Hopp til innhold

PolarDego

Medlem
 • Antall innlegg

  1 426
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra PolarDego

 1. Neppe norsk mafia. Ifølge rykter på nett kommer de fra et land med flere konsonanter i språket enn det vi har.
 2. Den forsvant fortere enn jeg rakk å si vak.
 3. Hvor mye er en brukt Z-axis 9' #5 verdt? Har jo gått ut av produksjon og nye One selges for 450 dollar i USA.
 4. Er vel det samme som på mange andre felt etter at man kan få produsert billig med kvalitetsmateriale i Asia. Jeg er en middels enhåndskaster og en middels mosjonist på ski. Jeg får ingen glede av å betale 3-5 tusenlapper ekstra på hverken en stang eller et par ski. Før var det større forskjell på begge områdene.
 5. Hei, Har flyttet til Sverige, og her blir mitt lakseutstyr for lett. Litt større forhold her enn de små finnmarkselvene jeg har fisket i tidligere. Jeg er på utkikk etter en stang som er egnet til å fiske med synkeline når man vader relativt dypt. Kommer nok til å kjøpe brukt, gjør ikke noe om den er noen år gammelt da jeg ikke kommer til å fiske så veldig mye. En 14' #9/10 er kanskje bra? I Sverige er Loop og Vision mer vanlig enn i Norge, hvordan er de? Har stort sett fisket med Guideline og Scierra tohånds og da med 8/9 som tyngst. Er i første omgang på utkikk etter en lettkastet stang, at det ikke er en high end stang som har kapasitet til å speye 40 meter med betyr ikke så mye. Har nå en ganske kjapp Scierra, synes den er vanskelig å speye med hvis jeg ikke fisker ofte og mye, spesielt på venstre sida.
 6. GL PT COMPACT MULTI-TIP Tenkte på denne til min switchstang, men er litt usikker på hvilken jeg skal velge. Jeg må vel addere vekten av belly og tip for at det skal bli korrekt? Det er vel for tidlig å spørre om noen har testa den?
 7. Har flytta til Sverige, er en elv her med ganske grov ørret som gytevandrer på høsten. Kun C&R. Hvilken tubekroker er best for C&R? Guideline har Salar, er vel den eneste enkeltkroken jeg vet om. Blir vel vanskeligere å løsne en dobbel eller treble uten å skade fisken for mye?
 8. Kjøpte en rimelig stang i sommer, en GL Exceed. Begrunnelsen var vel det samme som du, sliter med enhåndsspeying på feil side. Tok en stund før jeg fant et snøre som funka, men etter det ble alt bare fryd og gammen. Det er en 11' #7 av den roligere og dypere sorten. Veide 145 g på brevvekta. Enhåndskasting er ikke noe man bedriver lenge før man merker det i håndleddet, men funker greit hvis man feks skal fiske tørt.
 9. GoPro og Contour kommuniserer via WiFi og det funker ikke under vann. Undervannshuset deres har ingen mulighet for kabelgjennomføring, så man må evt lage et eget undervannshus.
 10. Funker meget bra med GL Coastal #9(21 g) og en 8' Scierra Tactical Int Polyleader. Sent from my MT15i using Tapatalk 2
 11. Hei. Er på utkikk etter et undervannskamera for telling av fisk etter sesongslutt i en liten lakseelv. Elva er klar med forholdsvis lys steinbunn. Har tenkt å ha kameraet på en stang eller under en liten flåte som styres med stenger/tau. Har sett litt på forskjellige actionkamera, men er usikker på hvor egna de er. Vil ha både opptak og live på en skjerm på land. Hvordan vil feks Wifi fungere under 50 cm vann? Er man avhengig av kabelbasert visning? Noen som har erfaring eller innspill på området? Kameraet skal være et suplement til skikkelige kameraer plassert på to brukar. Disse kameraene er ikke montert enda, men vil bli satt i drift neste år. De skal brukes til å registrere all oppgang.
 12. Ganske dårlig fiske i Hammerfest når mestparten av tråden helt naturlig dreier seg over til Alta og Repparfjord Noen som vet hvordan kvalitet det har blitt på fisken i de kultiverte vannene? Tenkte på feks Glimmervann.
 13. Takk for gode innspill. Får dessverre ikke tak i den utgaven av AoF, noen som har den og kan scanne eller evt bare ta bilde av testen med et digitalkamera og sende?
 14. Hvis man leser årets femmertest i AOF så er Exceed og EXP4 ganske nært hverandre karaktermessig(7/10), mens det står i ingressen at LPXe ville ha fått to karakterer mer(9/10). Kleven fører Guideline, har kjøpt en GL Exceed Switch derifra i år. Fikk en grei pris, var bare 200 dyrere enn billigste nettbutikk og det kan jeg leve med. Lettere å handle lokalt med tanke på reklamasjon. I tillegg liker jeg å støtte de lokale :)
 15. Er vel det samme om man står på land eller i elv når kan kaster overhodekast Fikk ikke til speyinga i elva, men får vel testa flere snører neste helg, bla. Switchsnøret til GL i #7 og et par WF8-ere.
 16. http://villmarksbutikken.net/Produkter/Fiske/Fluefiske/Kombinasjoner/Zpey-Zero-Combo-Kit-en-to-haandsfluekombo Har to kamerater som har den i #5, synes den er bra.
 17. Fikk ikke til speyinga med det snøret. Hadde med en referansestang for å teste at det ikke var meg, der gikk det bra. Skal låne tyngre snører av en kamerat. Ser at 18 g er maks anbefalt av GL på den stanga. Får vel kjøpe noe tyngre etter hvert. Sent from my MT15i using Tapatalk 2
 18. Har kjøpt meg en Guideline Exceed Switch 11' #7. Har så langt bare testa med et snøre og det på land, et Scierra HMT #7. Går bra med enhåndskastinga, men jeg synes det virker litt for lett til tohåndskasting. Jeg er nok en bedre enhåndskaster enn tohåndskaster, men hvis man skal satse på tohånds bør man ta gå opp en klasse? Skal i elva nå for å teste speykasting, håper det går opp et lys for meg :)
 19. Har fått stanga så til helga skal det testes. Må en runde rundt hos kamerater for å låne forskjellige snører. Noen andre her som har prøvd samme stang og kan anbefale noe? Lurte på en hel flyteline med kort klump, feks Rio Dart og en sinktip klump på den andre snella.
 20. Takk for mange gode tips, men jeg får kanskje klare meg en sesong til med 8/9-stanga. Prioriterte annerledes, har bestilt en GL Exceed Switch, usikker på om jeg får råd til en tyngre tohånds :)
 21. Må vel sjekke selv, har bestilt en Sent from my MT15i using Tapatalk 2
 22. Ser at den stanga er ganske lett. Er det noen som har fått testa den enda? Rimelig er den jo også, og i tillegg er det ikke et premiummerke som man må vente tre måneder for å få reparert etter et evt brudd :)
×
×
 • Legg til ny...