Hopp til innhold

kimwerner

Medlem
 • Antall innlegg

  234
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

7 Nøytral

Om kimwerner

 • Bursdag 27. feb. 1974

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Tromsø
 1. Vi produserer i dag nok mat til å brødfø 14 milliarder mennesker. Det er ikke mengden mat som er problemet, men fordelingen. Oppdrettslaks er noe av det dyreste proteinet man kan få kjøpt i butikker globalt sett. I Norge er olaks litt billigere, men som hovedregel er olaksen mye dyrere enn hvitfisk. Derfor blir det meningsløst å velge den pga pris. Og har du problemer med å få i deg nok omega 3, ta tran eller ha makrell i tomat på brødskiva et par ganger i uka. Utmagra makrell ligger langt over i omega 3 innhold sammenligna med feit olaks. Omega 6 bør du få i deg mye mindre av. Olaks har mye av det da den har gått over til mye plantebasert kosthold. Men nå skal de slakte en million ila-smitta smålaks i Nord-Trøndelag, så se opp for kanontilbud i frysedisken.
 2. Å velge å kjøpe o-laks pga pris, blir som å legge skiferien til Belgia pga kvaliteten på snøforholdene. Oppdrettslaks må vel være noe av det dyreste fiskeproteinet som er å oppdrive i butikk. Anbefaler røkt makrell, nydelig fisk, langt billigere enn olaks og mye mer omega 3. Sist jeg sjekka i den lokale butikken, lå røkt norsk havørret (?) (antakelig svartelista regnbue) på 2X pris sammenligna med røkt blåkveite. Sei og torsk lå på halve prisen og blandingsprodukter som fiskekaker og fiskepudding lå på rundt 1/5.
 3. Enhånds fungerer fint. Litt avhengig av kasteferdigheter, men SJFF sine vald i Flora eller Forra er et fint sted å begynne. Sona ville jeg holdt meg unna. Finnes enkelte ok høler, men lite laks i elva. Svært avhengig av vannføring.
 4. Ja, været er stabilt elendig... som regel. Men dukker opp godperioder innimellom. I tillegg løyer det som regel på kveldene/natta, så da gjelder det å holde seg våken og heller sove på dagtid. Ellers går det fint å fiske i vind. Se etter lune viker eller vann som ligger litt ned i terrenget så får du masse muligheter for tørrfluefiske.
 5. Kyst-Finnmark er ingen dårlig ide. Ulempen er at været er mer ustabilt, mer vind (mindre mygg) og kaldere. Fordelen er at du får fiske i fred. Fiska selv 10-15 år i ulike vann langs kysten av Øst-Finnmark og har tilsammen møtt 1 person! på alle de åra når jeg har gått mer enn 2 km fra bilvei. Langs kysten er det mest fokus på havfiske eller laksen i elvene. Fiske i vann foregår stort sett på isen på våren når scooterløypene er åpne. Kan sånn i farten ikke huske å ha fiska i vann som ikke har kilosfisk i seg, selv om kvaliteten varierer stort. Så feks Nordkinn-halvøya, Varangerhalvøya er gode områder som gir deg noen tusen vann å velge blant. Trenger heller ikke å gå i timesvis for å være alene. Holder med at bilen er ute av syne, så er du stort sett alene. Lite med elver som huser stor ørret/røye, men de finnes også hvis man leiter.
 6. kimwerner

  Skottland 2016

  Hjemme igjen etter en flott uke. Godt med vann i elvene, litt jojo-vannføring innimellom. South Esk var dårlig. Så ikke laks der hele uka, så fiska mest i North. Det gikk rykter om at valdet vårt i SE, som ligger langt nede, kun er transportetappe på denne vannføringen/temperaturen. Har aldri hatt godt med vannføring på mine skottlandsturer, så det var en ny opplevelse. I North var det ok fiske. Vi landa 4 laks på uka, mista 4-5, største rundt 5-6 kg. Selv fikk jeg en på rundt 3. Hadde en del napp. De tok veldig forsiktig, så mine ørret-tilslag ødela noen muligheter. Leiebil er billig, men vi måtte ut med 700 kr ekstra fordi teppene i bilen var full av grus, noe som er naturlig all den tid selskapet ikke hadde gummimatter og at vi går ut og inn av bilen med vadere. Så ta en ekstra titt på det før du henter ut bilen. Lurt å ha med/leie GPS. Venstresidekjøring pluss følge med på skilting ble litt stressende innimellom.
 7. kimwerner

  Skottland 2016

  Den årlige turen er like om hjørnet. Drar på søndag og turen går som vanlig til South og North Esk der vi har leid valdene Upper og Middle Kinnaird samt Strachatro. Særlig sistnevnte i NE er min favoritt. I år ser værmeldingen lovende ut, litt regn i dagene som kommer og ok temperaturer. Flommen har endret litt på noen høler, men visstnok til det bedre. Men ikke bare fiskinga som gjør at man drar tilbake(den kan være variabel), rammene rundt er også viktig. Ikke minst det å møte våren, ligge i gresset og se laksen hoppe i hølen.
 8. Noe svak i finsk, men ser ut til at det er landet laks på drøyt 30 i Tana. http://yle.fi/uutiset/tenosta_nousi_tiettavasti_suomen_suurin_lohi/7366712
 9. Synes KA kommer med et godt poeng her. På Facebook rapporterer mine familiemedlemmer om over 20 varme i stjørdalselva med påfølgende badebilder. Samtidig ruller og går det på lakseborsen tragisk som et finsk fjernsynsteater, med både fangst og gjenutsettinger. Kan noen som er smartere enn meg forklare hvorfor det fremdeles fiskes under slike forhold? Burde ikke elva stenges, evt fiskerne pakka ned utstyret?
 10. kimwerner

  Målselva 2013

  1. Økt 19. Blir stas
 11. For å få tråden inn på riktig spor igjen... Starter sesongen førstkommende mandag i Skottland. Ei uke i North og South Esk er ikke å forrakte etter noen ukers intensiv snymåking her i Tromsø. Deretter blir det Målselva i juni, 5 døgn i Kongsfjordelva i juli + noen andre småelver i Finnmark, før turen går til heimbygda for noen augustdøgn i Stjørdalselva. Tror det er et greit oppsett for en fin sesong.
 12. Ikke forsøkt den kombinasjonen, men jeg synes det er litt viktig å ikke få en for stor plog i vannet som kanskje en hjortehårsflue kan skape. Har et inntrykk av/mistanke om at det kan skremme fisken. Fisker mest i grunne, klare Finnmarkselver, men kanskje i dypere elver kan en slik kombinasjon fungere? Eller i elver med svært urolig vannflate? Begynner vel uansett å nærme seg bomberfiske med hjortehårsfluer som striper. Har ikke forsøkt det selv, men har trua på at det skal være mulig å få laks på en ren plasttube uten hår. Noen av mine rifflingtuber har såpass lite vingemateriale at det knapt kan ha noen effekt på laksen. Det blir kanskje sesongens mål...
 13. Ekornhår fungerer fint. Ja, størrelsen har noe å si, men bind opp i ulike størrelser slik at du har litt å variere med i elva. Fra ca 2 cm og opp. Jeg binder hårvingen på i fly/V-formasjon og har hullet midt imellom vingene. Da spiller strømretning ingen rolle.
 14. Var der en tur i helga. Lite vann på lørdag og lite fisk å se. Noe mer drag på søndag, bedre fiske. Så et par ørreter på rundt 2 kg, fikk ei røye mellom 1 og 1,5. God sikt, men redd for at varmen i dagene som kommer trigger en heftig snøsmelting med tilhørende grumsete elv.
 15. Denne fungerer fint for meg. Patridges egen Klinkhammarkrok http://www.skittfiske.no/Avdelinger/FLUEBINDING/Fluebindekrok/Partridge/Partridge-Klinkhammer-15BN-BLN--127117-p0000058477.aspx
×
×
 • Legg til ny...