Hopp til innhold

ØrjanK

Medlem
 • Antall innlegg

  881
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

6 Nøytral

Om ØrjanK

 • Bursdag 11. juli 1989

Kontaktinformasjon

 • Facebook
  orjan.kristoffersen1
 • Web/blogg
  https://www.facebook.com/bluecharmfiskeopplevelser

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Alta
 • Interesser
  Fluefiske og real turmat
 • Favorittfiske
  Ørret i elv

Siste profilvisninger

2 089 profilvisninger
 1. Jeg skal prøve forklare i ord hva jeg mener guru33. Disse stengerne jeg betegner som topptunge er stenger som har det vi kaller en flat aksjon, dvs en stram tupp. De jobber dypt grunnet tuppen som er så strammet opp at bunndelen tvinges i spenn som sakt tidligere og ikke fordi at bunndelen er bløt. De er nokk til en viss grad litt mykere nedover i ledd 3 på stanga, men dette vil jeg tru er marginalt. Det betyr at å kalle disse for helaksjon stenger blir noe feil, om man sammenligner med den gamle helaksjon stanga. Som er bløt hele veien nærmest. En stang med mere type progressiv aksjon, dvs en stang der bunnen er kraftig bygd og stanga blir gradvis bløtere utover mot tuppen. Her detter vi inn i halvaksjon/ toppaksjon stenger. Disse stengene gir ofte en unik snørekontroll, du har god kontakt med lina såfremst tuppen er noenlunde stram. Slike stenger vil jeg ha spessielt til overhodekasting og da long belly snører. Det som skjer i løftet og som skiller disse 2 stengerne er at idet du starter innkastet vil den "topptunge" stanga aktivere bunndelen umiddelbart. Tuppen gir ikke etter, bunndelen blir aktivert umiddelbart der du har lifting power å lina kommer i skuddet. Den progressive stanga med kraftig bunndel og moderat tupp vil tuppen knele idet du starter innkastet, og lina kommer ikke før du får kontakt med bunndelen. Dvs etter du starter innkastet vil tuppen knele og du vil måtte bruke halve innkastet på å komme kontakt med bunnen. Da begynner det bli fryktelig dårlig tid til å gjennomføre et speykast, og etter min erfaring må man derfor ofte gjøre rullekast osv med slike stenger på tunge synkeliner. PS. når jeg sier topptunge stenger, så mener jeg disse stengene med kraftig tupp som ofte blir topptunge.
 2. Det er akkurat der nøkkelen til et enkelt og effektivt fiske, og ikke minst hyggelig kaste opplevelse ligger svensvik. Stenger med stram tupp (veldig ofte topptunge) trekker du lina rett opp av vannet med. De stengene jeg bruker som helt klart er betegnet som topptunge av mange bruker jeg aldri rullekast eller noe finurlig for å få løftet lina. Her spiller selvsagt litt tekniske ting også inn, men slikt kan man ha i øvingsbanken. I gamle dager husker jeg vi alltid pleide rulle og styre for å få lina opp av vannet, her spiller selvfølgelig snøre utvikling også inn. Med graderte snører mot gamledagers enkle og doble har såklart gjort akkurat løftet enklere. Men om jeg idag går en runde med de stengern jeg rulla å herja med før så må jeg nokk gjøre akkurat det samme idag.
 3. Hallais guru33. Jeg skal prøve å gi deg et svar på spm etter mitt syn. Det har skjedd ekstremt mye på stang utvikling og teknologi spør du meg. Selv om stengene fortsatt er topptunge og dype, som de gamle slaskerajan som du nevner så er det ekstremt stor forskjell på det som skjer mellom A og B. Altså fra du spenner stanga til full avspenning. De stengene jeg kjenner idag som topptunge og dype er langt ifra trege. De har en ekstremt rask aksjon faktisk. Du nevner lts X1 15,6, nå var vell ikke dette den beste stanga lts har laga. Ujevn i aksjon og vanskelig stang. Årsaken til at endel stenger blir topptunge er rett og slett for å få laget en stram nokk tupp til at den skal stå imot å ikke knele ved belastning. Det er eneste måten å få kommet i kontakt med bunndelen og spent den opp maksimalt. Blir tuppen for slapp, vil du aldri få sotte bunndelen i maksimalt spenn uansett hvordan aksjonen videre ned i stanga er. En stram tupp vil også gjøre jobben med å trekke opp tynge synkeliner natt og dag enklere. Her har jeg merket den største forskjellen på stenger som er topptunge og stenger som er bra balansert men likevell har en stram tupp (flat aksjon), at de topptunge stengerne fremdeles er hakket vassere til å løfte lina opp av vannet med. Nå har det kommet noen stenger de siste årene som er meget bra balansert, lette i tuppen, men som likevell har en stram tupp som gjør at du virkelig aktivere bunndelen. Men som sakt tidligere, når det kommer til nyanser og det å trekke opp tunge synkeliner av vannet er fortsatt de stengerne jeg kjenner til som topptunge fremdeles hakket vassere til det bruket og de stengene jeg foretrekker any day of the week til tungt synkelinefiske. Nå er det kanskje noen som stusser over fokuset mitt på å trekke lina opp av vannet. Men om vi skal bruke stengerne til fiske, er det helt avgjørende for et effektiv og lett fiske at man får lina opp av vannet så tidlig som mulig i innkastet. Håper dette ga noe mere forklaring på spm ditt. Det som er viktig å påpeke at her snakker jeg utelukkende om spey kasting. Når det kommer til overhode er det helt andre kriterier som er viktig. Da er balanse og lette stenger (i tuppen) helt avgjørende.
 4. Til opplysning. Korkers får du kjøpt med alle mulige såletyper. Filt med studs, gummi med studs, gummi/filt med studs og bare gummi og filt såle. Fordelen er at du kan velge såletype alt etter hvor du skal. Det følger som sakt med gummi og filt såle med skoan og itelleg kan du kjøpe løse såler for 399,-. Det kule er at når sålen er utslitt som den ofte blir før skoen blir det så kjøper man bare nye såler istedenfor ny sko Jeg selger både simms sko og korkers sko. Men når det kommer til ditt bruksområde å du vil ha boa system er korkers overlegent spørr du meg Du spørr om holdbarheten. Nu har jeg solgt og brukt korkers sko siden guideline begynte å selge de i norge for et par år siden og jeg har ingen ting å utsette. Null reklamasjoner og skoene mine er på 2 sesongen nu. Jeg bruker opp 1 vadebukse i sesongen så holdbarheten er godkjent. Likevell er det boa system så et rep kit er greit å ha med seg uansett i tilfelle. Men som sakt, har hatt null problemer med det sjøl. Simms skoene er det ingenting å utsette på. Skulle jeg valgt sko etter ren passform og hvordan skoen kjennes på foten ville jeg gått for simms. Da spessielt vapor skoen er en bra gåmodell.
 5. Til ditt bruk er korkers sin devils canyon sko tingen ! jeg har samme bruksområde der jeg går mye i ulendt terreng, men når jeg fisker vil jeg ha filt pågrunn av grepet. Korkers kommer med utskiftbare såler, der du kan gå inn med gummi, så skifter du bare over til filt ved elva/vannet. helt konge rett og slett. Den devils canyon skoen er også "gå" modellen i korkers. Den er lettere og mykere i helen. Ellers har du white horse skoen som er en mere elvesko med bedre støtte.
 6. Lager en ørret topic for året, kult å dele litt info om fisk og klekkinger utover eller ? Vi åpnet brunørretsesongen i den lokale storfisktjønna i helga. Kopierer inn rapport fra hjemmesiden våres. "Nydelig åpning på brunørret sesongen. Fisket storfisktjønna i helga, med fatbike som fremkomstmiddel og årets første brunørret gjorde ikke helgekosen verre. Været var fint, marginataen poppa frem i ny og ne, men storfisktjønna er ofte et vrient vann å komme i kontakt med fisken pågrunn av ekstreme mengder næring, og dertil vanskelig tørrfluefiske. Største på 1kg blank var helt innafor sesongåpning likevell Uttrykksikonet grin"
 7. ​Flommen står på som værst i alta om dagene. Altaelva ligg vell på ca 7ft. Men trur det blir å synke fort i år og bli en kort og intensiv flom. Va jo sprengtidlig "vår" i år med tanke på snemengde, men har vært jævlig kaldt som du sier så egentlig så ble det ikke like tidlig vår som det ble snefritt likevell.. siste uka har det vært endel varme så marginaten har kommet igang i de laveste vanna.
 8. Link til en liten videosnutt fra take med en godlåt som æ synes passa til situasjonen ;) https://vimeo.com/125505648
 9. Den er grei Asbj.R Her kommer noen bilder fra turen. Fisket Alteidet fre - lørdag og burfjord lør-søndag. kuling, sluddbyger og 2 døgn i telt var det smådeilig å lande den saken her søndags kveld!
 10. Fisket helgen i Burfjord og Alteidet. Årets første kilofisk ble notert og trivelig besøk og fiske ilag med Joelg. Les fiskerapport å litt bilder her :https://www.facebook.com/bluecharmfiskeopplevelser
 11. Hallais. Vi har ryddesalg på butikken og selger unna litt zpey og scierra snører til hyggelig pris ! scierra: 150,- pr klump/snøre zpey : 199,- pr klump/snøre Polyleader zpey: 49,- Polyleader scierra: 39,- Vi har følgende klumper og liner: Scierra Avalanche WF5 flyt HMT WF4 og 6 flyt HMT WF5, 6 og 9 intermediate SH shooting head #8 Flyt DH shooting head #7/8, F - F/1 - s2/3 - s5/7 ( Denne klumpen er 21 gr og passer bra til #8 enhands ) DH shooting head #8/9, F - F/1 - s2/3 - s3/4 - s4/5 - s6 - s5/7 DH shooting head #9/10, F - s4/5 - s6 DH shooting head #10/11, F - s5/7 Zpey Precision WF3 flyt, WF4 flyt SH shooting head #7, sink tip DH shooting head #7/8, 0/1/2 - 1/2/3 (denne klumpen er 21 gr og passer bra till #8 enhands) DH shooting head #8/9, 1/2/3 - DH shooting head #9/10, 1/2/3 - 2/3/4 - 3/4/5 DH shooting head #10/11, 1/2/3 - 2/3/4 Polyleader zpey og scierra: sjekk bilde eller send melding. Pakkepris flere klumper, send melding Kjøper betaler frakt.
 12. Æ joiner den hoaas (ikke syklinga) vi får slå oss ilag i sommer ;) øremerker sesongen i år til ørretfiske. tilbake til røttern
×
×
 • Legg til ny...