Hopp til innhold

harno

Medlem
 • Antall innlegg

  178
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

2 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Bosted
  Gjettum
 • Favorittfiske
  fluefiske
 1. På mindre fluer kjører jeg med dobbel krok. ( st 6-10) Større fluer synes jeg funker bra på tube. Av og til litt større Spey og Dee varianter på enkelt krok. Har noen klassikere på opp til 8/0 enkelt krok. Må ikke komme og si at ikke de gikk ned. Tunge saker.
 2. Får være med på nedre stengelsen i midtean av aug. noen som har vært der?
 3. Flotte bilder Long. Blir lang ventetid nå
 4. Har aldri proøvd microbølge ovn og konditor farger nei. Jeg bruker vanlig oppvask middel til avfetting / vasking. Og det er klart stor forskjell på hvor fete de forskjellige fjær hår er. Jeg koker opp vannet , tar kjelen fra varmekilden , en dråpe is eddik , blande fargen oppe i badet , så materialene oppi. Hvor lenge de skal være oppi er avhengig av hvor lett de tar farge. Satser du på et par timer så er du stort sett på trygg grunn. Noen farger feks svart lar jeg ligge mye lenger.
 5. Veniard er greit det. De har de vanligste veniard fargene på Nordisk. Jeg har gått over til Jacguard farger nå. Både bedre utvalg og resultat. Kan bestilles fra Spinnvilt eller utlandet. Prøv deg litt frem i starten , jeg har en gammel kasserolle jeg bruker .+ iseddik. Det er alt. Vasking / avfetting av fjær / hår på forhånd er like viktig som selve fargingen.
 6. Har forstått det slik at om man skriver Pa... eller Ba... går på det samme. Begge skrive måter er brukt på kartene.
 7. Nordisk fiskeutstyr på Lyseaker har bra utvalg. Enkelt og komme seg fra Oslo sentrum til Lysaker. Er noe eget og gå og plukke selv. Ekke alt det som henger i posene som er like bra. Du vil nok oppleve at fluene dine i starten ikke er alverdens holdbare (det gjaldt i hvert fall meg som nybegynner). Men ikke overdriv med lim og lakk. Når jeg ser på fluene dine så er den nederste helt klart favoritten. Jeg har så mye "stasj" liggende så send meg gjerne en liste. Hjelper gjerne til med noe matr..
 8. Et utrolig arbeide dere gjør i Kongsfjordelva. Kjempe artig og følge med på
 9. Buksa du nevner her er neopren. Varmt og tungt å gå i. Behagelig i kaldt vann. Dersom du har mye gåing på land ville jeg heller valgt noe som puster. Med eller uten fastmontert støvel. Velger du bukse uten montert støvel dvs med neopren sokk kan du jo i teorien bruke slagstøvlene utenpå ja. Men blir jo rimelig tungt å gi i da. Et helvete spør du meg. De vil sikkert kjippe også og ødelegge neopren sokken. Da er det faktisk bedre og bruke noen gamle store joggesko dersom du ikke ønsker å invistere i vadesko. Nei legg i litt mere penger å velg noe pustende.
 10. Nå er det jo stor forskjell på når hoved oppgangen kommer i de forskjellige elvene. Totalt sett er det en betydelig større oppgang om høsten en om våren i Skottland. Men nå blir jo vårfiske mye mere omtalt og er mye mere ettertraktet i de elvene som har god oppgang om våren. Jeg fisket selv Spey i våres og tidligere også Dee. Så noen eldre statistikker som viste at oppgangen (fangsten)i Spey om våren (rundt april) var betydelig bedre for en del år siden. Nå er den største oppgangen senere (mai -juni). Hvorfor? Har også fisket Tweed hvor jeg var så heldig og bruke tjenestene til den legendariske gillien Wattie Dodds. Han har jobbet som gillie hele sitt liv og er nå ca 80 år. Jeg husker jeg diskuterte dette med han og han er ovebevist om at Tweed igjen vil bli en vår elv. Den er en høstelv nå selv om noen lakser blir tatt nesten hele året. Han kunne fortelle at tidligere så var Tweed en vår elv. For så elven sakte sakte år for år fikk en senere oppgang og ble til slutt en høstelv. Han mener også nå at hovedgruppen av laks kommer senere og senere på høsten.Og fortsetter trenden går man jo fra sen til tidlig oppgang.
 11. harno

  Skottland 2012

  Skal fiske på det de kaller Home beat. Etter hva jeg forstår er det Craigneish. Er vel riktig at det er bedre et par uker senere men... Vet ikke hvor vi skal bo enda , muligens hos en lokal fisker.
 12. harno

  Skottland 2012

  Blir Knockando fra andre april. Har aldri vært i Spey før. Hva tror du om det Roar?
 13. harno

  Skottland 2012

  Det er f...ikke noe ord som Grue , stikker langt inn i beinmargen, jeg grøsser. Fikk en hel uke ødelagt på Cairnton for noen år siden av grue. Var første uka i mars det. I år blir det påsken i Spey. Herlig og starte sesongen tidlig
 14. Hva skjer når en oppdretslaks blir registrert i "lyset". Blir det da full utrykning for og ta den jævla krabaten? Ser ellers at trappa holder på og få vedlikehold / utbedringer. Mener dere at lakse trappa vil fungere bedre etter dette? Bra jobba :clapping:
 15. harno

  Nedtelling til Emån

  Har fisket her mange ganger. Kanon strekning. Har hørt det er bråk i klubben men....Siden er ikke oppdatert på en stund ser jeg. Dette er strekningen ovenfor Ulfsparre mener jeg. http://www.emsforssfk.se/ Både vårfiske og høstfiske har dog vært dårlig de siste årene.
×
×
 • Legg til ny...