Hopp til innhold

janoks

Medlem
 • Antall innlegg

  42
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Om janoks

 • Bursdag 26. nov. 1982

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Bosted
  Bergen
 • Favorittfiske
  sjøørret
 1. Ett dyrere alternativ kan være det nye HD P.O.V kameraet til SONY: http://news.ecoustics.com/bbs/messages/10381/527751.html Jeg prøvde dette kamera selv for ett par uker siden, og kan bekrefte at det gir meget gode bilder. Selve kamerahodet har også veldig liten vekt. Men billig er det jo ikke..
 2. Du ser ikke noe liv i overflaten. Men du vil lett lett se de hvis de er der. De kan gå veldig grunt, og de er lett å se med de hvite finnene deres. Langs de vannene som jeg har fisket i Bergen, så finnes de overalt egentlig..
 3. Røyen gyter nå i disse tider. Akkurat når den trekker helt opp i land varierer litt på temperaturen i vannet. Og når de først har trukket opp, blir de gjerne værende i noen uker. De er jo oppe å gyter, så de er ikke så veldig interessert i fluer. Men har du på en liten rød, eller oransje sak, så tar de innimellom. #4 og flyt holder lenge!
 4. Jeg har ikke tenkt å gå i noe forsvar av Loop sine priser, men føler jeg bare må presisere: Evotec snellene er jo ikke like i det hele tatt. Både utseende og innmat er ganske forskjellig fra Loop. Personlig synes jeg danielsson har de fineste snellene, bortsett fra kansje noen modeller i Opti serien..
 5. janoks

  Speilrefleks

  HDR fungerer som du sier ikke noe særlig på actionbilder. Det blir det smørje av. Men fungere veldig bra til det bilde du viste oss sist. Og du MÅ ikke bruke stativ. Med litt lukkertid, så klarer flere av programmene (bl.a. CS3) å justere resten. Dette begynner vel å bli litt OT. Men når vi snakker om å gjenngi det øyet ser på landskapsbilder, så er HDR en bra og forholdsvis enkel måte å gjøre det på. Les mer her: http://www.photoshopsupport.com/tutorials/...3-tutorial.html
 6. janoks

  Speilrefleks

  Oi.. Jeg gitt ut i fra at du hadde en nyere versjon. Det er nok der det ligger. Men du kan jo teste ut f.eks photomatix. Dette er ett meget populært (stand alone) program til HDR, og det finner du lett tilgjengelig for utprøving.
 7. janoks

  Speilrefleks

  File - Automate - Merge to HDR
 8. janoks

  Speilrefleks

  Kansje du skulle sett litt på HDR-teknikk? Sett kamera på å ta bilder i forskjellige eksponeringer (auto-bracketing), og trykk "merge HDR" i photoshop. Dette går kjapt, og gir en mer korrekt fargegjengivning i bildet.
 9. Nå blander du meg med en annen.. Jeg har aldri hatt noen målsettning om å ta ett stort antall SØ. Jeg vil heller ha kvalitet, enn kvantitet :)
 10. He he.. Irritert er kansje ikke rette ordet. Det var ett stort øyeblikk når den var trygt i båten, og når vi så hvor stor den egentlig var. Men satt allikevel igjen med litt blandete følelser siden havabboren ikke ville ta. Men det er vel sånn ordtaket går: mye, vil ha mer Men når det er sagt, så var også litt trasig at jeg ikke hadde med kamera denne dagen, for da skulle den fått friheten tilbake. Men jeg følte jeg var nødt til å få denne fisken dokumentert. Det er ikke hver dag en treffer på dette kaliberet. Men men.. Nå er den allerede filitert og bakt i ovnen på 200 grader, så nå får jeg heller bli flinkere med å ta med kamera.
 11. Jeg var en tur på Søndag og prøvde meg på Havabboren. Fikk ikke HA, men en pen SØ.
 12. Joda, det er ikke meningen å sammenligne disse. Men de skal brukes til samme formålet. Kata 103 har jo muligheten til å ta med litt ekstra, hvis en bruker pc-lommen og godviljen Men den når selvfølgelig ikke opp til Adventure 10 rent kombimessig. For meg virker det nesten som det grenser til for mye plass i denne.
 13. Nå? Er det fornøyd med sekken? Jeg har selv letet en stund nå, og det står mellom denne og Kata 103.
 14. Den ser jo mistenkelig lik RT U-boat, som selges i flere butikker her i Norge for 499. Ser ut som den eneste forskjellen er V-formen. Så spørs det jo om V-formen er verdt de ekstra 100-lappene, siden du allikevel sitter så dypt (mye motstand). (Med forbehold om at jeg kun har sett U-boat i levende live)
 15. Etter det jeg har hørt er mesteparten av elven nå utleid til private på langtids-kontrakter. Men tror det enda går an å få leid ett par soner fra campingplassen som ligger der. Såvidt jeg vet så har Campingen også motsatt (ikke veisiden) side av Nyhølen.. Det hadde de ihvertfall i fjor. Fisket i 2007 var ikke spesielt bra, men det henger nok sammen med at det nesten ikke var vann i elven..
×
×
 • Legg til ny...