Hopp til innhold

Hoaas

Medlem
 • Antall innlegg

  1 492
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

11 Nøytral

Om Hoaas

 • Bursdag 09. mars 1984

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  Fiske og jakt med hund.
 • Favorittfiske
  Krøking og garnfiske etter laks og ørret

Siste profilvisninger

5 106 profilvisninger
 1. Ikke peiling, utrolig surt er det i alle fall. Mens mange navn går igjen år etter år, og familier på 4 alle får kort. Får holde meg til sykling og ørretfiske i år.
 2. Vi er 12 stk i nær og fjern familie, ikke fått kort på 3 år... helt utrolig.
 3. Det er slik at det skal rullere på kortene, ikke på gjengen på samme kort. Er det 3 kort på samme plass fisker en person fra kort 1, så en person fra kort 2, kort 3 osv osv, når det er kort 1 sin tur er det altså nestemann i den gjengen som skal fiske. Rullering på samme kort spiller egentlig ingen rolle, det viktigste er at det rulleres på kortene. Var litt klaging på dette i forbygninga i August, da noen er ganske freidig og krever plassen.
 4. Lofferliv? Hehe! Nå regner jeg med at om du får døgnkort så blir det ikke spesielt mye soving på deg under selve døgnet, men skal du ta deg en time eller to på øyet midt på natta funker det meste, telt, gapahuk, bil osv. Ellers er det som nevnt campingplasser ved forbygninga øverst i raipassonen. Selv jeg som bor ganske nært elva tar med meg telt eller sover i bil når/om vi får døgn. Får du 3 eller 6-døgnskort i raipassonen deler du sonen med mange andre, så et rom på campingplassen kan være å foretrekke om man vil ha litt ro. Når jeg vakta i fjor var det svært mange som hadde bobil eller campingvogn på disse døgnene, dette er det jo mulig å leie i Alta om man skal slå på stortromma og bruke alle feriepengene sine her oppe. Får du flerdøgnskort utgår soving i gapahuken, da disse som regel er tett befolket. Selv hadde jeg nok gått for telt eller bobil/campingvogn, man kan ha camp litt unna de mest befolkede områdene, så slipper man unna trafikk gjennom campen. Det har en tendens til å bli ganske hard drikking blant en del av fiskerne på 3 og 6-døgnskortene. Soneinndelinga på flerdøgnskortene ble endra i fjor husker jeg, men husker ikke helt til hva. Mener i alle fall at haraldholmen er med på augustkortene i raipas, usikker på om killistrømmen også var med der.
 5. Jeg fisket sammen med Ørjan i Minni denne sommeren. Mens han rotet med tynn fortom og skulle "tvinge" fisken til å ta puppa si, tok jeg de fleste fiskene mine på black gnat parachute krok 14-18 og 0.17-0.20 spiss Mistet et par skikkelig monstre på hareørenymfe krok 12-14, fisk vi estimerte til ca 80cm, hadde den helt inne ved land og kompisen skulle til å håve den før den stakk avgårde 40m oppstrøms og røk fortommen min. Men det er som Ørjan sier, en tålmodighetsprøve å få de til å ta noen ganger, fordi det er så sinnsykt mye insekter på vannet. Men gleden er desto større når de først tar. Vi holdt oss mest til den øvre delen av elva, fra der elva krysser veien og ned var det ikke like stor tetthet av fisk og fisken som var der opplevde jeg som ekstremt sky. Bedre fra lodgen og ned. Jeg og Ørjan hadde litt forskjellige taktikk på fisket, jeg fisket i hovedsak fra tidlig morran til ettermiddag, så en liten kveldsøkt. Om natta var det særdeles lite aktivitet. Vi var der i starten av juni, og vi som kom oss opp på morran (typ 6 tida) og stod klar når disen forsvant opplevde eventyrlig fiske og klekkinger når sola slo gjennom. Det var mye fisk på rundt 2kg, minste jeg fikk var 6-7 hekto, største på tørt var 3,1kg, tatt på morrakvisten på to kast Alt i alt var det en sinnsykt fin tur, og det frister så absolutt til gjentakelse. Anbefales
 6. Har 9 fot #5 X1, er den også underklassifisert? Synes den kaster som en drøm med et standard wf5 snøre.
 7. Har hatt et snev av dette når jeg har brukt veldig tynn fortom, 0,15 til 0,10 spiss. Da har det hendt at fortommet har krøllet seg pga snurring.
 8. Vurderer Simms Contender eller ProDry jakka, kan se hva de har av arcteryx.
 9. Skal gå til innkjøp av ny vadejakke, men ønsker å kjøpe en vanntett og pustende jakke som kan brukes til annet enn fiske også. Noen som har noen anbefalinger?
 10. Snøbygene kommer tett i finnmark også..spesielt på kysten, der har det snødd siden igår Ikke like ille her inne, men trasig er det uansett. Ironisk nok var det over 26 grader for ei knapp uke siden.
 11. Minnes Andrè Brun sin film fra Galta, der fiska han stort sett bare med nymfer, ja. Mista de største på nymfer i minni, de virkelig store gikk liksom ikke opp for å slurpe i seg fjærmygg. Selv om fisk på både 3 og 4 kilo var oppe.
 12. Det var veldig lite vårflueklekking i minni, det var en og annen. Kunne se ut som det klekka noen bitte små vårfluer siste dagen, de var oppe og tok disse..men måtte en palmer mygg krok 18 til for å få de til å ta likevel. Merkelig at det skal være så store forskjeller når elvene ligger like ved hverandre. Er jævlig glad "finnmarksknotten" ikke biter på island, da hadde man fort blitt gal, eheh! Selve lodgen og elva Minni var fantastisk, selv om fisket var til dels vanskelig, kommer til å reise tilbake..usikkert når.
 13. Vi skulle i utgangspunktet fiske i galta, men fikk beskjed om at rettighetene var solgt når turen skulle bestilles. Var en nydelig tur, mista nok min livs ørret et par ganger.
 14. Alta er bare ræva, ingen vits å komme hit
 15. Må du slutte å plage småfisken ;)
×
×
 • Legg til ny...