Hopp til innhold

edguy

Medlem
 • Antall innlegg

  550
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om edguy

 • Bursdag 01. feb. 1974

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Marnardal
 • Interesser
  Jobber deltid på Grønberg Sport. Har gjort det i 10 år. Ellers går det mye i ørretfiske og heavy metal :)
 • Favorittfiske
  ørret,sjøørret og havabbor.Nå også laks...
 1. Jøss. Da lærte også jeg noe nytt,he he. Håper de har det dere leter etter.
 2. Ja det har du rett i Når det gjelder det med reklamasjoner så er det i mange tilfeller overdrevet uansett merke,for generelt sett så er brukerne veldig ofte uforsiktige med og tror at selv billige busker skal holde i årevis uansett om man går gjennom tornekratt eller sklir på rumpa ned en fjellside. Dersom man er litt nøye på det så kan man ha en billig bukse ganske lenge,men det er klart at en tynn bukse som da er LETT ikke vil vare like lenge som de dyrere som har flere lag og er mere solide,men tyngre. Så alt blir en avveining i forhold til bruk.
 3. Kan du si noe om hvor langt ned på toppen den er knekt? Er det en 2-delt stang eller flere deler? Dersom det bare er litt av den øverste delen som er knekt så kan du bare sette på en ny toppring og bruke stanga som den er. Den blir jo litt stivere,men ikke sikkert det betyr noe. Er den knekt på midten må du ha ny del og siden PV er konk så må du vel tråle bruktmarkedet for¨å finne en topp som passer.(jeg sjekka ebay,men fant ikke noe) Nå vet ikke jeg hva den stanga kostet ny,men man får jo mange gode stenger i dag til en rimelig penge så kanskje det vil lønne seg å kjøpe en ny stang bare...? Du kan selvsagt bruke en uoriginal toppdel,men det vil neppe bli særlig vellykket da det ikke bare er tykkelsen som skal passe,men AKSJONEN er mye viktigere.Kommer an på hvor kresen du er ;)
 4. Hardy har kommet med en lett bukse. Eller så kan du velge en kort modell fra f.eks Simms. Den heter da headwater pant og går bare til livet som en mere vanlig bukse. Veldig greit dersom man ikke trenger vade med livet som innsats.
 5. HE HE som du ser er det første innlegget fra 2010 så svaret ditt kom nok i seneste laget :P
 6. Selv synes jeg verken 2 eller 3 stenger er noe særlig. Bruker selv #4 (Orvis Helios mid flex) til mitt allround ørretfiske. Da kan jeg velge å bruke alt fra små mygg til fortyngede nymfer og streamere. Dette blir noe håpløst med lettere snøreklasser og da tenker jeg spesielt på klasse 2. Det blir litt håpløst for min del og ha forskjellige stenger til forskjellige typer ørretfiske eller værforhold ,ihvertfall om man tar de med på samme turen.Synes det blir litt flåsete å si at hvis det ikke er helt vindstille så gidder jeg ikke fiske (eller finner ly som det sies her) Synes heller ikke at det alltid må være morsommere å fiske med slike lette stenger da man heller ikke har samme ryggrad i stanga til å kjøre noe større fisk. Man vil jo helst få fisken til land uten at det tar evigheter. Det er heller ikke morsomt å prøve å denge ut en for tung nymfe med en 2er. Nå skal det dog sies at stengene i dag er en god del spenstigere enn en del år tilbake så også de letteste stengene har blitt gode,men til mitt bruk som stort sett er ørretfiske på stille vann så holder det rett og slett ikke med noe annet en #4 eller 5.
 7. Svært så seriøst du tok dette da? Forstod du ikke humoren? Men samma det. Mente bare at når noen anbefaler butikker her så er det en slags reklame. Tenkte ikke på at du kunne jobbet der i det hele tatt. Men for all del, bare bli "snurt" Sånn for sikkerhets skyld: Jeg er like blid og satser på at vi misforstod hverandre :clapping:
 8. Jeg har også rivershed med denne sålen og er veldig fornøyd. Synes ikke de er glatte i det hele tatt
 9. Så når vi først er inne på snikreklame så foreslår jeg å ringe Grønberg Sport. ....
 10. Du kan jo også sjekke siste Alt Om Fiske der de hadde en stor test av stenger,også den nevnte Eikre stanga.Riktignok en stang i klasse 6,men du får en pekepinn på kasteegenskapene.
 11. edguy

  GoreTex, eller?

  Å hvor mye koster skjortene deres da? ;-)
 12. Jeg har brukt Fishpond Double Haul chestpack i mange år nå og er veldig fornøyd. Sekken og chest packen kan kobles fra hverandre og brukes separat eller i sammen. Jeg bruker stort sett bare chestpacken.Jeg vil vel si at den passer best for de som ikke trenger like mye plass som man har i en fiskevest. Det er ikke plass til stort mere enn 2-3 fluebokser (avhengig av størrelse),noen fortommer og fortomsmateriale og 2-3 bokser/flasker impregnering + litt verktøy. Har du sekken på så kan du selvsagt ha plass til mere i den,men jeg anbefaler at de brukes separat for da kan du slenge fra deg sekken når du fisker. Selve sekken har plass til termos,litt ekstra klær og noe mat,men ikke noe særlig utover det. Det som er digg med chestpack,ihvertfall en slik liten modell, er at den veier lite,du kan justere hvor høyt eller lavt på brystet du vil ha den og på varme dager så slipper du å svette som man kan gjøre med en hel vest på seg.Klumpete og i veien er den ikke siden det er en slik liten modell. Dessuten er kvaliteten høy på Fishpond sine produkter og min som nå er 5 år gammel og mye brukt er like hel enda. Meget god kvalitet på reimer,glidelåser etc... Minuset med chestpack slik jeg ser det er at de er best egnet til dager når det ikke regner da de færreste er vanntette og det blir veldig klumpete under en vadejakke. Men det er vel ikke så mange som bare fisker når det regner...? Prøver å legge ved et bilde som viser hvordan det ser ut. Bra positur ikke sant? ;)
 13. Fiskebriller i den prisklassen har nokså lik kvalitet,dvs middels. Det som blir viktig er passformen på brillene og hvilken farge du velger på linsene. Uansett så får briller ofte hard medfart så dyre briller er det nesten ingen vits i og velge. Det er veldig lett og miste di i elva,sette seg på de,glemme de på biltaket osv så bedre og kjøpe flere billige enn et par dyre :msn-wink:
 14. Husk og måle snøret først da. Ikke alltid det stemmer det som er oppgitt på pakken...... :badgrin:
×
×
 • Legg til ny...