Hopp til innhold

Mattis!

Medlem
 • Antall innlegg

  1 514
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

5 Nøytral

Om Mattis!

 • Bursdag 15. juli 1951

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://
 1. Noen som har erfaring med LTS Salt 6er (eller andre 6ere) i de ofte forblåste farvanna i Ytre Oslofjord, eller burde jeg drite i investeringa og fiske videre med min Guideline LPXe RS 2 #7?
 2. Noen som kjenner strekningen/har erfaringer og kan si noe om forholda i første halvdel av juni??
 3. Måtte bare inn med en digresjon (= liten avsporing) for å få litt fart i feltet. Gøy å være tilbake etter en pause på FFN!!
 4. Det dette handler om er i siste instans hva som er våre personlige preferanser! Men mener at jeg fisker like effektivt med en 13.6 som en 15ft på tidlig vårelv og høy vannstand!
 5. Jeg fisker med 12.6er med klumper på ca 30g, og etterhvert er det den jeg bruker i lågen. Bruker i mindre grad 13.6ern der, men den er med noen ganger. På Vabrottet-Kallebergøya feks. Fisker alle kjente plasser på Brufoss, men vader aldri dypere enn til hofta. Har aldri sett noen stå med vann til halsen og fiske på de mest kjente strekka fra Føssa til Hukstrøm, men har sett dristig dypvading, men da for å nå ut til et grunnere, vadbart parti lenger ut i elva (Hukstrøm, Putterudhølen feks). På Føssa feks. er det på litt høy vannstand ovelegent bedre med ei kort stang pga av den overhengende vegetasjonen, og er vannstanden lavere når jeg like langt ut i elva med den som med den som er foten lengre. Det er da ingen sak å produsere en 13fter som håndterer 40g og mere enn det, det er bare å lage ei mere robust klinge, og det gjøres! Bruker aldri fortynga tuber, skal jeg dypt lar jeg synkegraden på klumpen avgjøre fiskedybden, og hjelper ikke det, monterer jeg polyleadere: Synk el FastSynk! Bruker alltid løkker, så bytte tar null tid! Mine store fluer har alle hårvinger på 10-12 cm, og de har jeg ingen problemer med, hverken på 12.6en eller 13.6ern. PS! Jeg har ingenting i mot at folk fisker med lange stenger, men for meg er det et tilbakelagt kapittel, mye gøyere og like effektivt med kortere stenger, og ikke taper jeg noe på kastelengdene heller!!
 6. Tja.... men da er jo alternativet 13,6en . Klump på 11-12m og 38-40g har ingen problemer med store, rufsete fluer!
 7. AVSPORING!!!! Men skjønner ikke dette tullet med at kald, høy vårelev trenger lange "rajer" på 15ft (+-)! Man hverken kaster eller fisker bedre enn med kortere og lettere stenger stenger! 13.6 klasse 9-10 holder i massevis. Skal du dypt fikser den glatt tunge synkeklumper helt i dypet av skalaen og svære fluer! Velger faktisk oftere lettere enn det også, en12.6er 8-9er er det jeg bruker mest, gjerne med synk 3-4 el 4-5!!! PS! Fisker i Gaula, Orkla og Numedalslågen. Ingen puslelver akkurat!
 8. Drammenselva der du bor er ei fantastisk flott ørretelv som huser mye, og ofte stor fisk. Fine forhold for fluefiskeren også. Det finnes noen magasinartikler som er lagt ut på nett. Går du inn på Terje Boman Larsens hjemmeside tror jeg det skal finnes en artikkel fra Alt om Fiske som han skrev for noen år siden. Kjentmann og superfisker Pål Andersen guider i elva rett utafor stuedøra di!! Har lett litt, men her en annen artikkel der Pål guider: http://www.klikk.no/helse/dinkropp/friluft/article255380.ece
 9. Spør noen i den lokale jeger og fiskeforeningen (ÅJFF). De har hjemmeside. Når jeg kjøper kort for elva inkluderer det også noen vann. Med bil kommer du lett opp på Øståsen, med en rekke gode vann (bratt). Det er de vestligste delene av det store skogsområdet Finnemarka. Kjøp Finnemarkakartet (bokhandelen, sporten), der vil du se veien opp og på toppen en blå P. De nærmeste vanna, Vindsjøane, er innen gangavstand, og har tradisjonelt vært gode ørretvann. I kartet vil du se at alle vanna i Finnemarke har fått et nummer. På baksida av kartet kan du lese om bestandene av fisk i hvert av dem!!. Denne kartlegginga er riktignoken del år, men det drives et godt kultveringsarbeid i hele marka, og ørretfisket er tradisjonelt veldig bra mange steder. Finnemarkakartet er en gullgruve, det er også denne linken:http://www.finnemarka.com/fiskevann/ . Du kan selvfølgelig bruke registeret, men klikker du på Kart øverst skjer det noe spennende!! Åmot er midt i blinken for en ivrig sportsfisker, med rimelig grei avstand til noen av de beste vann og vassdrag på Østlandet (= Buskerud) Jeg bor i Drammen, og skal sammen med kona langt inn i Trillemarka med bobilen denne helgen, ikke for primært for å fiske, men fluestanga er med siden stedet jeg har blinka meg ut har noen interessante småvann rett utafor bobildøra!! Lykke til!
 10. Mai, ørretfiske på skauen. Åpningsuka i Orkla, ørret i Buskerud i juni før jeg heiser seil og tilbringer tida på bøljan blå til ut i august. Noen lakseturer i Lågen/Brufoss i august og ellers ørretfiske i Numedalslågen og Drammensvassdraget mot sesongslutt. Sikkert en og annen tur etter sjøørreten også...
 11. God jul til alle fluefiskevenner fra Mattis!! Hva med litt mer fart i feltet igjen.... alt for stille her inne nå!
 12. Sesongens første skitur i Drammensmarka i dag. Sol, snø på trærne og silkeføre! Rykka ikke kastearmen en gang da jeg i rolig diogonalgang sakte suste forbi et par av skaufiskevanna mine........!
 13. Har "tomt" litt lenger opp i dalen enn der vi møttes sist!!
×
×
 • Legg til ny...