Hopp til innhold

Hr Lucky Fly

Moderator
 • Antall innlegg

  1 329
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Alt innhold fra Hr Lucky Fly

 1. På tidligere fiske hadde det vært en idé, men kanskje ikke på den tiden. Kommer jo også an på hvor man fisker mot vannhastigheten, men det er marginal forskjell på synk 1 og 2. På denne tiden tar gjerne laksen det som er i øvre vannskiktet:)
 2. Vel, jeg savner ikke overhodekastet. Det er vel det kastet med mest begrensninger(tohånds). Behersker man et underhåndskast eller moderne spey, kaster begge sider så klarer man seg godt i de aller fleste tilfeller, snakeroll er også et praktisk kast.
 3. Enig, tror Sage kommer høyt, og det er vel den første jeg tenker på som kultstang, selv anskaffet jeg vel den første i 2001. Den tiden ble jeg også kjent med flere svensker, og snakket man stang så var det Sage.
 4. Nei, det kommer selvfølgelig an på hvor man fisker, og hva man liker:).
 5. Kan nok være en fordel for junifisket det kalde været vi har hatt i det siste. Det bremser snøsmeltingen, så ser vi frem til stor kald junielv.
 6. Takk for råd Hermansen, da blir det det:).
 7. Nei, kjøpte den til sesongstart ifjor. Fikk tre lakser på premiereturen for snella, og det ble en så god opplevelse at jeg har bestilt ei til:). Var litt skeptisk til denne før jeg fikk se den og kjøre laks på den. En svenske jeg kjenner har denne på alle sine stenger, så jeg ble litt nysgjerrig, og den appellerte til meg så jeg bestilte ei, det angrer jeg ikke på:).De er litt bredere og noe tyngre enn LW og HD, men balanserer meget godt og gjør seg godt på stanga:). Bakdelen er at jeg sliter å sette andre sneller på stanga igjen:). kvaliteten er ikke noe å diskutere, det er Daniellson.
 8. Er forøvrig ute etter en 9 ft kl 4 eller 5, funderer på å få tak i RPL+:)
 9. Jeg prøvde Sage one tohånds, det var da jeg fant frem G111:). Der synes jeg ikke utviklingen hadde gått nevneverdig fremover.
 10. Håper det, noe good old days blir det nok ikke lenger, men hadde vært fint med litt aktivitet på forumet, det er en stor database med mange emner, og noen tråder blir aldri for gamle:).
 11. Det er noe som visstnok heter good old days:). Pusset støvet av Sage G111, 9140, 10150 og 8113 for et par år siden, ble litt kasting og det resulterte i at i år så blir de brukt, og kjøpte ei todelt 796 RPL+ fra USA nyss. Kort sagt, jeg de elsker gamle Sage. Hvorfor har jeg tatt dem frem igjen, jo de er nok ikke riktig like spenstige som noen av de beste stenger idag, men ikke langt unna, og så har de en meget jevn fin aksjon. Og så har de sjel:)
 12. Er det ingen i nærheten hos deg som KAN litt teknikk, som kan vise deg litt Asbjørn? Et fluekast er ren teknik, og vi snakker vel om et underhåndskast eller moderne spey om en vil, og jeg er litt usikker om denne stroppen alene vil gjøre at en forstår hva en driver med. Skjønner tanken med den, men det er andre elementer som også spiller inn om denne stroppen skal ha noen effekt. Kasting er trening, og atter trening, men det hjelper lite om ikke trener på de riktige tingene, som mange andre ting.
 13. Denne boka kan bestilles på: order@settern.se pris ifølge skriv er 259,- sek ved bestilling på setteren, (ca 360,- sek ord)
 14. Jeg vil tro at de fleste av oss har hørt om fluefiskeren, fjellvandreren og naturelskeren Gunnar Westrin. Mottok den nylig i posten, og etter en foreløpig skumming, så er dette en bok som kan anbefales. Dette er en tidsreise, fra utgangspunktet frem til idag basert på hans dagbøker, mennesker han har møtt, fjellene han har vandret i, røya, ørreten, harren. Gunnar har en god penn som inviterer deg inn i sine opplevelser og i sin verden, det er lett og la seg rive med.
 15. Har ingen planer om å legge ned FF.net i overskuelig fremtid:). Blir Stjørdal på åpningen + to/tre uker, noen dager i Eidselva og noen dager i Eira i slutten av august. det er foreløpige planer:)
 16. Koselig sagt Tom:) Vi har en enorm database, og fremdeles melder seg på nye medlemmer som bruker forumet. De siste årene så har vi gått litt "tomme" grunnet diverse årsaker. Vi har snakket mye om hva vi skal gjøre med nettstedet, så vi er fremdeles i "hvilemodus", men vi var enige om å la forumet gå som før, så får vi se hva fremtiden bringer. Det som er hyggelig er at dere "gamle" travere og bidragsytere på forumet fremdeles henger med, og for min del så har nettstedet vårt gjort at vi har kommet i kontakt med utrolig mange trivelige folk fra hele landet med lidenskapelig interesse for fluefiske. Savner nok også den tiden vi var en 6-8 stykker som arbeidet i lag, og vi hadde det utrolig gøy, men alt endrer seg med tiden, sånn er det:).
 17. Har en del Loop og Sage kataloger fra 1991, veldig artig å bla i:). Dengang Loop hadde samarbeide med Sage, flotte kataloger med et stort utvalg, aksjonsbeskrivelser, bilder og intervjuer av fiskere ett. Jeg er kanskje litt "grumpy old man", men jeg savner disse katalogene.
 18. Enig med Tom, savner Sage og for min del særlig RPL serien, dette er stenger som går utenpå det meste av det som faktisk lages idag. I tillegg utsøkt farge og Sage finish:)
 19. Håper du har rett i det Asbjørn:). Det er vel noen år siden vi hadde heftige debatter rundt oppdrettstemaet som den største årsaken til villaksens nedgang her på FF.net. Det har i de senere år blitt mediasaker og havnet i en politisk langdryg handlingslammet prossess i villaksens disfavør. Vi får bare håpe at det blir gjort noe med dette før det er for sent... Vi kan vel kanskje takke fiskeforeninger, dugnadsinnsatser og andre tiltak i mange av våre elver for at dette går sånn nogenlunde. Har mer enn en gang tenkt at hva vi egentlig driver med, å fiske på en generelt så desimert stamme, men jeg tror, det verste vi kan gjøre er å slutte å fiske laks! Høres kanskje rart ut, men stopper vi elvefiskere, så dør engasjementet. På sett og vis, så er en av laksen verste fiender kanskje fremover, laksestammene rednng... Så får vi håpe i femtiden at vi kan ta med barnebarna våre på laksefiske:).
 20. Det gjør det ikke, vi får se hva fremtiden bringer. Heldig er vel vår generasjon som fikk oppleve det "frie" laksefiske. Eneste problemet vårt på 70-80-tallet var vel i stor grad kilenotfiskerne...
 21. Mustad 8500, str 6og 8, Mustad SL53, str 4 og 2
 22. Hvis en kan kalle det et kast:)
×
×
 • Legg til ny...