Hopp til innhold

ole_tias

Medlem
 • Antall innlegg

  424
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om ole_tias

 • Bursdag 15. des. 1989

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://.com

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta, Finnmark
 • Interesser
  Ferskvannsfiske (ørret og røye)
 • Favorittfiske
  Ørret og Røye i elv
 1. Ble sendt 2 uker på jobb ørjan, så jakta jeg ut resten av sesongen.... var bare 1 dag i elva, endte med no små fisk (2-400g). Men vi må få fiska litt til neste år, utforska nån nye vattn du sku vært med til ;)
 2. Dagens 20 ørreter (100-200g) tok brun gullhode nymfe #10 og zulu silver #14. Flott ettermiddagstur, med mye små fisk :)
 3. Hei folkens, lurer på hvordan fiske var den første dagen?, tenkte jeg skulle ta en tur i elva til helgen. Er det mye oppgang nå? hvordan er fisken i år? Kvalitet (rød / hvit i kjøttet)?. Tenkte å dedikere helga til gammelplassen, men av erfaring er det antagelig fult der. Men en får nå prøve seg alikevell . Tilbakemelding er flott, men blir nok uansett å ta en tur. Ses i elva folkens! Mvh Ole M
 4. SØ fiske i Tverrelva er frustrerende ja, alt for stillegående elv. Sjø ørreten er umulig og få til og ta mange plasser. Det som funker er når det kommer ny fisk i kulpen, helst på kveldstid i august mnd. Litt skjømt ute og sånt, blir fort litt liv da :)
 5. Helt enig med deg bluecharger, å det du "arresterte" meg på er jeg også enig i. Uansett er garnfiske ulovelig i de største delene av Finnmark, vann hvor garnfiske er lovelig er også som oftest regulert av regler om hvilken garnmasker man kan bruke osv. Hadde alle bare kunne fulgt loven, både når det gjelder garnfiske, motorferdsel (missbruk av disp skjer ofte) osv hadde alt hvert så mye bedre. Har opplevd så forbanna mye dritt. La meg ta et par eksempler på regelrett frekkhet! som jeg kaller det. Her for 5 år siden var jeg og 2 kamerater på fisketur på vidda, vi hadde gått 2 timer fra veien og så virkelig fram til noen flotte dager på vann som hadde levert før. Men fisket var dårlig, nei; regelrett elendig! og garnrester så vi nok av, hyssing og tau knyttet fast i steiner og trær. Det toppet seg når en sekshjuling kjørte rett forbi campen vår med en båt stroppet fast i en henger. Litt senere på dagen bestemte vi oss for og teste det øverste vannet i vassdraget der vi var. Når vi kom dit så vi raskt hva som hadde skjedd, vannet er ikke større enn en omkrets på 3km, vår "gode" venn på sekshjuling hadde strekt garnet rett over vannet hvor vannet gikk på det smaleste. Resten av historien vil jeg ikke ut med, men rettferdigheten seiret til slutt. Andre tilfeller, gikk 7 timer innover vidda, på vannet vi skulle ha camp var det slått opp en lavvo. Utenfor sto 2 sekshjulinger, vi slo camp ved en tjønne i nærheten. Ut på natta stilnet det på, vi hørte rop og skrik komme fra vannet ved sidenav. I 13-14 tiden dagen etter bestemte vi oss for og dra til vannet hvor lavvoen og sekshjulingene sto. Da hadde de pakket de viktige sakerne sammen og dratt. Bare synd at det lå 4-5 spirit flasker, søppel, tau og en diger haugh med fiskeslog og hele fisker igjenn etter de!. Det virket som om den gjengen hadde tatt opp ca 100 ørreter fra ett vann som er vell 5km i omkrets, derav hadde de sløyd 10 av de, etter hodene og beregne de 10 største, flere fisker på 500g-1,5kg lå igjenn, urørt!. En annen historie var en vintertur for 4 år siden, da gikk vi på ski 6 timer innover vidda til gode vann hvor vi skulle overnatte. Der ble vi møtt av 3-4 snøskutre som hadde kjørt dit ulovelig, å selvfølgelig fartet de rundt på vannet hele dagen og lagde ulyder!. Har enda flere tilfeller men gidder ikke ramse opp. Når du opplever nokk av denne dritten renner begret over. Vell, back on topic: Hvem tar initiativ til og arrangere et slikt fluetreff? :)
 6. Takk for svar, dette skal jeg få til vettu :)
 7. Tverrelva er en konflikt elv mellom JFF og lokale grunneiere, er selv blitt jaget fra fiskekulper av grunneiere. Var en svært god fiskeplass på baksiden av kronstad camping får noen år tilbake, men den lokale grunneieren kuttet ned alle trærne langs elvekanten og bygde en brygge 3-4 meter ut i elva . Nå stopper ikke ørreten her lengere men vander rett forbi, dette er den eneste og siste "gode" fiskeplassen i tverrelva jeg vet om. Har ikke fisket der selv på flere år nå.
 8. Hei. Er ikke sikker om dette er rett del av forumet og poste dette. Jeg og en kompis har snakket mye om og plante fisk på et fisketomt vassdrag, dette vassdraget ligger 200-300moh og strekker seg over 2 vann, 1 tjern og et par små kulper i bekken. Det jeg lurer på er hvilken tillatelser vi trenger for dette og hvor kan vi få tak i yngel. Rett og slett hvordan skal vi gå fram for og få dette til. NB: Disse vannene renner ned til et større vann som både inneholder røye, ørret, ørekyte og stingsild. Takker for gode svar. Mvh Ole M
 9. Ikke det at jeg ikke kjenner mange engasjerte fluefiskere på min alder i Alta og omliggende strøk , men treffe nye mennesker fra andre deler av landet er jo altids morsomt. Er 21 år, bor i Alta, fisket på finnmarksvidda siden jeg var 8 år, fluefiske siden jeg var 11 (kombinert med slukfiske). Største røya på flue er 2,4kg, største ørret 2,5kg. Drømmer om større, vet om områder som leverer men virker som storfisken aldri helt slår til. Baguett: Bestanden på finnmarksvidda er alt annet enn lav, det som ødelegger mest er at fiskere / garnfiskere fisker den større bestanden av fisk i et vassdrag, det etterlater småfisk som multipliserer seg mer enn vannet kan gi av mat og det ender med overbefolkning. Har selv dratt opp ca 300-400 små røyer fra et vann, deretter henrettet de og det ser ut som det har en positiv innvirkning på vannet ettersom snittvekta har gått opp ca 200-300g de siste 4 årene. Min store drøm er og få bukt på all garnfiske, ulovelig fiske og ulovelig motorferdsel i utmark på finnmarksvidda, samt en tur på Grønnland og Kola Halvøya. Ser gjerne at jeg får en fisketur med et par "søringer" til mine "fiskeparadis" neste sommer, drar hvert år flere mil innover vidda. Først med terreng bil, så 4-5 timers gåing. Der finner jeg uberørt natur, elver med stor fisk uten tegn av menneskelig innvirkning osv. Dette er ting som er tildels vanlig i min vennekrets, men entusiasmen blandt de sør fra når man viser de slike vann er bestandig meget gledelig. Er det noen der som er villig til og satse 1-2 uker her neste år er jeg gledelig med som guide, kokk og fluefisker Mvh Ole M
 10. åi! er det mygg? Er bildene nylig tatt? Aldri opplevd så mye, flott fisk foresten :)
 11. Isen på mitt første godvann har enda ikke gått (70 moh) men det er deler som er isfritt og isen er svart så gir den 2-3 dager, godvannet mitt på 150moh gir jeg 1,5 uker, og de jeg fisker mest på hele sommeren 240-280moh må jeg vel belage meg på at ikke går før 1-10juni engang, samme som i fjor. Hvis ikke vi får rekord varme eller noe . Har sjekket isen jevnlig på alle disse og smeltingen har gått meget sakte den siste uka.
 12. Er det store raipas man ser i bakgrunn der?
 13. Ja, tjern blir raskest isfri, gir småvatna på raipas ca 1 uke til, hadde det ikke vært for eksamen 19mai skulle jeg så gjerne dratt en tur.
 14. Der var det isfritt på vann som ligger ca 90 moh, bare bitte små ørret og røye der, men skal ta stanga i sekken og dra dit for å plaske litt nå. Kommer med rapport ang fangst i flua på tur hvis det skjer noe, men har ikke digitalt kamera atm så dette er tatt med mobil for et par timer siden. Helt elendige bilder, håper dere klarer og se noe, digitalt kamera er første prio neste lønning. Vannet kan muligens avsløres på PM!
×
×
 • Legg til ny...