Hopp til innhold

ØrjanK

Medlem
 • Antall innlegg

  881
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra ØrjanK

 1. Jeg skal prøve forklare i ord hva jeg mener guru33. Disse stengerne jeg betegner som topptunge er stenger som har det vi kaller en flat aksjon, dvs en stram tupp. De jobber dypt grunnet tuppen som er så strammet opp at bunndelen tvinges i spenn som sakt tidligere og ikke fordi at bunndelen er bløt. De er nokk til en viss grad litt mykere nedover i ledd 3 på stanga, men dette vil jeg tru er marginalt. Det betyr at å kalle disse for helaksjon stenger blir noe feil, om man sammenligner med den gamle helaksjon stanga. Som er bløt hele veien nærmest. En stang med mere type progressiv aksjon, dvs en stang der bunnen er kraftig bygd og stanga blir gradvis bløtere utover mot tuppen. Her detter vi inn i halvaksjon/ toppaksjon stenger. Disse stengene gir ofte en unik snørekontroll, du har god kontakt med lina såfremst tuppen er noenlunde stram. Slike stenger vil jeg ha spessielt til overhodekasting og da long belly snører. Det som skjer i løftet og som skiller disse 2 stengerne er at idet du starter innkastet vil den "topptunge" stanga aktivere bunndelen umiddelbart. Tuppen gir ikke etter, bunndelen blir aktivert umiddelbart der du har lifting power å lina kommer i skuddet. Den progressive stanga med kraftig bunndel og moderat tupp vil tuppen knele idet du starter innkastet, og lina kommer ikke før du får kontakt med bunndelen. Dvs etter du starter innkastet vil tuppen knele og du vil måtte bruke halve innkastet på å komme kontakt med bunnen. Da begynner det bli fryktelig dårlig tid til å gjennomføre et speykast, og etter min erfaring må man derfor ofte gjøre rullekast osv med slike stenger på tunge synkeliner. PS. når jeg sier topptunge stenger, så mener jeg disse stengene med kraftig tupp som ofte blir topptunge.
 2. Det er akkurat der nøkkelen til et enkelt og effektivt fiske, og ikke minst hyggelig kaste opplevelse ligger svensvik. Stenger med stram tupp (veldig ofte topptunge) trekker du lina rett opp av vannet med. De stengene jeg bruker som helt klart er betegnet som topptunge av mange bruker jeg aldri rullekast eller noe finurlig for å få løftet lina. Her spiller selvsagt litt tekniske ting også inn, men slikt kan man ha i øvingsbanken. I gamle dager husker jeg vi alltid pleide rulle og styre for å få lina opp av vannet, her spiller selvfølgelig snøre utvikling også inn. Med graderte snører mot gamledagers enkle og doble har såklart gjort akkurat løftet enklere. Men om jeg idag går en runde med de stengern jeg rulla å herja med før så må jeg nokk gjøre akkurat det samme idag.
 3. Hallais guru33. Jeg skal prøve å gi deg et svar på spm etter mitt syn. Det har skjedd ekstremt mye på stang utvikling og teknologi spør du meg. Selv om stengene fortsatt er topptunge og dype, som de gamle slaskerajan som du nevner så er det ekstremt stor forskjell på det som skjer mellom A og B. Altså fra du spenner stanga til full avspenning. De stengene jeg kjenner idag som topptunge og dype er langt ifra trege. De har en ekstremt rask aksjon faktisk. Du nevner lts X1 15,6, nå var vell ikke dette den beste stanga lts har laga. Ujevn i aksjon og vanskelig stang. Årsaken til at endel stenger blir topptunge er rett og slett for å få laget en stram nokk tupp til at den skal stå imot å ikke knele ved belastning. Det er eneste måten å få kommet i kontakt med bunndelen og spent den opp maksimalt. Blir tuppen for slapp, vil du aldri få sotte bunndelen i maksimalt spenn uansett hvordan aksjonen videre ned i stanga er. En stram tupp vil også gjøre jobben med å trekke opp tynge synkeliner natt og dag enklere. Her har jeg merket den største forskjellen på stenger som er topptunge og stenger som er bra balansert men likevell har en stram tupp (flat aksjon), at de topptunge stengerne fremdeles er hakket vassere til å løfte lina opp av vannet med. Nå har det kommet noen stenger de siste årene som er meget bra balansert, lette i tuppen, men som likevell har en stram tupp som gjør at du virkelig aktivere bunndelen. Men som sakt tidligere, når det kommer til nyanser og det å trekke opp tunge synkeliner av vannet er fortsatt de stengerne jeg kjenner til som topptunge fremdeles hakket vassere til det bruket og de stengene jeg foretrekker any day of the week til tungt synkelinefiske. Nå er det kanskje noen som stusser over fokuset mitt på å trekke lina opp av vannet. Men om vi skal bruke stengerne til fiske, er det helt avgjørende for et effektiv og lett fiske at man får lina opp av vannet så tidlig som mulig i innkastet. Håper dette ga noe mere forklaring på spm ditt. Det som er viktig å påpeke at her snakker jeg utelukkende om spey kasting. Når det kommer til overhode er det helt andre kriterier som er viktig. Da er balanse og lette stenger (i tuppen) helt avgjørende.
 4. Til opplysning. Korkers får du kjøpt med alle mulige såletyper. Filt med studs, gummi med studs, gummi/filt med studs og bare gummi og filt såle. Fordelen er at du kan velge såletype alt etter hvor du skal. Det følger som sakt med gummi og filt såle med skoan og itelleg kan du kjøpe løse såler for 399,-. Det kule er at når sålen er utslitt som den ofte blir før skoen blir det så kjøper man bare nye såler istedenfor ny sko Jeg selger både simms sko og korkers sko. Men når det kommer til ditt bruksområde å du vil ha boa system er korkers overlegent spørr du meg Du spørr om holdbarheten. Nu har jeg solgt og brukt korkers sko siden guideline begynte å selge de i norge for et par år siden og jeg har ingen ting å utsette. Null reklamasjoner og skoene mine er på 2 sesongen nu. Jeg bruker opp 1 vadebukse i sesongen så holdbarheten er godkjent. Likevell er det boa system så et rep kit er greit å ha med seg uansett i tilfelle. Men som sakt, har hatt null problemer med det sjøl. Simms skoene er det ingenting å utsette på. Skulle jeg valgt sko etter ren passform og hvordan skoen kjennes på foten ville jeg gått for simms. Da spessielt vapor skoen er en bra gåmodell.
 5. Til ditt bruk er korkers sin devils canyon sko tingen ! jeg har samme bruksområde der jeg går mye i ulendt terreng, men når jeg fisker vil jeg ha filt pågrunn av grepet. Korkers kommer med utskiftbare såler, der du kan gå inn med gummi, så skifter du bare over til filt ved elva/vannet. helt konge rett og slett. Den devils canyon skoen er også "gå" modellen i korkers. Den er lettere og mykere i helen. Ellers har du white horse skoen som er en mere elvesko med bedre støtte.
 6. Lager en ørret topic for året, kult å dele litt info om fisk og klekkinger utover eller ? Vi åpnet brunørretsesongen i den lokale storfisktjønna i helga. Kopierer inn rapport fra hjemmesiden våres. "Nydelig åpning på brunørret sesongen. Fisket storfisktjønna i helga, med fatbike som fremkomstmiddel og årets første brunørret gjorde ikke helgekosen verre. Været var fint, marginataen poppa frem i ny og ne, men storfisktjønna er ofte et vrient vann å komme i kontakt med fisken pågrunn av ekstreme mengder næring, og dertil vanskelig tørrfluefiske. Største på 1kg blank var helt innafor sesongåpning likevell Uttrykksikonet grin"
 7. ​Flommen står på som værst i alta om dagene. Altaelva ligg vell på ca 7ft. Men trur det blir å synke fort i år og bli en kort og intensiv flom. Va jo sprengtidlig "vår" i år med tanke på snemengde, men har vært jævlig kaldt som du sier så egentlig så ble det ikke like tidlig vår som det ble snefritt likevell.. siste uka har det vært endel varme så marginaten har kommet igang i de laveste vanna.
 8. Link til en liten videosnutt fra take med en godlåt som æ synes passa til situasjonen ;) https://vimeo.com/125505648
 9. Den er grei Asbj.R Her kommer noen bilder fra turen. Fisket Alteidet fre - lørdag og burfjord lør-søndag. kuling, sluddbyger og 2 døgn i telt var det smådeilig å lande den saken her søndags kveld!
 10. Fisket helgen i Burfjord og Alteidet. Årets første kilofisk ble notert og trivelig besøk og fiske ilag med Joelg. Les fiskerapport å litt bilder her :https://www.facebook.com/bluecharmfiskeopplevelser
 11. Hallais. Vi har ryddesalg på butikken og selger unna litt zpey og scierra snører til hyggelig pris ! scierra: 150,- pr klump/snøre zpey : 199,- pr klump/snøre Polyleader zpey: 49,- Polyleader scierra: 39,- Vi har følgende klumper og liner: Scierra Avalanche WF5 flyt HMT WF4 og 6 flyt HMT WF5, 6 og 9 intermediate SH shooting head #8 Flyt DH shooting head #7/8, F - F/1 - s2/3 - s5/7 ( Denne klumpen er 21 gr og passer bra til #8 enhands ) DH shooting head #8/9, F - F/1 - s2/3 - s3/4 - s4/5 - s6 - s5/7 DH shooting head #9/10, F - s4/5 - s6 DH shooting head #10/11, F - s5/7 Zpey Precision WF3 flyt, WF4 flyt SH shooting head #7, sink tip DH shooting head #7/8, 0/1/2 - 1/2/3 (denne klumpen er 21 gr og passer bra till #8 enhands) DH shooting head #8/9, 1/2/3 - DH shooting head #9/10, 1/2/3 - 2/3/4 - 3/4/5 DH shooting head #10/11, 1/2/3 - 2/3/4 Polyleader zpey og scierra: sjekk bilde eller send melding. Pakkepris flere klumper, send melding Kjøper betaler frakt.
 12. Æ joiner den hoaas (ikke syklinga) vi får slå oss ilag i sommer ;) øremerker sesongen i år til ørretfiske. tilbake til røttern
 13. Har en rsv2 på tur oppover i posten til deg ;) plinger på når vi får den inn døra !
 14. tjaa. det fine med en lang vinter er at ønskelista bruker bli vell lang og innholdsrik etterhvert ja foreløpig ser den slik ut: -nye simms g4 pro jakka, steinrå jakke. må kjøpes ;) - simms G3 pant bukse. - Simms kinetic jakke - Simms hyalite jakke + nye spennende stenger fra guideline som helt sikkert kommer :D å en ny abel i hus hadde heller ikke gjort julekosen kjedelig
 15. Jeg lurer litt på en evt. interesse fra forumets brukere og tatt turen opp til Alta i mai måned for en #5cup kombinert med sjøørretfiske i sjøen f.eksempel. For å gjøre litt mere ut av turen opp Her tenker jeg både aktive og fluefiskere generelt som kanskje har lyst å hive seg med på en litt uhøytidelig #5cup og i samme slengen fiske sjøørret her oppe. Vi kan ha et helt rått sjøørretfiske her i mai kan jeg avsløre Uhøytidelig fordi vi er en relativt fersk forening, og blir litt tidlig å arrangere #5 cup etter termin i år. Men en høyst respektabel konkurranse med like konkurranseregler som i #5cupen - Alta casting og fluefiskeforening
 16. Da starter endelig kastesesongen i Alta. VI har ukentlige treninger i finnmarkshallen. For mere informasjon sjekk facebooksiden: https://www.facebook.com/groups/734230906592899/ Her er det rom for alle. Møt opp da folkens :D
 17. ser den. Men jeg er borti veldig mange stadig vekk som rett og slett fisker med feiloppsett og da tenker at wf liner må være bedre. Så derfor av natur iogmed at jeg daglig hele sommeren er borti fiskere som ønsker wf liner nesten, ja tru det eller ei. Men som får en bra sammensatt klump og er krute fornøyd Så ingenting galt i wf liner til spessielt fiske om du har et behov du skal dekke såklart
 18. forstår godt behovet for heliner til riffling og caddis. Men da bruker jeg utelukkende enhands. kan ikke se for meg å denge med tohands da selv ikke i altaelva
 19. kult. den rotenon flua skal jeg binde, om jeg får lov å kopiere eller jeg skal binde uten den gule stjerten så blir vell ikke piratkopi har fisket endel med rotenon. men likte den low water versjon din her med lange speyhackle meget godt
 20. lidenskapen for arctic trucks kjøretøy e nesten like sterkt som fluefiske så å kombinere disse to på tur er for meg den perfekte turgleden. Jeg traver også vidda på langs når jeg må, men har jeg muligheten til å kjøre inn en lovlig barmarksvei så gjør jeg heller det. Det blir det samme som å sove i telt når du har muligheten for å sove i en hytte, fordi telt er så godt å sove i fakta er at det er mye bedre å sove i hytte, men noen ganger må man sove i telt og da er det fantastisk godt det også ;)
 21. Jeg ble mye flinkere til å forevige minnene etter at jeg investere i gopro før sesongen, tidligere har det vært litt stress og drasse meg seg svært kamera til enhver tid ut i elva. Nu har jeg goproen med meg stortsett overalt, og om jeg mister den i elva eller glemmer den ute er det ingen stress. fantastisk enkelt, anbefales
 22. jajo, make sense til en viss grad Men snakker vi smygfiske og små elver velger jeg som regel og bruke enhands og lettere utstyr. men også da foretrekker jeg et klumpsystem som gir uendelig mere muligheter og lettere kasting også. Her varierer jeg alt fra flyt, skagit, og synkeklumper. Enkelte synkeklumper har jeg kappet til 5meter for skikkelige indianerfiske, da snakker vi null plass til å gjennomføre et fluekast, med såpass kort klump trenger man ikke anna enn å legge klumpen i en ball vedsidenav deg å dænge det ut. mye brukt i mindre elver For å få bedre kontakt med klumpen, spessielt enhands kan du også velge skyteliner med coating og tapperingseksjon inn mot klumpen ( mere likt wf snører) men samtidig uendelig mye bedre. (likt tsl lina til guideline) Eneste gangene jeg bruker wf liner er til type presentasjonsfiske med tørrfluer og finfiske etter laks, men da er jeg som regel nede på #5 stenger så jajo, jeg forstår vell egentlig ikke greia med wf liner til tohandsen. Men såklart har du prøvd godt sammensatt klumpsystem og fått laget deg perfekte løkkekoblinger og ikke liker det så får du prøve wf
×
×
 • Legg til ny...