Hopp til innhold

rettep

Medlem
 • Antall innlegg

  50
 • Registrerte seg

 • Sist pålogget

Omdømme på forumet

0 Nøytral

Kontaktinformasjon

 • Web/blogg
  http://

Profilinformasjon

 • Kjønn
  Mann
 • Favorittfiske
  Ørretfiske

Siste profilvisninger

851 profilvisninger
 1. Klumpene er definitivt tohåndsklumper som Nobody sier. Har fått sjekket opp, så vektene er det ikke noe problem med. Skulle gjerne hatt tak i Rio Norwegian shotinghead intermediate, men de er gått ut av produksjon. Visstnok noe J&B fikk produsert for en del år siden.
 2. Var så billig dette så handla 2 av hver i 9 og 11 kort og lang. Får se hva de veier og kappe litt etter fiskesituasjon. Sendte noen forespørsler direkte til fabrikker i Kina og mulig det kan produseres ønskede klumper ut i fra snøreprofil jeg kunne sende over. Se hva det evt. skulle koste, men tror ikke det er veldig avskrekkende. Minstekvantum som kan felle hele greia. Takker for tips og link Nobody!! Petter
 3. Er det noen som vet om det er mulig å få tak i 30-40g glasskyteklumper? Har tråla nettet og funnet null, iaf som er lagerført. Mvh Petter
 4. Noen som har noe nytt å melde nå når elva igjen er på vei ned? Mvh Petter
 5. Kenneth Herland kher@frisurf.no 32 75 19 14 92 42 00 09 Han hjelper deg med det du måtte trenge når det gjelder Shimano. Mvh Petter
 6. Tipper det "smeller" i helga og utover neste uke når varmen kommer. Slik det ser ut nå kan alt komme på en uke også er det kjørt for sommeren. Håper jeg tar feil. :)
 7. rettep

  Trømborgfjella

  Ikke så mange Leptoer til som skal opp nå. Noen vann huser vulgata så der ligger det en mulighet. Ellers kommer mævar'n for fult med sol og varme tenker jeg. Men kom dere ut nå. Om litt er det fort kjørt for forsommeren. Vanntemperaturen flyr fort til værs.
 8. Er født og oppvokst i kommunen så er godt kjent i området. Flere av vannene huser relativt stor fisk. Fikk i våres på 2 dager 18 fisk fra 0,8 til 1,5 kg så til rett tid og på rett sted er det gode muligheter for kanonfiske. En del av vannene har fått en enorm spredning av mort og har tapt seg i mine øyne, men det har også ført til at det går grov ørret i ett par av dem. Sett fisker på 4kg+ gyte i en bekk der. Vannene som morten har spredd seg til er Sandvanna, Stensvann og Nedre Hivann. Så er du klar for Streamerfiske og på jakt etter stor fisk så kan de anbefalles. Ellers har du mange bra vann lenger nord i kommunen. Dvs Rakkestadfjella. Er lokalkjent i store deler av fjellaområdet. Send en PM for mer inngående info. Mvh Petter
 9. Stingsild finnes både i freskvann og saltvann. Spsielt i saltvann er den ett populært bytte hos sjøørret. På noen av de plassene jeg fisker så er det store stimer med milliontals stingsild som sjøørreten går seg helt selektiv på. Når det gjelder innlandsørret så har vi stingsild i to av vannene vi kultiverer og her har vi ved prøvefiske sett at ørreten så absolutt har stingsild på menyen. Av 34 fisk hadde 25 stingsild i magesekken. Den var også ganske godt representert hos mindre fisk da stingsild er en liten fiskeart. Snittstørrelsen er også større i disse vannene da det faktisk virker som stingsilda er en viktig næringstilgang og fisken later til å vokse fortere.
 10. Sveiver selv inn med jevne mellomrom fordi det ofte utløser hogg. Har prøvd å få til noe lignende med intrekk, men får ikke den rette gangen til å sitte. Lærte dette an gang av en "guru" jeg traff i Sverige. Han var mester i å utløse hogg sånn jeg kan se det. Han ristet til stadighet i stanga når han trakk inn slik at flua fikk en mindre statisk gange, men han sverget så absolutt til å sveive inn jevnlig (om det er fluefiske). Tenk imitasjonsfiske i utførsel og ikke bare på utseende når det gjelder flua.
 11. Ehh! For å ta med litt mer så hadde jeg en kjempeopplevelse ved inngangen til Dynekilen (du vet sikkert hvor jeg sikter til) for 1 1/2 år siden. Fiska på sjøørret som gikk kloss opptill svaberget sent på kvelden. Var masse fisk. Først tok en og selvfølgelig hadde jeg vært slapp med fortommen etter en stunds fiske og noen fisk så den dro rett av. Kjente jo at den var av noe grøvre kaliber. Fikk retta opp mine feil med en ny fortomsspiss og fisket videre på neste fisk. Pang!! Tok direkte og satt avgårde mot dypere vann i en fei. Mitt livs utras. Ca 40 meter i ett jafs (har merket snøre og backing for moro skyld). Dette var i alle fall mitt livs fisk i sjøen. Etter 10-12 minutter og flere mindre utras så vinka den "hade" til meg med halefinna, rulla rundt og slo seg av. Det var en rå fisk. Satt en Svenske og så på meg. Etter en runde med frustrert banning så kom han bort til meg og lærte meg ett par ekstra gloser på svensk så han var sikker på at jeg fikk tømt meg skikkelig. :lol:
 12. Backingen har vært synlig flere ganger. De råeste utrasene har jeg vel opplevd på høstfisket. Du "sosyv" som jo fisker i Sverige har vel vært borti "klubbene" der på høstfisket. De setter fart de! :D
 13. Send en forespørsel på PM så kan vi se om ikke jeg kan vise dere noen "gromplasser". Selvom jeg ikke røper mine favoritter (som jeg ennå får være alene på) så skal dere få bra tips.
 14. rettep

  Halden

  Når du først er i Halden burde du så absolutt prøve sjøørret og ørretfisket i Sverige. Ligger noen perler på andre siden grensen. Skal ikke så veldig langt ned før du finner meget gode sjøørretplasser. Er det i tillegg i slutten av mai det dreier seg om så kan vulgata klekkingene være i gang i skogsvannene på andre siden grensen. I den rette perioden så starter dagen grytidlig med sjøørretfiske fram til 9 tiden og etter en liten kjøretur er det tørrfluefiske med vulgata på menyen. Ettermiddagen brukes vel helst til å slappe av (om det ikke er maursverming) for så å fiske på spinnerfallet av vulgata på kvelden. Er du ikke mett da så er det bare å sette seg i bilen igjen for en liten kjøretur og du har kvelds/nattfiske etter sjøørret foran deg med tett bestand av fisk, eller vårflueklekkinger i de samme vannene som du har hatt vulgatafisket før på dagen. Er det rart vår og forsommer er en travel tid? Vannene med Vulgata er vel ikke så lett å finne så om du vil kan vi sikkert få til en samkjøring en dag. Send meg en melding så kan vi avtale nærmere.
 15. Med dagens "varme" i en kald kropp så er det snart tid for flere fangstrapporter. Om en mnd smeller det i Sverige!
×
×
 • Legg til ny...