Hopp til innhold

Jimster

Medlem
 • Antall innlegg

  4
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Innlegg skrevet av Jimster


 1. Heisann.

  Er klar over at dere har hørt dette før, men bær med meg.

  Har ikke vært så aktiv på fiskefronten de siste år, men i sommerferien blusset det kraftig opp igjen.

  Det fisket som jeg finner mest kos i er ørretfiske på fjellvann, fiske etter sjørøye i elva og sjøørret i fjorden.

  Har mest erfaring med slukfiske med min Milo Lite Salmonide 11".

  Hadde også et Vangen fluesett i drift for en tid tilbake, dette ble mer eller mindre beslaglagt av min far i ferien, da han plutselig fant fluefiske interessant.

  Så da sitter jeg her, uten utstyr for det jeg har lyst og utforske, men med nok inspirasjon.

  Jeg har litt kroner på konto for øyeblikket så det får koste hva det koste må, men jeg er utstyrsfrik så det holder når det kommer til mange ting, og synes kvalitet gir meg en skikkelig god følelse.

  Jeg ser sportsbutikken.no har noen tilbudspakker på G. Loomis Streamdance GLX, med Vision XLA snelle og Presentation II snøre. Dette mener dem skal være noe av det bedre, og etter hva jeg kan lese meg til er det vist flere som mener dette.

  Hva gjelder lengde har jeg lest meg fram til at kanskje 9,6" #6 kanskje er et bra kompromiss?

  Kom gjerne med forslag på stenger, sneller og snører som vil passe mitt fiske best, men det jeg virkelig lurer på er stanglende og snørevekt.

  Jeg skjønner at det er et alternativ med flere stenger, men jeg er ute etter en god allroundstang til å begynne med, så for jeg se hvor reisen tar meg etterhvert.

  Hvilke lengder og snørevekt mener dere vil passe meg best?

  Tusen takk for alle inputs :D


 2. Enig. Som et slags eksempel kan jeg jo nevne at nettopp den XP'en du har skaffa deg funker helt utmerket med snører i klasse 4, 5 og 6. Så med en litt kraftig 5'er, et 5'er snøre og et 6'er snøre er du nære helgardering.

  Men bevares, ei stang med #6 på klingen og et "standard" wf 6 er også et godt valg. Hva er forresten forskjellen på en 5'er og en 6'er <_<

  Grunde

  Ah interessant. Flere snører...samma stang. :D

  Er det slikt å forstå at snøret egentlig er det viktigste her? Så hvis snøret er gammelt og lite vedlikeholdt så nytter det ikke hvor bra stangen er? Jeg slår nemmlig stor tvil om den 5# stanga jeg har prøvd...


 3. Tenkte jeg skulle prøve meg på å høste noen anbefalinger. Jeg er lite erfaren med fluefiske, men har prøvd noen ganger og faktisk fått fisk (jippi!). Jeg er veldig usikker på dette med de forskjellige klassene og forskjellene på disse, men den jeg har testet er en 9' klasse 5. Den blir noe puslete hvis det er litt vind...synes jeg, men det kan skyldes at jeg ikke kan dette her.

  Jeg vil gjerne ha en stang jeg kan bruke til det meste. Den trenger ikke være perfekt til alt, men funke. Jeg er avhengig at den ikke er for stor til ørret/røyrfiske på fjellet, men heller ikke for liten til sjøørretfiske i sjøen.

  Det jeg ser for meg er noe mellom 9 og 10 fot og klasse 6 eller 7. Jeg er veldig usikker på den store forskjellen mellom klasse 5 - 6 og 7. Jeg bør ha såppas vekt på snøret for å få ut fluer av litt størrelse til sjøørreten... men det må ikke bli fort stort til småfiske på fjellet.

  Setter pris på noen innspill ang dette. Hvilket utstyr dere bruker til hva? Er det noen av dere som har suksess med ett utstyr til det meste?

  Takker,

  Jim.

×
×
 • Legg til ny...