Hopp til innhold

Karsk og coachman

Medlem
 • Antall innlegg

  18
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Profilinformasjon

 • Favorittfiske
  Tørrflue etter ørret
 1. Karsk og coachman

  Nea

  Dert var godt å høre! Traff en bartekonge fra Malvik som drev "sløyeskole" av sjeldent fin ørret, enda han ble oppfordret til å la de siste individene av stor ørret svømme tilbake til friheten.
 2. Karsk og coachman

  Nea

  Er du fra Malvik og har en solid trønderbart?
 3. Dette begynner å bli en slitsom situasjon. Vi jobber alt vi kan med at grunneiere skal innse at det er på tide å sette i gang med tiltak, men det er vanskeligere enn jeg hadde forventet. De har lagt mye penger i dette prosjektet, men de har ikke planer om å forvalte det de skal selge. Jeg er 100% sikker på at de ordentlig gode plassene blir lagt i ruiner etter sommerens slutt visst det ikke skjer noe drastisk framover våren. Dette er noe som kommer til å hjemsøke meg i ettertid. Håper bare dere som kommer tenker på framtidige sesonger.
 4. Stemmer det, men det er jo også et sammarbeid mellom Selbu og Tydal. Reglene burde allerede vært på plass, men det skjer ikke med det første. Tydalen er nok i gang med et forvaltningsprosjekt, men Selbu følger ikke etter.
 5. Bra ikke filmen kommer ut før til november da. Men det kan jo være noen som likevell vet hvor det ble fisket :cry:
 6. Jeg må nok være ærlig å si at noen forandringer i vannstand blir det ikke. Vi har hadd møter med energiverket, og de taper millioner på å regulere etter det beste for fisken og den generelle fauna. Det eneste organet som kan forandre på dette er DN og deres påvirkning til regjeringen. Vi skal etter beste evne påvirke DN til å gjøre noe. Vi prøver bortsett fra dette å komme til enighet med grunneiere om å opprette lange sammenhengende områder for redskapsbegrensninger. Det ser ikke ut til å skje noe før neste sommer, men når dere ev kjøper fiskekort osv, har det stor effekt visst dere deler synet om dette på utslagsstedet. Jeg mener det er et minimumskrav at elva har fluesoner, at det er dagskvoter, fangstregulerende tiltak, mothakeløse kroker osv. Selv om vannreguleringen ødelegger mye(som for eks Danica klekkingene), hjelper det å gjøre andre enkle tiltak. Gjedda er en faktor som er ny i næringsnettet i Selbusjøen og Nea. Dette er som nevnt tidligere et produkt av menneskelig domskap og vil følgelig få effekter for fisken og fisket i sjøen og elva. Dette er noe vi ikke blir kvitt, men som vi bare må akseptere. Får dere gjedde, trenger dere ikke tenke på minste og størstemål, for å si det sånn. Gjedda hører naturlig sett ikke hjemme i området, så den får garantert negative effekter med tanke på biologiske og økologiske hensyn. Det stemmer meget godt at det er en del som fisker med oter, garn osv. Dette er noe som er tatt tak i og det skal ikke forekomme mer. Det er stort sett grunneiere som har gjort dette for å få matfisk, men det er lite lurt i forhold til å få best mulig fiske. Samtidig håper jeg dere som kommer for å fiske nøyer dere med bilder av fiskene for så å la de svømme videre. Dette er også viktig.
 7. Det kommer et skikkelig regelverk i løpet av neste sesong, men sommeren som kommer er jeg redd folk får gjøre akkurat som de vil. Det er mange grunneiere og mye skal gjøres for at de fleste blir med på lasset. Målet er klart å opprette lange sammenhengende fluestrekker, men det blir fortsatt områder med fritt fiske hvor alle kan benytte det redskapet de vil. Det er nok viktig å la alle ulike fiskemetoder slippe til, men da i egne områder for dette. Nøkkelen er å velge ut riktige områder og at disse blir så lange at det er mulighet for en god forvaltning. Jeg ser gjerne at dere som tilreisende kommer med klare synspunkter til f.eks Olav Nykkelmo ved Selbu turistkontor, eller Selbusporten. Sideelvene får du PM om 8)
 8. Vi har gjennom en del år forsøkt å verne om de største fiskene i Nea og dens sideelver. Nå som det er kjent at Tørrfluelandet 3 er laget her, kommer det nok langt mer besøkende fiskere enn det som er normalt for elva. Elva er meget sårbar enkelte steder og vil følgelig miste sine gode egenskaper om det ikke fiskes med beskjedenhet i form av rettet attak av fisk. Det er selvølgelig mye ulike synspunkter på hva som er riktig å gjøre, men for å bevare og kanskje forbedre det fisket som er i dag, vil jeg komme med den oppfordring at man setter ut igjen fisk som er over 500g, eller over 36cm. I tillegg vil jeg oppfordre til bruk av mothakeløse kroker for å unngå at fisken blir stygt skadet. Behandlingen av fisken ved fangst og utslipping bør også være slik at fisken pådrar seg minst mulig skade. Hvilke synspunkter har dere til begrensningene jeg har foreslått? Dere kan gjerne komme med utspill og videre oppfordringer ut fra det jeg har skrevet. Håper dere i hovedsak følger de uformelle kravene mine og tenker mest mulig langsiktig. Det kommer forhåpentligvis et regelverk knyttet til fisket i elva, men det blir ikke realisert i sommer som jeg har forstått det.
 9. Er det virkelig nødvendig å ta med en grundig gjennomgang av dobbelt-trekket? Det dreier seg jo om riktig stangføring i denne omgang. Ellers kan man jo lese eller se gjennomgang av dobbelt-trekket andre plasser.
 10. Det er bare å knalle til på 7,7 fotern. Har G2 i varierende klasser og lengder. De oppleves utrolig friskt ved testing, men det er når du fisker at du virkelig skjønner at du har funnet deg et bra vektøy. Du får en følelse som overgår alt annet. Visst du vurderer G2, så finner du ikke maken.
 11. Det er fullstendig unødvendig å kjøpe annet enn bronse for en som skal fiske. Du finner etter hvert ut at disse skiller seg MARGINALT fra gull og sølv. Det er derimot forskjell fra merke til merke. Foretrekker selv whiting (både saddel og nakke), men det er sikkert mange andre som duger like godt. Eneste argumentet for whiting er densiteten av fibre på en gitt lengde av fjæren i tillegg til at stammen ikke bygger mye. H. Miner saddel tror jeg også er noe å satse på. Billig og ser ut til å være veldig bra. Lykke til!
 12. Kjøp simms! Det er utvilsomt det beste du kan gjøre. Da mener jeg en av de topp vaderne deres. Classic(super slitestyrke), G3 eller den nye G4. Vet ikke mye om G4, men den koster vel rundt 8000, så det må du bare selv ta vurdering til. De andre er langsiktig sett verd hver krone.
 13. For de som tror Gore-tex er 100% vanntett, må jeg bare si at det er det ikke. Ved høyt trykk vil vannet før eller siden trenge gjennom. Ofte opplever man dette ved skulderparti og andre utsatte plasser på kroppen. Gore fabrikken skal godkjenne alle plagg som anvender deres produkt. Dette for å kontrollere at membranen blir behandlet riktig. Det spiller liten rolle hva du velger av de mer anerkjente merkene. Du må være bevisst på hvilke detaljer som er viktig for deg, det være seg passform eller andre tekniske detaljer. Visst jakka "går opp i liminga" uten å ha vært utsatt for nevneverdig belastning, skal du som forbruker ha nytt produkt eller hjelpes slik at du blir fornøyd. Kjøp det du har lyst på!
 14. Håper for guds skyld at de iverksetter tiltak som fluesoner, maks-min. mål, fangstbegrensende tiltak og etc. Tror mange vender bort derfra visst slike tiltak ikke kommer i orden fra første stund. De nederste delene hvor noen av de aller største ørretindividene befinner seg, får nok merke pågangen ganske kjapt. Skandale visst det ikke kommer i gang noe vern av noe slag. Så forresten vak her om dagen! <_<
 15. Elva er ikke uforutsigbar bare man vet nok om den og hva svingninger i vannstand gjør med fisken. Vannstanden er uforutsigbar, men det vil ikke automatisk si at det er umulig å finne "rett" fisk. Tror nok ikke Dr. Fismen kan ta seg fri på måfå fra sine plikter for å spille inn fiskefilm. Men det er nok noen som kjenner til elva meget godt som har kommet med kvalifiserte råd i god tid før gutta kom. Klekkingene er ikke veldig uforutsigbare, men varierer som ellers, kanskje med litt større diff enn en ikke-regulert elv. Traff du forresten gutta oppi der da du fisket? Forøvrig enig med deg at det burde bli en stabil vannstand. Det holder ikke for tilreisende at vannstanden varierer med en meter i halvtimen.
×
×
 • Legg til ny...