Hopp til innhold

Niels

Medlem
 • Antall innlegg

  170
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

-1 Ikke så bra

Om Niels

 • Bursdag 17. april 1969

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Danmark, Jylland
 • Interesser
  fluebinding, sjø- og elvefiske efter sjøørret og laks
 • Favorittfiske
  sjøørret og laksefiske

Siste profilvisninger

1 125 profilvisninger
 1. Flot Scandinavisk fortolkning af Intruder fluerne - og har nydt at se på dine fluer.
 2. Temperaturen I de fleste åer er nok ikke ret meget over 6 grader nu. Der gøres og er gjort et kjempe arbejde over hele landet for at fjerne alle hindringer for op - og ikke mindst nedgang af smolt - fordi der satses på villfisk - i modsætning til de store udsætninger i 90.erne og 00.erne ved mange kyster og åmundinger - som godt nok gav et godt fiskeri overalt efter sjøørret i sjøen - men egentlig var faunaforurening med fisk med dambruks gener ... I dag satses der rigtig nok på villfisk - og der fanges færre sjøørreter ved kysterne nu hvor der satses på villfisk - end de vilde put and take dage. Nogle kystfiskere er meget utilfredse med det - men personligt vil jeg hellere have et par villfisk og acceptere at fange færre fisk, og satse på naturlig reproduktion. Bornholm er vist lidt unik - fordi man såvidt jeg ved ikke har udsat så mange fisk som andre steder i landet og har som jeg skrev stadig et ret godt sjørretfiske i sjøen - tror Frank kan bekrefte dette? Men som det ses er ikke alle sjøørreter gode springere og selv ret små forhindringer/opstemninger kan være et problem.
 3. Altid fascinerende at se når sjøørretterne pisker op over stranden mod åmundingen - man glemmer helt at fiske på kysten og går op langs åerne for at se alle sjøørreterne på leg. Godt at der er fredningszoner på kysten ved åerne. Desværre længe siden jeg har været på Bornholm - men alle ved jo det byder på noget af verdens bedste fiskeri efter sjøørreter i sjøen.
 4. 12,5-13 fots let tohåndsstang - ser frem til at se og prøve SAGE ONE tohånds stenger som kommer neste sommer? 4 delt 9 fots kl. 5 Sage ONE eller Hardy Sintrix? Nautilus sneller (køber i USA på neste tur derover) (+ sikkert et par nye flueliner) Nye åndbare waders ... har tabt mig over 50 kg p.g.a sygdom de sidste 2 år - og de gamle er alt for store!! 3 par nye fiskebukser + Columbia Skjorter - træt af bomuld!!! Veldig simpelt point and shoot digital kamera (gerne vandtæt og dustproof) - skal kunne betjenes med en hånd - Til C&R på alle de laks jeg kommer til fange duer det ikke med et anvanceret spejlrefleks kamera. Og tør ikke tænke på hvor mange tusindlapper jeg kommer til at spendere på fluebindingsmaterialer ... ...
 5. Helt fint Anne og Filip. Ville bare give et heads up, at der var et teknisk problem her. Har før oplevet at nogle webites opfører sig lidt forskelligt afhengig af hvilken browser man benytter.
 6. Skiftede browser fra FireFox til IE - og kunne nu uploade billedet af en 11.3 kg sjøørret :lol:
 7. Forsøgte at uploade et billede til galleri - men ser bare noget der snurrer og beskeden venter på fluefiske.net - og tilsidst timer upload request ut - med beskeden Bad Request from browser ,,,? Skulle ellers være ret simpelt :blink:
 8. Længe siden jeg har postet her på forummet. Nogle år med sygdom har forandret mig - og skubbet fiskeri og fluebinding lidt i bakgrunnen. heldigvis er jeg blevet rask igen!! Hørte i juni fra en fiskeven at natfiskeriet på nogle pladser i nærheden var godt og skulle ud at prøve. Mine sorte glow/rattle muddlers gav ingenting, men en rædsel af en moderne surface flue gav en del fine fisk :-)) Fluen kaldes en Sort Skumfidus, er nem at binde og her en Youtube video der viser monsteret:
 9. Tror ikke den perfekte hårvinge findes Det er nok mere et spørgsmål om smag og behag - og valget af hvilke typer af hår du anvender og om du vil have let eller hårdt dressede fluer. Frödin har sin stil, mens f.eks. Ulf Sill og Micke Lindström har en anden stil. Der er jo sket en veldig udvikling indenfor fluebindingen og jeg tror f.eks. at de fluer og hårtyper som Arild Guthe Fredriksen udviklede stadig fisker fint http://www.erlandfjell.no/guthje.htm. selvom mange sikkert vil synes de er noget gammeldags. Et tip - Korsholm I Danmark har 2 af Frödins videoer på tilbud til bare 99 DKR - nederst på siden. Så findes de neppe billigere I Scandinavien.
 10. Efter den ringeste fiskesæson nogensinde, hvor jeg næsten ikke fik fisket p.g.a. en svær stafylokok infektion er jeg ved at være i form igen og har et efterslæb m.h..t til denne fluering. Jeg modtog fluer fra Henrik, Øjstein og Frokri (mange tak) samt en konvolut uden afsender, som var indgået i beskadiget tilstand til posthuset uten indhold. Jeg sender naturligvis fluerne til deltakerne i flueringen når jeg er tilbake i Danmark igen i Januar (Right now frezzing my balls off in the COLD US Midwest). Bedre sent end aldrig :P
 11. Det bør nok debatteres om det er relevant at fortsette denne konkurance her på fluefiske.net da interessen har vist sig at være svært ringe. Skal konkurancen fortsette må nogle forumsdeltagere være villige til at skaffe præmier og fortsette konkurancen. Måske vil der være større interesse i vintermånederne som Oddbjørn påpeker.
 12. Fantastisk flot flue Andreas ... Igen er du winner af klassen da ingen andre turde deltage :wink:
 13. Tillykke Andreas! Du må siges at være en suveren winner af klassen med med din flotte flue Childers! P.m. me og jeg vil sørge for at du får dit gavekort tilsendt.
 14. Knap 24 timer før fristen for deltagelse i Fluebindingskonkurancen udløber i de forskellige klasser er der ikke så meget som bare en deltager!!!! Jeg må antage at de fleste sikkert er ute at fiske og ikke har tid eller lyst til at binde fluer????? Jeg forlænger herefter fristen for deltagelse i fluebindingskonkurancen her på Fluefiske.net til 1. Dec. i alle klasser! Jeg kunne godt tænke mig at få nogle bud på hvorfor interessen for at deltage har vist sig at være så lille?
 15. Ser ut til at debatten om videoen, der viste det usmakelike notkast i Otra er taget op i denne tråden: http://www.fluefiske.net/forum/index.php?s...mp;#entry154633 Tak til storfiskern og andre der byter alle os som kommer til Norge og elsker den norske natur og fisket efter villlaks, og som følger de skrevne og uskrevne regler for god opførsel langs de norske elve. At en bedre organisering og styring af fisketurismen og informationsniveauet omkring skik og bruk og reglerne ved fisket i elvene, og en håndhevelse af disse regler er nødvendig er meget tydelig!!! Jeg håber at der kommer nogle gode løsninger så alle får en god fiskeoplevelse ved elvene uanset om man bor ved elva (lokale) eller er turist, norsk eller utlending. Er man ikke en del af løsningen er man en del af problemet!
×
×
 • Legg til ny...