Hopp til innhold

Joakim

Medlem
 • Antall innlegg

  1 886
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

1 Nøytral

Om Joakim

 • Bursdag 11. april 1982

Kontaktinformasjon

 • Skype-ID
  joakimandreassen
 • Web/blogg
  http://www.joakimandreassen.com

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Interesser
  Fluefiske, fotografering, terrengsykling, friluftsliv...
 • Favorittfiske
  Ørret!

Siste profilvisninger

4 416 profilvisninger
 1. For å oppklare litt her (selv om det allerede er påpekt av enkelte): Fylket er delt opp i et stort antall jaktsoner. Jakttrykket i hver enkelt sone er meget variert, og det er et fåtall soner som skiller seg ut med et mye høyere jakttrykk. Til eksempel: En av sonene i Hasvik kommune (HAS2) har enormt høyt jakttrykk. I dette området er 70% av solgte kort kjøpt av jegere fra andre fylker. Det er altså slik at høringsforslaget som nå er sendt ut foreslår at et svært lavt antall soner i perioder (altså når jakttrykket er høyest) skal stenges for utenbysjegere. FeFos ønske er altså ikke å stenge ute alle som ikke er folkeregistrert i Finnmark, men å minske jakttrykket med å stenge enkeltområder i enkeltperioder for de som står for det høyeste jakttrykket; altså folk som ikke er folkeregistrert i Finnmark. Jeg jobber for tiden med en sak for Altaposten som tar for seg synspunktene til FeFo og kritikken de møter fra blant annet NJFF. Sistnevnte mener at man ikke skal eksludere folk på grunnlag av bosted, og ønsker at FeFo heller skal ta i bruk alternative måter for å forvalte den skrantende bestanden i enkeltområdene. NJFF har uttalt at de skal se nærmere på høringsforslaget, og at det krever ytterligere utredning. Men i utgangspunktet er de for et høyere fokus på kvoteordning. FeFo på sin side karakteriserer kvoteordning som et upresist forvaltningsverktøy. Og det er her uenigheten ligger. Det er selvsagt lov å være uenig med både NJFF og FeFos synspunkter, avhengig av hvilken organisasjon og forvaltningsmodell man sympatiserer med. Men før man begynner å rope "ulv", så er det kanskje en fordel å ta det som skrives i media (bla. den noe tabloide fremstillingen i saken på NRK) med en klype salt og vente til mer konkrete resultater av høringsforslaget foreligger. Her er for øvrig en oversikt over det totale jakttrykket i 2010: http://www.smavilt.no/fefo/jakttryck/totalt.html Her er kartoversikt over jaktområdene delt opp i soner, med mørke områder der jakttrykket er størst/for høyt: http://www.smavilt.no/karta_fefo/
 2. Hei alle sammen. Takker for hyggelige hilsener:-)
 3. Etter å ha jobbet med Fluefiske.net siden 1999, takker jeg nå for meg etter 11 år med mange gode stunder, utfordringer og innholdsrike timer foran datacomputeren:-) Jeg vil takke alle som har fulgt oss i de årene jeg har vært en del av teamet, og håper dere fortsetter å bruke Fluefiske.net som den ressursen det er. En liten avskjedsak kan leses her: http://fluefiske.net/siste/nyheter/918-joakim-skifter-beite Ønsker samtidig Anne og Filip lykke til videre! Mvh. Joakim
 4. Hei, 1. Alle forstår vel at "kompaktkamera med råbilde-funksjon (Camera Raw)" inbefatter kameraer som digitale kompakt-Leicaer o.l. Systemkamera er nok fremdeles en terminologi som er lite brukt sammenliknet med kompaktkamera-definisjonen. Dog bytter vi selvsagt "kompaktkamera", med "systemkamera" hvis forvirringen er stor blant folket. Men speilreflekskamera heter speilreflekskamera uansett... 2. Jepp. Hvis dette ikke hadde vært lov, så hadde det stått under konkurransereglene.
 5. Haha! Så plutselig for meg steinfluer med knekken i knærne. Slapp av, de aller fleste klekker fremdeles på land. Men alle regler har vel et og annet sært unntak... :biggrin:
 6. Steinflue-freaks a la Rena...? :thumbup:
 7. Det stemmer, men observasjonen til Hoaas kan ha vært under eggleggingen som skjer på vann, og som er eneste mulighet man har til å fiske med voksent insekt. Når det er sagt, så er steinfluer rimelig rævva flygere, og har en tendens til å havne på vannet ved flere anledninger i forbindelse med feilslåtte flygeseanser... :biggrin:
×
×
 • Legg til ny...