Hopp til innhold

bånngjedda

Medlem
 • Antall innlegg

  215
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral
 1. Hemsila, etter at aurivillii-rushet har lagt seg. Ellers er det lurt å bruke kartet. Det er overraskende mange plasser med fin fisk, bare man leter litt ;)
 2. Jeg har fisket med TT i flere lineklasser og testet Vision Presentation2 i år, for første gang. Etter litt prøving og feiling sitter det som et skudd. Meget bra til mange typer kast, og ruller bedre over enn TT-en. Eneste ankepunkt jeg har er at jeg synes coatingen er litt seig. Den lar seg smøre opp, og har blitt bedre og bedre utover sesongen. Anbefales, og er jo ganske likt det du bruker nå, da ;-) Edit: Glemte en viktig ting: synes at Presentation2 også spenner opp stanga litt fortere enn TT. Det er vikitg på korte kast eller fra kano/kajakk/belly.
 3. En kompis fikk en ørret med to mus i magen for noen år siden. En vannspissmus(?) og en ubestemmelig, større art. Ligger her i lokket på et syltetøyglass. Fullversjon: http://sportsfiske.nu/foto/arkiv/13516/33149.jpg Levert av: http://sportsfiske.nu/foto/
 4. Jeg har brukt TT i mange år i klasse 3 og 4. Et deilig snøre, men må som nevnt ha litt snøre ute for å lade stanga. Kan være litt frustrerende fra belly/kajakk. TT ruller litt dårligere over enn de fleste andre snører, synes jeg. Klipper derfor ca 1 meter i forkant og det hjelper. En av de store fordelene med TT bortsett fra at det kaster langt (Det gjør også de fleste andre snører med tilvenning) er jo selve taperingen som gjør at det blir enklere med diverse spesialkast (spey, underhånds, rulle osv.). Jeg fikk ikke tak i noe TT til årets langtur, så jeg testet ut Vision Presentation 2. Dette har mye av de samme egenskapene som TT, synes jeg. I tillegg synes jeg at det ruller bedre over på lange kast. Så der har du enda et alternativ. :-)
 5. Jepp, det er vulgata. Det er litt rare tilstander i år. For noen dager siden klekket det voldsomt med vulgata i et vann i Nordland...
 6. Har dette selv. Et glimrende objektiv på F 3.2 og oppover. På 2.8 blir det veldig mye feilfokusering. Har nå testet 7-8 stk og det er (var) ganske stor forskjell mellom dårligste og det beste (det jeg har nå). -Marius
 7. Var ikke TF3 tenkt som et reklameprosjekt for Tydalen, sponset av kommunen? Mener jeg hørte noe sånt... Da bør vel kommunen/grunnerierne stille rimelig forberedt på masseinvasjonen som ganske sikkert kommer. Regler mååååå på plass! Hvis ikke, så tyder det på kortsiktig tenking og dumskap! Vet at oppsynet er ganske ivirg i deler av elva. Det er bra!
 8. Du kan f.eks kjøpe deg domenenavnet "fiskarbloggen.net" og webhotellplass for tilsammen 20-30 kr/mnd. 21,25 kr/mnd hvis du binder deg i 3 år her: http://www.hostean.net m/basic abbonement. Du får masse programvare å velge mellom, blogg, fotoalbum, mm.
 9. Stemmer dette da? Jeg var innom i sommer og betalte mer. Tror det var 250,- pr uke eller 400,- uke hvis man bruker båt? Hadde forøvrig dårlig fiske (dårlige klekkinger) og fikk (den skuffende) meldingen om at "gutta fra TF" hadde vært der tidligere og filmet :-( Jeg tror at noe av problemet med Nea er at fiskerne kommer til å klumpe seg. Fint for noen, selvfølgelig ;-)
 10. Jeg gikk en hel dag i McKenzie River i begynnelsen av November, uten å se snurten av en eneste fisk (bortsett fra en ål på 4,5 kilo), men det trenger ikke bety at det ikke var fiske der ;-) Har god erfaring med spotting i Norge og vet at ørreten kan gjøre seg så og si usynlig hvis den er vrang og ikke spiser. Flott elv! Nesten ikke en fisker å se på den tiden. Så kanskje 10 stk på Sørøya ila 15 dager.
 11. Jeg har 2 av streamstix-ene og en WE, alle 02-modellen og har aldri hatt problemer med at den tar inn snøre under kasting. Kanskje det er avhengig av vinkelen på snella? Jeg har en tendens til å holde snella kanskje 60-70 grader "til siden" når jeg kaster... Er knallfornøyd med alle tre snellene.
 12. Den kommer du helt sikkert til å bli fornøyd med! Fant en norsk omtale av Featherlite etter litt googling: http://www.padlesiden.no/?page=7&show=...0ecd7fc975b7e71
 13. Hei, jeg vet faktisk ikke om jeg hadde gått for en "sit-on-top". Du er ganske eksponert for vær, vind, åresprut og bølger. Den er kaldere og krever egentlig at du har vadere hvis det ikke er varmt i været. Den kajakken som het "Edge" ser mer ut som noe jeg ville valgt. Jeg har noe lignende selv. Kjente (og kjære) fiskekajakker er modeller fra Dagger (Delta) og Pungo (Angler). Dette er stødige og gode kajakker (sittekomfort er viktig. Jeg synes noen kajakker har veldig lav ryggstøtte). Generelt er disse trygge og stødige fiskekajakkene ikke veldig spennede å padle (ingen racere), men flotte fritidsfarkoster for fiske og foto og rolig turpadling. En kajakk på 12 fot er mer retningsstabil og glir bedre enn en på 9 fot (som min er), men er litt verre å styre/snu (uten at det er noe stort problem). Smart Club fører en sammeleggbar kajakk fra Bic. Den kan du kaste i bagasjen på bilen. Advanced elements produserer semi-oppblåsbare kajakker som veier fra 7 kilo og oppover. En av modellene heter "Dragonfly" og blir en mellomting mellom leketøy og fiskefarkost, men kan funke bra avhengig av bruksområdet. (du kan jo pakke hele kajakken i sekken!). Pungo og Advanced Elements ++ føres av Bull ski og kajakk: http://www.bull-ski-kajakk.no/sommer/index.php Dagger Delta har de hos Eian Fritid: http://www.eian.no/ Jeg har sett andre oppblåsbare kajakker hos Sportshuset i Oslo. Jeg impulskjøpte en Heritage Featherlite 9' på Smart Club i Oslo. Til 2700,- var den skambillig og jeg kunne ikke la vær :-) Har ikke angret siden! Kajakk gir en helt annen følelse av kontroll og nærhet til vannet enn kano gjør. Jeg ser at Smart Club selger samme modell, bare 12 fot nå, til 4999,- Jeg mener det er et godt kjøp: god å sitte i, stor cockpit (viktig for fisking), stødig og vanntett skott bak. Polyeten som tåler en trøkk, enkelt å montere egne rigger slik som ankeroppheng, årefester, stangfester osv. Forholdsvis lett. http://www.heritagekayaks.com/featherlite12.htm Det største minuset synes jeg er fargene de har tatt inn. Skulle ønske jeg syntes litt mindre...
×
×
 • Legg til ny...