Hopp til innhold

Dr. Dry

Medlem
 • Antall innlegg

  319
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Dr. Dry

 • Bursdag 22. nov. 1980

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Sørøst
 1. Kjøpte Zenith 9' #5 i fjor og er utrolig fornøyd. Så fornøyd faktisk at jeg kjøpte en Zenith til nå for en måned siden, 8.6' #4 (og det til tross for at jeg allerede har en G2 8.8' #4 som også er en deilig stang, men med en annen følelse). Jeg drar først og fremst frem 5'erstanga når jeg skal fiske med litt større fluer, det blåser eller fisker med nymfer, og opplever Zenith som veldig allsidig som takler det meste. Ganske omfattende test her: http://www.yellowstoneangler.com/gear-review/2013-5-weight-shootout-g-loomis-nrx-lp-loop-optistream-hardy-zenith-hardy-artisan-tom-morgan-sage-circa-orvis-helios-2-greys-xf2
 2. Denne videoen lå faktisk ute på fluefiske.net senest i går, så her burde kanskje noen i redaksjonen ha sett igjennom klippet med litt mer kritiske øyne før den ble publisert. Har selv noen turer til NZ både bak, og forhåpentligvis foran meg. Da man ofte er avhengig av tillatelse fra grunneier for tilgang til elver er det synd for oss alle om dette bidrar til mindre goodwill overfor utlendinger på fisketur. Tror heldigvis ikke nordmenn spesielt blir rammet, da de fleste kiwier ikke har peiling på forskjellen mellom Norge, Sverige, Finalnd etc...
 3. Dr. Dry

  NZ 2010- 2011

  3 tips: Først og fremst kjøp boka til John Kent, Trout Fishing Guide South Island. Den er som en bibel å regne og utrolig nyttig for å gjøre research med tanke på elver og områder. http://www.nzfishing.com/ er også en god side med info om elver, områder etc. Lei guide for en av de første dagene der nede. Læringskurven en dag eller to med guide er så bratt at dere får garantert et mye bedre resultat resten av turen ved å leie guide enn ved å tilegne seg all info på egen hånd.
 4. Takk for tilbakemeldinger (selv om jeg jo blir litt forvirret). Hvem fører de ulike modellene?
 5. Trenger tips til gode sokker som egner seg både i vadeskoene og i fjellskoene på fjellturer. Gjerne litt varme, men ikke av de aller tykkeste utgavene. Har tidligere brukt mye Ulvang, men synes de slites fort så leter etter andre alternativer.
 6. Har du 4-delte stenger det jo bare å pakke stengene ned i sekken så får du bedre beskyttelse og slipper unna gebyrer. Dette funker også til nøds med 3-delte dersom sekken er stor. Dersom du taper f.eks 3 stangrør godt sammen og sender de som ett kolli kan ikke selskapene ta betalt for mer enn ett kolli heller. Jeg betaler da ikke for mer enn ett kolli på min sekk selv om sidelommene kan tas av...Tror nok damen på telefonen misforsto. Et annet tips er å be om et "Fragile" klistremerke ved innsjekk.
 7. Og også LPXe RS kommer innenfor prisklassen din: http://www.skittfiske.no/aspx/produkt/prdi...aspx?plid=47186 Tror ikke du blir misfornøyd med noen av de. Har begge selv, riktignok i andre snøreklasser, men synes de er like gode som andre stenger jeg har som koster det dobbelte.
 8. Jeg vil ikke bruke Korkers skoa når jeg kun skal på fjelltur uten fiske, da har jeg egne fjellsko. Skal jeg derimot gå et stykke for så å fiske er valget enkelt. Da bruker jeg Korkers. Ulempen er å gå med disse tilbake da de er våte, og jeg stort sett ikke gidder å gå lenger enn nødvending i varmt vær med vadere. Da bruker jeg neoprensokker i vadeskoa for å holde føttene tørre, og for å kompensere for manglende vadesokk som gjør skoa litt romslige. Boa systemet strammer imidlertid så godt at problemet med litt romslige sko er mye mindre enn med tidligere vadesko jeg har hatt med lisser.
 9. Det viktigste er vel å å gjøre som med f.eks joggesko eller fjellsko; prøve før man kjøper og kjøpe de som sitter best på foten.
 10. De er ørlite tyngre enn Patagonia, men slett ikke ille. Absorberer lite vann, spesielt med gummisåle, og tørker fort. Boa systemet strammer jevnt over hele foten og gjør at skoa sitter bedre enn noen andre vadesko jeg har hatt med lisser. Streamstix importerer disse i Norge, sjekk med forhandlere på deres side. Kjøpte mine hos Noroco i Drammen, det er jo ikke så langt fra Vestfold.
 11. Vil anbefale Korkers Guide med Boa lissesystem. Lette disse også, og siden du kan benytte ulike såler er de et fullgodt alternativ til fjellsko ved vandringer, mao kan du eventuelt spare et par sko dersom du planlegger fjellsko i tillegg. Meget fornøyd - synes passformen er bedre enn Patagonias Riverwalker, men her må du jo prøve selv.
 12. Har lest igjennom denne tråden nå, og mange lurer tydeligvis på "hvor er dette?". Det er litt synd vi (meg inkludert) er så opptatt av å finne ut av hvor andre har hatt suksess istedenfor å finne våre egne godsteder. Dessverre tror jeg dette er med på å forringe fisket i små og sårbare elver. Jeg vet hvor dette er, og selv om det er en flott elv er det begrenset med kilometer elv å fiske på, ofte litt for mange fiskere, og ikke minst få fisk hvor de som finnes har ofte vært oppe én og to ganger allerede i år. For min del blir ikke denne elva besøkt mer i år - da finner jeg heller mitt "eget" godsted!
 13. Jeg så denne sekken i magasinet "Ute". Har sendt en mail til utedepot.no som fører Exped, men ikke fått svar. Selv er jeg først og fremst ute etter en vanntett fiskesekk som også skal huse speilrefleksen. Håper virkelig ikke det stemmer at den ikke kommer il landet før 2010. Finnes det alternativer til Simms Drypack modeller? Synes 19 og 22 liter er i minste laget, men 50 igjen for stort.
×
×
 • Legg til ny...