Hopp til innhold

Tom Larsen

Medlem
 • Antall innlegg

  1 358
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Hundremeterskogen
 1. For å få "fasitsvaret", veier du de første 30' (9,14 m) minus leveldelen på ca 15 cm i fronten. Ettersom klumplengden på moderne WF-liner kan variere fra 6-21 meter, og klassifiseringen er basert på de første 9,14 meter samt at ikke alle produsenter er like tro mot klassifiseringen, så er det ikke sikkert at veiingen gjør deg mye klokere. I tillegg er det heller ingen felles standard for klassifisering av stenger, så stenger for samme klasse kan variere mye i stivhet. Den enkleste og mest praktiske løsningen er å ta med deg lina og et par av dine egne stenger for forskjellig snøreklasse og teste selv. Da finner du fort ut hvilke(n) av stenngene dine du synes lina passer best til.
 2. Regner med at den filtbiten er til å sette inn med smøremiddel for å smøre snøret. Da har de klart å kombinere de to mest bortkastete duppedittene en fluefisker kan kjøpe! Rette fortommene gjør man lettere å bedre med hendene og hvem er det som ønsker å ta vare på alle dritten som noensinne har vært på fluesnøret, som man gjør når man bruker en fast filtbit i stedet for å bruke en ny fille/papir hver gang man smører/renser!
 3. Sjelden gode nyheter fra den bransjen der! Det ser heldigvis ut som ordbruken "pandemi" i Nordlys var tatt helt ut fra løse lufta! Nyheten var først på NRK og der var det ikke nevnt med et ord at det var andre steder enn i Altafjorden! Heldigvis!!
 4. Jeg la, spesielt i framkastet, merke til at du har et veldig raskt og kort dobbelttrekk som avsluttes litt for tidlig. Når det kan se ut som du avslutter dobbelttrekket halvveis i framkastet, så fører det til at stangtuppen begynner å rette seg ut før stoppen foran og griserumpen oppstår. Du skriver i starten at du opplever at flua hekter seg opp i skjøten mellom fortom og snøre og at fortommen lander i vannet som en stor vase. Griserumper kan ofte være årsaken til dette. Ellers synes jeg du kaster fint, og det er ikke store endringene som skal til! Lykke til!
 5. Boye, jeg ser at Vegard PS har kommet med et veldig godt svar om balansen mellom å beholde de unike genene for elven og fordelen med noe friskt blod (les: feilvandring). En annen ulempe med rømt oppdrettslaks som ikke har vært nevnt her, er at de ofte gyter senere enn villaksen. Det innebærer at når fjøsfisken gjennomfører sin gytelek ødelegger de rognen fra villfisken når de graver nye gytegroper og graver opp befruktet rogn fra villfisken som har gytt tidligere. Det er noen studier som har vist at oppdrettsfiske har dårligere gytesuksess enn villfisk, men dersom oppdrettsfisken gyter senere og vasker ut/ødelegger befruktes villaksegg, så vil det forskyve konkurransen i favør av oppdrettsfisk.
 6. Tromsø casting & Fluefiskeforening har en del gode klipp på sin side: http://www.fluefiskeinord.no/news.php Her er et klipp fra VM i fluekasting på Fagernes 2010 med Paul Arden og Mikael Blomberg (begge kvalifiserte seg til finalen): http://www.youtube.com/watch?v=P77QMpnEMTI Her har Trond kjærstad satt sammen en fin video fra 5'ercupen i Kristiansand i år: http://vimeo.com/40114093 Ellers finner du mange andre gode klipp på Youtube, svenskene er flinke til å legge ut klipp fra konkurransene, søk gjerne på Nordic Open Gøteborg Trout Distance, så burde du finne en del. Lykke til! :thumbup:
 7. De fleste bruker nok stenger merket som #6, #7 eller #8. Om du tenker på konkrete stangmodeller, så er det mange som bruker Zpey Competition og det er fremdeles en del som bruker Streamstix T5 som Sven Kalmar designet. T5'en produseres ikke lengre. Da Vidar Næss kastet over 36 meter i år brukte han en custombygd CTS #8. Per Grønberg brukte en Orvis Hydros Tip Flex 9' #7 da han vant VM i 2010. Jan Vidar Josephsen brukte en Orvis Helios Mid Flex #8 da han satte den fantastiske rekorden på 37,3 meter på Idrettshøgskolen i år. Jeg har brukt litt mykere stenger enn de fleste andre i 5'ercupen og har ikke følt at det hemmet meg noe. I årets 5'ercup har jeg brukt T&T Horison #6, Loop Evotec 690 MF og Loop Cross S1 #6. Jeg synes ikke stangvalget er noe stort hokus pokus i 5'ercupen, en hvilken som helst #6/7/8 som du trives med vil fungere glimrende. :msn-wink:
 8. Kjempegøy! Ligger resultatene ute på nett noe sted, fant ingenting på http://www.spey-o-rama.com/ . Jeg snakket med Geir for en uke siden, han er ikke den som bruker de største ordene om seg selv, men jeg skjønte at han kanskje aldri har vært i bedre form enn han er i nå! Utrolig morsomt at han klarer å få vist det i verdens tøffeste selskap! Håper de andre lykkes godt også!
 9. Hei Bosse! Det kan ta litt tid før du får svar her, for en del av de ivrigste norske konkurranse speykasterne har akkurat satt seg på flyet, eller skal til å sette seg på flyet, til San Francisco for å delta på årets Spey-O-Rama. Mvh Tom
 10. Hei Tommy! Gleder meg til å høre hvordan det går! Om vi ikke treffes til helgen i Oslo, så får du ha kjempe lykke til i San Francisco! :thumbup:
 11. Lykke til Anita, dette kommer du til å klare aldeles glimrende! I fjor imponerte du oss alle med kjempeframskritt og lengder som gutta hadde store problemer med å følge! Gleder meg til å følge med dere i SOR! Mvh Tom
 12. Lykke til begge to! Gleder meg til å se resultatene, vi satser på mange lange og presise kast! :msn-wink:
 13. Barrio GT140(S) er ganske lik SA ED kastemessig og fiskemessig, de er begge WF liner med ekstremt lang klump og med tyngden i fremre del av klumpen. De fungerer flott til overhodekasting, men jeg synes personlig at en slik profil blir litt kritisk i timingen til vannkast. Linen kommer i to fargevarianter den med S-modellbetegnelsen er oransje, men den uten er beige. Barriolinene er svært rimelige, den siste jeg bestilte kom på omtrent kr 225,- , levet i postkassa. Du kan kjøpe dem her fra Mike Barrio: http://www.flylineshop.com/
 14. Hei Tellis! Dette er ikke et offisielt svar fra Castingforbundet, da jeg ikke sitter i styret eller noen av komiteene som jobber med dette, men kan allikevel svare (tror jeg)! SA ED er den eneste linen som var tillatt i det første VM på Fagernes i 2010, og er således den eneste linen som har vært med i et offisielt regelverk fra ICSF. Spørsmålet om valg av line har vært diskutert i en komite i tilslutning til ICSF, men det er ikke kommet til noen enighet her. På den offisielle siden står det: "The international tournament rules for flycasting are so far unchanged since the world championship in 2010. Click the link below to download the rules (pdf). " Dersom det blir vedtatt nye utstyrregler for trout-øvelsene, så vil de selvfølgelig være gjeldende for VM 2012. Det at dere har godkjent Rio Gold Turnament og Barrio GT140(S) i trout-øvelsene i Sverige er en lokal svensk regel som aldri har vært godkjent internasjonalt. Når det gjelder Seatrout spey, så har jeg ingen anelse. Vi har det som en øvelse i vårt norske regelverk, men det ble ikke konkurrert i denne øvelsen i Norge i 2011.
 15. Sasse, Tommy og Tom Andre, takk for det! De som så lengdekastingen min i går, fikk vel neppe inntrykk av at det var en konkurransekaster med 25 års erfaring som kastet, jeg hadde glemt å strekke snøret og måtte gjøre det underveis i konkurransen, det var hyl og skrik og tråkking på snøret! Det var et under at det gikk så bra som det gjorde! Jeg var faktisk minst like godt fornøyd med presisjonen, selv om jeg var over 20 poeng bak Knut der! For svenskene som leser resultatlisten, så tror jeg ikke de blir så imponert over lengdene våre, men presisjonresultatene med Knut på topp med 66 poeng og 6 kaster på 55 poeng eller mer viste en imponerende topp og bredde! Karoline imponerte med en sterk 6. plass i åpen klasse! To av de aller mest rutinerte kasterne, Helga og Stein, vant sammenlagt i dame og åpen klasse, mens Vetle kastet kanonbra og vant juniorklassen! :thumbup:
×
×
 • Legg til ny...