Hopp til innhold

Sixpack_Karlsen

Medlem
 • Antall innlegg

  959
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om Sixpack_Karlsen

 • Rangering
  Team Vammen Fritid
 • Bursdag 14. mars 1977

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://spaces.msn.com/members/sixpack-karlsen/

Profilinformasjon

 • Bosted
  Kristiansand
 • Interesser
  Fluefiske og fotball.
 • Favorittfiske
  Ørret og røye

Siste profilvisninger

1 167 profilvisninger
 1. Der var min tid på fluefisket.net ute, og mange kan danse glade på bordet... Jeg har endelig bestemt meg for å bruke fritiden min på noe annet enn krangling og kverulering... :roll: Kanskje det t.o.m. blir litt ekstra tid til fisking framover... Farvel godtfolk! :)
 2. Jeg er også enig i at denne artikkelen var særdeles interessant lesestoff. Jeg lot meg imponere av tydeligheten og den glimrende strukturen i artikkelen. Meget bra! I tillegg synes jeg at det var lurt å krydre hele greia med litt CCS-stoff, som en naturlig fortsettelse på de neste sidene.
 3. Hvis du fisker med store fluer vil det kunne lønne seg å bruke en flueline/klump som har en forholdsvis kort fronttapering (avsmalning). En flueline med kort fronttapering vil slå store fluer mer kontant over enn en line med lang fronttapering.
 4. Dette er et vesentlig poeng. Sannsynligvis er min kasteteknikk altfor dårlig til å mestre dette snøret, og dermed får jeg heller ikke ut snørets fulle potensiale. Jeg kan godt tenke meg at teknisk gode fluekastere har svært stor glede av dette snøret i fiskesituasjon... :roll:
 5. Jeg er svært enig i Tabaqui`s vurdering av snøret. Hvis man liker seg i små og intime vassdrag med mye vegetasjon langs bredden, så kan det være problematisk fordi XXD-snøret krever en del plass. Jeg synes ihvertfall at det er svært vanskelig å skyte langt med XXD-snøret, hvis man har begrenset med plass bak seg. Når det gjelder speykast og andre typer vannkast, så føler jeg også at man trenger ganske mye snøre ute for å få det til å gå godt. Dette gjør igjen at fisking på trange plasser blir vanskeligere enn med et wf-snøre med kortere og tyngre klumpdel (f.eks. SA Ultra 4). Jeg er forøvrig sånn passelig engstelig for å bli moderert her (pga. min bransjetilhørighet), og det er vel derfor at jeg ikke kom med et mer utfyllende svar tidligere. PS! Når jeg tenker på et snøre som skal funke til "ordinært fiske", så mener jeg at snøret skal beherske de fleste fiskesituasjoner rimelig godt. Snøret skal være over middels på overhodekast, vannkast, kast med mye line ute (lange kast), kast med lite line ute (korte kast) og kasting i trange posisjoner. Men selvfølgelig er dette en subjektiv tolkning av "ordinært fiske", gjort ut i fra egen erfaringsbakgrunn og mitt personlige fluefiskeri.
 6. Jeg synes ikke dette snøret passer veldig godt til ordinært fiske. Spør du meg så har SA andre snører som funker bedre i fiskesituasjon. Men smaken er som baken... :roll:
 7. Jeg forstår utmerket godt din frustrasjon her, FLF. Faktisk så deler jeg den med deg Jeg skjønner ikke helt den massive motstanden fra redaksjonen mot et bransje-forbruker-forum?! Både den objektive forbruker og bransjemannen (fruen ) ville nemlig fått det mye lettere her inne på ff.net med en slik opprettelse. Den objektive forbruker vil få større muligheter til å gå inn med et kritisk blikk på bransje-forumet, mens bransjemannen slipper å gå på tærne når han/hun forteller om sine egne erfaringer med eget og andres utstyr.
 8. Utrolig stemningsfulle bilder... :roll:
 9. Jeg skulle gjerne ha svart deg på alle dine spørsmål Joakim, men tråder har en tendens til å bli stengt hvis folk tar til motmæle, og jeg ønsker ikke denne tråden stengt... Men du kan gjerne fortelle meg hva jeg skal ha til middag. Jeg vurderte pannekaker. Hørtes det greit ut eller? :unsure:
 10. Jeg tror det er mange som er veldig uenige med deg her, Tres bien. De objektive forbrukerne som jeg har snakket med er alle samstemte om at de ønsker å ha bransjefolk med i utstyrsdiskusjonene. For min egen del er grunnen til at jeg ønsker et slikt forum å få input fra andre kompetente bransjefolk. Jeg synes at det er svært spennende å høre andre bransjefolk uttale seg om egne og andres produkter. Det er, etter min mening, synd og skam at erfarne og særdeles dyktige fluefiskere som f.eks. Erik Eikre og Oddbjørn Midbø er ekskludert fra å uttale seg subjektivt her inne pga. sin bransjetilhørighet. Jeg ønsker å høre mer om Streamstix og LTS fra bransjefolk enn bare faktastoff og oppklaringer av misforståelser. Jeg tror også at den informasjonen vi kunne fått her inne (på et eventuelt bransje-forbrukerforum) ville vært mye mer balansert og interessant enn på leverandørenes egne nettsider. Å lage et eget bransje-forbruker-forum vil også være med på at forbrukerne går inn på dette forumet med et kritisk blik, og dermed begrenses reklame-effekten. Jeg tror også at de fleste er enige om at et slikt hypotetisk forum verken bør eller skal være et reklame-forum for utstyrsbransjen. PS! Er det noen spesiell grunn til at innleggene mine i denne tråden blir fjernet? Bortsett fra at jeg, nær sagt som vanlig, er uenig med en eller annen moderator... :P
 11. Jeg synes at det er en god idé å opprette et eget bransje-forbrukerforum. Et forum der bransjefolk kan delta aktiv og subjektivt som privatpersoner i utstyrsdiskusjoner. Så kan man heller totalstenge forbrukerforumet for personer som har økonomisk tilknytning til utstyrsbransjen. På den måten kan den objektive forbruker selv velge om han/hun ønsker å utelukke svar/meninger fra bransjefolk når han/hun legger ut sine spørsmål, erfaringer og tanker om utstyr. Det vil (etter min mening) være en ryddig og grei måte å gjøre ting på. Forøvrig er jeg veldig enig med både Tom og Kim om at retningslinjene på ff.net trenger en revisjon. Personlig skulle jeg ønske at retningslinjene var mye enklere. For eksempel synes jeg at det bør bli lagt større vekt på åpenhet. Dersom en bransjemann åpent og ærlig vedgår at han er inhabil, så synes jeg at han bør få uttale seg positivt/negativt om egne og andres produkter. Dette kan løses helt fint med å lage et eget bransje-forbrukerforum, noe som ikke må forveksles med et reklameforum, der alle i bransjen spyr ut reklame om sine egne produkter. Her er et eksempel på en tråd som (igjen etter min mening) ville blitt lutfattig uten tarrator`s og Erlendw`s gode og informative (men subjektive) innlegg. http://www.fluefiske.net/forum/index.php?showtopic=16828 Samtidig er deres innlegg, i henhold til retningslinjene på ff.net, helt på kanten (om ikke over... :roll: ). Dette kunne enkelt vært løst dersom Snuffy fikk velge om han skulle legge ut tråden sin i forbrukerforumet eller i bransje-forbrukerforumet.
 12. Jeg minnes at en av dine frender i hundremetersskogen (les: Kalmar) kom med en del "saklig" informasjon for en tid tilbake, uten at verken du eller ff.net redaksjonen var inne og bedrev offentlig halshugging av mannen... Men la oss prøve å holde oss til sak og ikke person på denne tråden? Skal vi ikke være enige om det? PS! I så måte beklager jeg mitt lille stikk i siden til Hermansen. Det var ment som humoristisk og vennskapelig småerting.
 13. Er det på tide å restarte denne tråden igjen mon tro...? :roll: Interessant Hermansen... :roll: Når skiftet du mening? :biggrin:
 14. Såvidt meg bekjent var det GRIFFITH`S GNAT som var ute å slengte med leppa. Han sa vel noe sånt som at han i løpet av 2006 skulle fange en brunørret her på Sørlandet på over 3 kilogram med fluestanga, ellers...evig skam... :roll: Jeg er også SVÆRT spent på å høre hvordan det går med Palmermygga, og hans utopiske målsetninger... :biggrin:
 15. Det klekker fortsatt en og annen Baetis (sannsynligvis 2. generasjon), men det er ikke mange av dem. For det meste er det mygg på menyen, og min erfaring er at myggpupper fisker utrolig mye bedre enn helt tørre myggimitasjoner på denne årstiden. Samtidig skal jeg innrømme at rene provokasjonsfluer utvilsomt er det beste på høsten. Dette vet jeg at mine tvilsomme venner kommer til å gripe fatt i og mobbe meg tungt for, men røde/oransje gullhodenymfer er helt ufattelig effektivt på høstfiske etter brunørret... :roll:
×
×
 • Legg til ny...