samme belastning på laksestammen. Det hadde vært moro å drive en lakseelv som et stort eksperiment hvor fiskernes nytteverdi ble optimert, samtidig om laksebestanden ivaretas. Det blir jo egentlig ikke mer sosialdemokratisk enn det.
 4. takk og lov at den heltemodige fiskeren fikk drept den, så elven ikke besudles med dens gener videre.
 5. Det er ingen tvil om at mer laks i elvene hadde løst de fleste problemer. Ingen hadde giddet å krangle om millimeterrettferdighet på smulefordeling når det er nok kake til alle. Men når smulevelde er en realitet, er det provoserende at begrenset uttak gjennom C&R fremstilles som uetisk og dyreplageri ispedt litt anekdotisk fridiktning om usannsynlig lav overlevelsesrate. Hadde det vært nok laks, hadde nok de aller fleste C&R-utøvere gladlig tatt noen deilige delikatesser hjem til middagsbordet, forhåpentligvis med noen uskrevne unntak om man får i land et virkelig prakteksemplar hvis gener fortjener videreføring. Men samtidig skylder vi en stor takk til alle som setter ut laks for bestandens skyld, det må vi ikke glemme, selv om fiskere av Karlsen-kaliber ikke evner å reflektere lengre enn sin egen fryser. Ellers kan det jo se ut som simuleringsmodellene for totalt innsig, fangst og gytebestand ikke nødvendigvis har påfallende stor korrelasjon. Iallefall klarer ikke jeg å se en åpenbar sammenheng mellom nedgang i innsig 2013/2014 og nedgang i gytebestand ved et tidligere tidspunkt. Men så er det også store huller i modellene på hva som skjer fra en anslått gytebestand til nyklekket kull utgjør innsiget noen år senere.
 6. Med så få fisk som blir tatt i elvene, så har altså denne personen to år på rad sett fiskere som har fått stor laks, latt den ligge flere minutter på land og så ta skrytebilder før "den slippes på elva død og vraket". Dette virker som om han har bestemt seg for at C&R er noe dritt, og så serverer han usannsynlige egenobservasjoner som støtter dette. Ja, drit i forskning og dokumentasjon som viser 95%+ overlevelse, høstingseksperten Steinar Karlsen vet jo selvfølgelig bedre. Og dersom ikke alle fisker med samme innstilling og formål som Karlsen, ja da kan likegodt elvene stenges. Ikke rart laksen er i trøbbel med slike "venner" langs elvebredden.
 7. En enkel løsning på store knuter er å surre rundt litt bindetråd for å bygge en jevn overgang til knuten. Knuten blir jo ikke borte, men blir jevnere overgang til utvidelsen av diameter. Litt lynlim på til slutt.
 8. dette er bra saker, måtte både skrivelysten og fiskelykken stå deg bi fremover!
 9. Faen det var surt med de strenge kvotene, også akkurat i år! Ser ut som gutta på Agdenes drar inn laks til den store gullmedaljen: http://www.nina.no/Forskningsogfagtema/Arterogartsmangfold/Fisk/Lakseinnsigtilfjordene/LaksiTrondheimsfjorden.aspx Får nesten håpe de har en fått en inn autistisk Rainman-type som kan ta tellingen i hodet, så resten ikke blir sittende halve dagen og kalkulere. Økende trend også, dette blir bare bedre og bedre, sammenlignet med midten av mai er det 3x ganger så mye laks nå, Herregud, hvor skal dette ende? Her er det bare å booke vald og forhåndsinvitere til røykefisklag utover senhøsten. I tillegg er fjellene fulle av snø som vil holde elva fin og frisk og laksen bitevillig utover hele sommeren. Den dramatiske nedgangen i fjor blir fort et glemt minne, merk mine ord! 2014 blir året!!!
 10. fig

  Indre stemmer.

  De selvopptatte forskerne fortsetter sin ekslusive fokus på stemmer i hodet, mens det er mange som lider av stemmer i andre kroppsdeler, skandale spør du meg!
 11. Du trenger iallefall 4 ting: 1. Backing, minimum 50 meter, fint å fylle opp (bunn av) snella 2. Fluesnøre, flyt. 3. Fortom, kan være tapert men kan fint lages selv med 2 ulike tykkelser i starten 4. Fluer Backing er uproblematisk og vil ikke ha noe effekt på praktisk fiske i starten, bare sørg for at den er festet godt. Flueline er viktig, begynn med flyt, synkende varianter kan prøve når du kan basiskast og du ser behov for synkeline. Jeg ville droppe skyteklump + skyteline, begynn heller med en vanlig WF (weight forward, hvor "klump" og "skyteline" kommer ferdig i ett), dette er standard starting point. Du skal nok ha en litt tung #5 line eller kanskje en #6 (klassifiseringen bestemmer vekten på de første 10 meterene), jo tyngre snøre jo lettere å kaste korte kast helt i starten, men et lettere snøre passer bedre når du etter en stund skal kaste langt. Er snøret helt feil vekt eller montert feil, blir det svært vanskelig å kaste. Med nybegynnerkasting blir nok fortommen fort fliset og slitt, så du kan like gjerne starte med 2 meter 0.40mm og 1m 0.25mm ytterst, bare ta fra haspelutstyret. Kjøp noen fluer, noen ørretfluer og noen for sjøørret. Dog mens du øver deg på kasting osv., holder det med en liten ulldott. Da ser du hvor "flue" hadde landet, du ødelegger ikke flua og du får ingen krok i øyet. Så er det bare å finne et sted hvor du har god plass til baksleng og begynne øvingen etter å ha youtubet litt. Husk å trekk ut minst 5-6 meter flueline utenfor stangtuppen så du har litt vekt å jobbe med.
 12. Kjøp en rask #5-er og sett på #4-snøre, best of both worlds!
 13. Kjenner ikke valdet, men det ligger vel nedstrøms for Bjørset ?? -- altså der de tar vannet inn i tunnel for kraftverket, slippes ut ved Svorkmo. Da kan du risikere minimumsvannføring på 22 kubikkmeter. Da kan det fort bli stusselig, og mye refresh på yr.no, i håp om masse regn. Endel høler holder mye fisk selv på lav vannføring, men etter min mening er Orkla et ynkelig og trist syn under 40-50 kubikk.
 14. Danielsson LW og HD har vel også hel gavel, aldri klart å få skytelina inni der. Lamson er vel den absolutt verste dritten på dette området, ikke bare har de glipper men den hipster-baserte vakumlåsen legger jo til rette for skikkelig drakamp for å åpne jævelskapen. Det kjipe med Danielsson er jo at de aldri går i stykker, så det er vanskelig å rettferdiggjøre innkjøp av nye godsaker (kanskje MariusN kan holde kurs i hvordan man overvinner dette problemet? hehe)
 15. Morsomt at en funksjonell fluesnelle koster 10% av veiledende pris på et fluesnøre.
×
×
 • Legg til ny...