Hopp til innhold

fluefiskaren

Medlem
 • Antall innlegg

  299
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om fluefiskaren

 • Bursdag 29. mai 1982

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Haugesund
 • Interesser
  Fluefiske
 1. Som nevnt i topicen trenger jeg tips og inspirasjon til laksefluer for klar elv. Jeg har ikke bundet laksefluer på flere år ettersom elvene i mitt distrikt har vært stengt. Må begynne med noen relativt enkle tenker jeg! Håper det renner på med bilder og bindebeskrivelser! Kan forresten nevne at sillen er min favoritt :)
 2. Lars p: Bruker du microringer? skjøter du rett på spiss eller må den taperes?
 3. Blir dårlig av det meste hva myggspray og lignende anngår. Ser sea to summit har et myggnett med permethrin, kanskje det hadde vært noe? Ellers skal lyse klær prøves ut, det har jeg ikke tenkt på før.
 4. noen som vett hvor jeg kan få tak i det??
 5. Jeg fisker mye på fjellet i juni- august og er plaget med ekstreme mengder myff til tilder. Jeg er på jakt etter den beste myggnettingen som finnes for ansiktet. med eller uten hatt er det samme, bare den funker og en kan se ut av den. Kom gjerne med deres beste tips for ellers å holde mygg og knott lengst mulig borte
 6. Dette høres bra ut, men har et par spørsmål: vil ikke knuten med lim bli sprø etter kort tid? Vil ikke fluorcarbonen trekke ned tørrflua? hvilke oppsett bruker dere ved nymfe fiske og flytesnøre? nymfefiske og synkesnøre?
 7. Alt av fortomsmateriale skal byttes ut til kommende sesong Hvilke merker anbefaler dere til tørrfluefiske? Jeg trenger taperte fortommer og fortomspoler. Flettede fortommer er uaktuelt. Kan legge til at jeg fisker mye i klare fjellvann med stor fisk (1-4kg)
 8. Vil ikke cdc flua gå under ved inntrekk? Bruns caddis holder seg lenge flytende selv ved aktivt fiske, noe som er veldig relevant der jeg fisker.
 9. SC liker jeg ikke! Har brukt den endel uten suksess. Andre Brun si flue var det gitt! Denne skal bindes opp i mange varianter. Noen som har link til cdc vårflue?
 10. Hva er din ultimate vårflue imitasjon? Er på jakt etter en flue som kan brukes ved de fleste anledninger. Årsaken er at jeg fisker mye i fjellet i juli og da er det nesten utelukkende vårfluer det går i, og jeg ønsker tips til en flue som skal masse produseres. Hadde en flue som var veldig god i sommer, men hadde selvfølgelig bare en og den mistet jeg til slutt. Sitter kanskje fremdeles i kjeften på en ørret mellom 3 og 5 kg! Jeg husker ikke hvordan denne flua såg ut helt nøyaktig, men tror den hadde tørrflue dubbet kropp, nedklipt kroppshackle, polypro vinge/hode.
 11. Noen andre enn selgeren som har testet lamar snøret?
 12. som sagt kjenner jeg til sage settet. Men er det ingen som har prøvd zpey zero og kan gi noen kommentarer på den?
 13. Jeg skal prøve å hjelpe en kompis å kjøpe stang. Blir kanskje i både klasse 5 og 7. En til ørretfiske og en til fiske i sjøen. Jeg har selv kun prøvd sagen og mener det er en ypperlig stang, men har og hørt/lest mye bra om zpey zero. Lurer også litt på hm4 stanga om noen har testet den. Grunnen til at jeg har plukket ut disse 3 er at disse blir levert i komplette sett. scierra HM4, med xda+ snelle pris 1499 Sage launch, lamson konic, rio mainstream ca 3000 zpey zero sett 3300 eller noe sånn. Han som skal ha stangen / stengene er nybegynner, men det har vist seg at han tar tingene veldig raskt. Så om dere har testet noen av stengene eller har noen synspunkter så håper jeg dere kan komme md noen kommentarer/ tips
 14. Hei baurhunden Takk for innspill. Dersom det har innvirkning på hvilken tubemateriell jeg bruker må jeg nevne at jeg i det siste har prøvd på flyco sitt plas tube system. Her følger det med inner og yttertube samt passende cone. Dette er da sannsynligvis endel stivere en fits systemet. Når jeg bandt sist, bandt jeg undervingen på ytter tuben. Hackelet overlappet fra yttertube og ned på innertuben, for så å binde overvingen og JC på innertuben. Neste gang prøver jeg baurhunden sin metode. Men jeg regner med det er flere metoder for dette?
×
×
 • Legg til ny...