Hopp til innhold

velvet

Medlem
 • Antall innlegg

  628
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

13 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  velvet

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  ørret laks røye abbor osv

Siste profilvisninger

1 515 profilvisninger
 1. Liker godt lange liner på kortere tohånds også. Mitt tips er Airflo Delta Spey. En meget behagelig line.
 2. Riffling er jo det mest effektive til laks svært ofte. Det er ofte overlegent våtfluer. Er ikke det gøy!!!!!?
 3. Nei. Jeg liker bare kamazan og til nå i år er landingsprosenten rundt 92 %. Vil ikke fiske med annet enn tuber etter laks.
 4. Beste metoden som finnes, og ja det virker IKKE bare i finnmark.
 5. Og stort sett er folk like føkka i skallen om de unge eller gamle. Men en gang må man lære, noen lærer aldri og det er de av de voksne som igjen IKKE gir disse gode og fine verdiene til de unge. For meg er denne historien fin, og de som tenker "uff av meg" det er de som er "smale" og ikke "ser"........
 6. Handler ikke om å generalisere, det handler om at færre unge er klar over disse tingene i naturen. Du bare kverulerer. Du vet det egentlig. Greie er at en laks fra eller til ikke betyr noe i forhold til hva det betyr for de som opplevde dette. Ikke alltid ta utgangspunkt i egne erfaringer.
 7. De som har greie på natur og kjenner den både vet at det er en viss forskjell på å drepe fugler under hekking og å løfte en fisk. Det er da ikke synd på laksen....vi drar de jo etter snøret hele sommeren......Det er også en god del flere laks enn havørner. havørner er ikke mat så rent instinktivt er det mer naturlig å fange fisk. Man må ikke blåse opp dette her.....alle som har tatt fisk på bekken lærer at....oppsann dette er feil i lengden og de finner ut av sine egne grenser.....Som også endrer seg etterhvert som etikken blir utviklet. Er det ikke deilig at de fikk oppleve dette? Tenk hvor spennende det har vært for de! Sannheten er at alle får et kick av å se laks på nært hold. Jeg gjør selv det- men det er fordi jeg blir glad av å se de ER DER! Her snakker vi et spontant kick som resulterte i en "fangs".....Nå har de nok fått hørt at det er ulovlig osv....Men følelsen de hadde den er ekte vare..Og å henge seg opp i noe annet er dessverre bare noe vas. Ungdommen vet nesten ikke at fisken er så tilgjengelig å kikke på i bekkene.....De fleste vil heller aldri vite dette slik det er idag....La oss se på dette som et tegn på at naturen gir de virkelige opplevelsene..Så får dere snusfornuftige sitte å dømme hjemme foran datamaskinene deres.
 8. Joda, men dagens 21 åringer er har bare godt av det....De fleste unge idag er så uten kunnskap og følelse for disse tingene, at avisen trykker det er en bagatell.
 9. Kun svartfisk hehe. Neida, jeg fiska litt i tersklene hos en jeg kjenner. Fikk en sølv på 6,5.
 10. Det er ikke sammenlignbart, disse to opplevde dette som noe helt spesielt. En naturopplevelse. Å fange laks med hendene i gytebekker er null problem, men for de to var det helt spesielt. Poenget er hva det gjør med de to, skjønner du? De blir antakeligvis litt mer glad i naturen av dette. Noen ganger er det mer preventivt å la folk få oppleve naturen autentisk, enn at de går på kurs og lærer de fancy uttrykkene og ender opp som småarrogante vaktbikkjer uten å forstå hva de holder på med. Apropos det som skjer i kulpen i den elva så er det ikke så bra nei, men etikk tar tid og vi snakker om et lite miljø som ikke nødvendigvis er mottakelige holdninger og meninger som er "utenfor" deres persepsjons nivå.... De er ikke så rare, men de er ikke stimulert til å tenke på noen annen måte, de har en annen rasjonalisme og pragmatisme enn folk med høyere bevissthet og mer aktivt åndsliv. Det å oppleve en stk laks på flue som mer interessant enn 12 på mark og kroking i fossen er ikke logisk for de. De ser dette på en annen måte og jeg liker det også på et vis. Uten denne kulturen som ironisk nok er veldig seg selv.... så er selve opplevelsen av og totalbildet av dalføret truet. Man må se ting fra mange vinkler og jeg klarer det, jeg er verken urban eller helt landsens. Jeg ser begge deler og forstår at vern også av og til må inkludere det som oppleves som helt feil. Gradvis vil dette (u)fisket opphøre litt etter litt, men det er snakk om hva disse folkene kan ta til seg, og presser man "sannheten" over huet på dem vil konsekvensene være kjedeligere for oss enn det er nå. Vil du måtte dele fiskeplassene over fossen med de??????????????? Nei klart ikke! La nå de stå der i fossen sin, så kan vi kose oss på oversiden.
 11. RH er jævlig enkelt om du i utganspunktet er flink til å fiske med flue. Det er å lese hvor laksen står ganske på meteren. Fordel å kjenne elva godt slik at du ikke tviler. Bruk en Liten sunray shadow som du kutter vingen på med fingrene. Monter denne ved et hull bak vingen. Strip denne over standplass og kort fortalt er det hva det handler om. Hvordan man fisker i praksis er individuelt og ikke så lett å forklare, men prøv å ha bra tempo og vær innbitt på plassen du forsøker. Tror du det er fisk der så prøv igjen. Bytt RH flua med en annen. Pleier å gi resultat. I Undalselven er det gjerne lite vann og dagene er lyse og lange. Laksen er der men den er vanskelig og sky. Jeg opplever at skumring i denne elven er meget bra og laksen tar RH som det skulle vært ørret. Prøv brekk og stryk, gjerne små fordypninger i et stryk. Her er det ikke LITE vann på lite vann, om dere skjønner. Det er steder som ellers er for ville og intense vannmessig, men som på lite vann er dype, oksygenrike, og med brutt overflate. Man må tro på metoden, jeg fikk tro og har aldri fisket med noe mer effektivt. Jeg trodde som de aller fleste at det er en "outsider" metode......JEG KONKLUDERER MED Å SI AT JEG TROR DE SOM VET HVOR BRA DE ER..........HOLDER KJEFT.
 12. Neste sesong skal jeg vie til storlaks og satse målrettet på de stedene jeg vet den kan være....Blir spennende de første dagene om forholdene er slik jeg foretrekker dem. Sjansen er nok størst da og på slutten, men den er jo mye penere på starten av fisket.
×
×
 • Legg til ny...