Hopp til innhold

Pjakkur

Medlem
 • Antall innlegg

  501
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Innlegg skrevet av Pjakkur


 1. Der jeg har fått laksen godt speket er hos Georg Marius Larsen fiskemat og delikatesser i Larvik. Røkeri og butikk ligger i Dronningens gt 43 Larvik. Telefon 33 18 23 71. Denne var ikke blandt "skamsalterne", men syntes denne var vel speket for min smak, kaskje også en tanke salt, men meget god røyksmak. De vakumpakker i ønsket størrelse på stykkene.

  Fisk på størrelse 12-14 kg har aldri vært noe problem, derimot mager "småfisk" 4-5 kg kan lett bli vanskelig. En erfaren fiskehandler / salter takler vel de fleste størrelser godt.

  Har du fått en skikkelig "hølsjef" som skal røykes?

  He he, tok nok ikke sjefen sjøl, men ny pers ble det i hvertfall. 10,6 kg på en dobbel åtter på Bommestad. Er blitt få turer i Lågen i sommer så det var en hyggelig bonus. Ser at det ligger an til rundt 18 tonn i år, så kanskje blir det fiske ut august neste år???

  Takk for tips mht røyking - tenker å prøve forskjellige og se hvordan det blir.


 2. Takk til alle for gode forslag!

  Er av de som gleder meg til halestykket og liker laksen hakket mer "speket" enn det en ofte får på butikken.

  Har to-tre fisker som skal behandles, så å spre risikoen og teste ut forskjellige var en god idé. Går ut fra at de fleste vakuumpakker i passe stykker.

  Noen som vet om det er en maksstørrelse på laksen/tykkelse på filet´ene for røyking?

  vh Terje


 3. For 4-delte stenger opp til 9´ har jeg kjøpt den største North Face bag´en. Flere rør passer oppi, og ligger ekstra trygt om en pakker klær og annet utstyr rundt. Bag´en var spart inn etter et par-tre turer nordover da en slipper 340 kroner t/r i gebyr per rør (SAS - det gebyrfrie selskapet).

  Terje


 4. Det er også helt tydelig at forskningen på lukkede anlegg har kommet mye lengre enn det som komemr fram. De dokumentene holdes veldig skjult, men de finnes. Det er kun snakk om vilje og penger. Pengene får de tilbake, ved inntjening over noen år. Så får distrikts-Norge mye mer, i form av sportsfiske og infrapenger. Hadde det bar hjulper med en annen politisk retning, men det gjør jo ikke en gang det, er jeg redd. Men det hadde hjulpet noe med å bytte ut fiskeriministreren og fått en miljøvernminister som ikke går att seg sjøl.

  Hvilke dokumenter er dette, og hvor finnes de?


 5. I dag irriterer jeg meg over posten som sendte meg straffegebyr for utilstrekkelig porto på pakker som jeg har sendt fra postkontoret. Da jeg ringte dem fikk jeg beskjed om at jeg alene har ansvar for at pakkene blir frankert rett, uansett om postens ansatte gjør det for meg...

  Ho ho ho

  Hilsen "gretten gammel gubbe"


 6. Akkurat nå undres jeg over at så mange vil at Anders Behring Breivik skal være strafferettslig tilregnelig. Er det fordi det er enklere å hate fyren, og fordi at han får en skikkelig "straff" (dvs. fengsel) om han er det?

  Nå er ikke jeg noen jurist, men en person som gjør sånt sees vel på som verken frisk eller tilregnelig av folk flest? Det viktigste er vel at han holdes borte fra samfunnet så lenge som overhodet mulig...


 7. Leser ikke noen bok akkurat men det er jaqgu ikke langt ifra. Sitter nemlig og blar i en tykk katalog fra år 2000 av Aktiv fritid. Fant den i ei hylle under rydning og kasterunde, børstet støvet av den og siden har jeg sittet og lest i den. 12 år siden den ble trykket men det skal jaggu sies at aktiv fritid kunne lage kataloger den gangen.

  Den blir nok ikke kastet. Lektyre på nattbordet det der.

  Salaren

  He he - mye rart som har kommet av kataloger opp gjennom årene. Mener å minnes en med en glam-modell på motorsykkel med en stygg oppdrettslaks bakpå (Fenwick?) - kanskje en av de mindre vellykkede : )


 8. "Fighter pilot - the memoirs of Robert Olds"

  Knallbra bok! Fascinerende, spennende og tidvis artig lesning for dem som liker krigshistorie. Ser krig i flere perspektiv, og jeg synes ikke denne var spesielt "amerikansk" (i positiv forstand). Faller den i smak kan jeg også anbefale bøkene som er skrevet av ED Rasimus.

  Robin Olds was a larger-than-life hero with a towering personality. A graduate of West Point and an inductee in the National College Football Hall of Fame for his All-American performance for Army, Olds was one of the toughest college football players at the time. In WWII, Olds quickly became a top fighter pilot and squadron commander by the age of 22—and an ace with 12 aerial victories.

  But it was in Vietnam where the man became a legend. He arrived in 1966 to find a dejected group of pilots and motivated them by placing himself on the flight schedule under officers junior to himself, then challenging them to train him properly because he would soon be leading them. Proving he wasn’t a WWII retread, he led the wing with aggressiveness, scoring another four confirmed kills, becoming a rare triple ace.

  Olds (who retired a brigadier general and died in 2007) was a unique individual whose personal story is one of the most eagerly anticipated military books of the year


 9. Har vært gjenom en runde med DHL (og nettbutikken) og funnet ut at det er rimeligste frakt med DHL (landfrakt) som har det høyeste fortollingsgebyret (579kr). Anbefaler dere derfor å høre på forhånd med nettbutikken hva slags type frakt de velger når de tilbyr det som kalles "gratis frakt" (dvs oftest fraktmåten som er rimeligst for dem). DHL er det nytteløst å diskutere med, men nettbutikkene bør ta slike forhold med i betraktningen om de skal beholde kundene sine....

  Butikken jeg bestilte fra har faktisk tilbudt seg å refundere gebyret :clapping:


 10. Status;

  Siden nettbutikken brukte rimeligste frakt hos DHL (dvs landfrakt) ble fortollingsgebyret 579 kroner(!). Eneste info på DHLs sider er at "de tar et lite gebyr". Det er samme gebyr om verdien på forsendelsen er 210 kroner eller 50 000 kroner.

  Anbefaler å sjekke fraktmåten og eventuelle gebyrer på forhånd for ikke å gå i fella - det er ikke alltid nettsjappene informerer om dette.

  Terje


 11. Noen som vet hva DHL tar i fortollingsgebyr når en bestiller fra utlandet? Ingen info fra nettbutikken, og på DHLs nettsider står det at de tar et "mindre gebyr".

  I diverse forum er det folk som klager over gebyr på 4-500 kroner, og det faller neppe i kategorien "mindre" om en bestiller noe til 300 spenn...

  Terje


 12. Kulturfisket er et kapittel for seg selv. Trist som faen sådan! Og er vel ikke å ta i hvis man sier at kun 1/3 av hva de får på flåter og annet fast utstyr blir rapportert. Resten går i den sorte boka og blir solgt til venner og bekjente.

  Går ut fra at alt blir rapportert nå, for å forhindre ytterligere innstramminger?


 13. Kabelen jeg har brukt er en som fulgte med en Get HD-dekoder, er usikker på om det er "high speed". Ser det finnes forskjellig versjoner HDMI, og nyeste typen ser ut til å være 1.4. Går ut fra at den bør være ok?

  Det er snakk om et "alt i ett" -anlegg som er i samme serie som tv´en, og jeg hadde forsåvidt ventet/håpet at det bare skulle være å trykke på knappen for å få det til å virke. Anlegget har A/V sync funksjon, så jeg får prøve det i tillegg til å skaffe nyeste type HDMI-kabel, men ikke til 800 spenn....

  Takk for tips og info!

×
×
 • Legg til ny...