Hopp til innhold

Øystein Amatør

Medlem
 • Antall innlegg

  68
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Bosted
  Odnes, Søndre Land
 1. Vet ikke om mitt syn vil klargjøre eller bety stort, men det å kunne gi ut noe i papirform måtte vel være mest stas Personlig er jeg ikke noen stor fan av å lese lange avhandlinger på en pc, da jeg synes det blir slitsomt. Dessuten er jeg så gammeldags(til tross for alderen), at jeg synes det er mye mer kos og noe helt eget ved å ha en papirbok i hendene. Hva betaling angår, så er det vel helt naturlig å ville ha noen kroner for godt arbeid som Myhre sier! Jeg ville gått for ekte bok! Mvh Øystein J
 2. Takker for svar og info Men jeg er helt sikker på at den omtalte stromsländan lina er mye tyngre enn feks Vision lina mi. dessuten er klumpen på stromsl. lina minst dobbelt så tykk som visionen sin. Og det er ikke store forskjellen i klumplengde så vidt jeg kan se(med øyemål vel og merke) Men det jeg er nysgjerrig på er hva slags kalsse jeg kan anta at den lina egentlig er, så da må man vel veie seg fram til et slags svar. men til¨syvende og sist spiller det egentlig ingen rolle. Det som er riktig, er vel det som til en hver tid passer en selv best i en gitt situasjon?! Sånn liker i hvert fall jeg å tenke Mvh Øystein J. Ps! Er uansett moro å prøve seg frem med mye rart! Harvesten funker glimrende med firersnøret og den:-)
 3. Hei! jeg kjøpte for en tid tilbakle et Strømsländan wf snøre i det jeg trodde var klasse 4. Det står merket av på esken at det er et firer snøre også. Problemet er bare det at det hele tiden har virket så jæ......a tungt og ikke minst tykt i klumpen!! Derfor gikk jeg til innkjøp av en billigline fra Vision(Attack). Og ganske riktig, den var myyyye lettere og tynnere. Så, nå kommer vi til spørsmålet mitt. Hvor mye skal en femmer line veie? Og er det i så fall de første 30 fot man veier. Vil prøve å finne ut av dette en gang for alle Har akkurat kjøpt en Harvest Traveler #5, og strömsländan snøret passer bedre på den. De matcher faktisk ganske bra, og det hele er meget behagelig å kaste med, men jeg mistenker fremdeles at linen er for tung. Ikke f.. om jeg vet, men jeg tror faktisk jeg har kjøpt et snøre i klasse #6! Minst! Nå vil jeg poengtere at esken snøret kom i hadde ruter for forskljellige snørelasser, som man må merke av med penn på. På det jeg fikk tilsendt, var det merket av for en firer, men her er det jo opplagt rom for mennesklig feil for å si det mildt. Håper på snarlig svar:-) hehe Mvh Øystein J.
 4. Jepp . Og med de prisene der, skal det mye til å drite seg helt ut. Uavhengig av hva en del måtte mene om pris -dumping og annet. Personlig kjøper jeg så billig som mulig, da familie, hus og gjeld ikke tillater store utlegg til "leketøy". Da har jeg ikke råd til å ta hensyn til en eller annen forhandler som selger samme vare til tre ganger prisen. Men thats life. Mvh Øystein J.
 5. [[/quo Fant ingen test av 10/11 stanga da.Fant egentlig ingen ting om den noen plass Lurer på om jeg så en test av 4 stanga i ette eller annet fiskeblad men ikke helt sikker. Jeg kjøpte nå stanga uansett og er fornøyd så lang.Kasteren som er problemet her
 6. Hmm snodig . Vel vel, for en tusenlapp kan det vel neppe være helt håpløst. Mener å ha sett greie omtaler et eller annet sted, så jeg kan jo ta en sjans. Feriepengene kommer jo i løpet av uka Og stang må man jo ha!! Øystein J.
 7. Hei! Jeg lurer enkelt og grreit på om noen kan si meg noe om Scierra CTC 3/4. Har sett et tilbud på nettet og vurdere å gå for det da yellowlinen min knakk i helga ! Mvh Øystein J.
 8. Hei Shaka! Jeg fikk denne til bursdagen min for en uke siden, og har bare hatt den på vannet en dag. Uten å ha noen tidligere erfaring med bellyboat, virker det som om den er helt ålreit. Det ser ut til at den er solid nok, du sitter over vannet i den, og man sitter bra i den. Svømmeføttene er derimot ikke gode. For stive og korte, så du må "padle" som et lite he...te får å få nevneverdig fremdrift. Men mitt totale førsteinntrykk er at den er verdt det de forlanger for pakka på Skitt Fiske. Jeg innbilder meg at den holder i massevis hvis du bare skal utpå en gang i blant i hvert fall! Men jeg kommer nok til å investere i nye svømmeføtter. Håper du ble litt klokere( selv om det er opplagt at jeg ikke er noen profesjonell anmelder )! Mvh Øystein J.
 9. Hei! Har kastet litt mer med snøret de siste dagene, og føler at jeg kan komme til å bli glad i det etter hvert. Yellowen er noe dypere enn stengene jeg har kastet med før, så det skal nok noe tilvenning til men det var jo gledelig å høre at jeg ikke er alene om å antyde at snøret kanskje er litt tungt. men det later til å være et godt snøre, som strekker seg godt og har minimalt med minne. Når jeg i tillegg ikke gav mer enn to hundre kroner for det, må jeg vel kunne si meg fornøyd Mvh Øystein J
 10. Hei alle sammen! Kjøpte for en tid tilbake en Loop Wellow #4. Samtidig kjøpte jeg et Strömsländan WF snøre. Jeg har funnet ut at jeg liker aksjonen i stanga og det hele, men jeg klarer ikke å riste avc meg følelsen av at snøret er litt tungt. Det står at snøret jeg har kjøpt skal være et #4 snøre, men det tar mer plass på snella mi, enn det gamle Air cell #5 snøret mitt Er det noen her som kan fortelle meg om evt erfaringer de måtte ha med Strömsländan snører, og i så fall om de er noe tyngre /tykkere enn de burde være? Det kan jo hende jeg bare trenger å venne meg til det nye utstyret, og at det bare er meg det er noe rart med, men det skader sjelden å spørre! Mvh Øystein J.
 11. :) Takker for alle svar! Da øyner jeg et håp. Buksa jeg bruker er litt stor, så jeg kan alltids dra den litt godt opp uten at det gnager på vesentlige steder:). Så da er det vel bare å begynne å spare. Guidelinen er jo ikke spesiellt billig da. Men etter det jeg skjønner, så er den vel da også av de desidert bedre på markedet! happy fishing! Våren er her!:-) Mvh Øystein J.
 12. Hei! Jeg vurderer etter hvert å prøve bellyboat. Problemet er at jeg kun har midjevader! Så mitt spørsmål er: finnes det bellyer man sitter høyt nok i til at midjevader går greit, eller må jeg ha fullvader uansett?( i så fall blir det i overkant kostbart å kjøpe stylet badering ! Mvh Øystein J.
 13. Hei! Ser ut til at det blir Yellowline #4 på meg, og i den forbindelse kunne jeg tenkt meg noen tips til et par gode tørrflueliner. De bør kunne takle vannkast, da jeg har planer om å lære meg det etter hvert. Har tenkt på bådet Joan Wulff TT, Snowbee XS, og sånn derre Foxtail, men har aldri prøvd dem. På forhånd takk. PS! Vil også benytte anledningen til å ønske alle en fortrefflig Jul!!! Mvh Øystein J.
 14. Ikke det at jeg har så veldig god greie på dette her, men jeg mener også å ha sett og hørt ved flere tilfeller at Loop tidligere var priset unaturlig høyt. Den markante forskjellen i pris kan vel også være en naturlig prisregulering med nettop det i tankene? Men det er jo klart at en prisfoskjell på 3-3500kr eller mer er iøyenfallende for å si det mildt. Øystein J
 15. Jeg har kikket litt mer på diverse tråder her inne nå, og blir bare mer og mer usikker på hvilken av disse tre jeg bør gå for hva egenskaper angår. Er de ganske like? Vet at greyline blior omtalt som en del "raskere" enn yellowlinen, men er det noen som kan si noe om multien i forhold til de to andre? Øystein J.
×
×
 • Legg til ny...